28 iunie 2012

Am ajuns o ţară în care suntem copiii nimănui...

În ultima vreme, din ce în ce mai mult îmi revine în minte expresia: "Statul român e o CURVĂ". Problema nu este faptul că este o curvă. Ne-am obişnuit cu asta deja. Problema este că nu mai este nici măcar atât! Nu mai mimează nimic. Decât jocul puterii şi al sclavagismului ideologic. Oamenii, tot ai nimănui sunt.

Am ajuns o ţară în care suntem copiii nimănui. Oameni lăsaţi de izbelişte. În România de astăzi, românii doar scot bani din buzunarele lor pentru a le băga în cele ale statului şi ale acoliţilor săi, iar în schimb, primesc negarea totală a propriilor drepturi. Teoretic, ele există! Practic, ele se obţin. Fiecare după remuneraţie.

Mamele stau acasă cu cei mici, dar nu mai au unde se întoarce sau dacă au, uneori nu au cum. Nu au unde să îşi lase copiii. Nu toată lumea găseşte sau îşi permite bonă şi, nu toată lumea are bunici unde să îi trimită. Cei mici sunt obligaţi să meargă la grădiniţe, dar nu se creează locuri vacante pentru ei. Stai cu rândul şi doi ani de zile până se eliberează vreun loc. Acum, mai nou a fost acceptată şi ABSURDITATEA asta cu clasa pregătitoare! Cel mai mult mă dezamăgesc cadrele din educaţie care susţin că este benefic pentru copii. O fi benefic, dar trebuie să ne gândim şi la ei. Să le âncărcăm de la această vârstă creierul cu atât de multă informaţie mi se pare o cruzime. Oriucm, copiii acumulează informaţie deoarece ei sunt nişte sugative informaţionale, dar să înceapă de la cinci ani să adune, să citească...nu mi se pare normal! Ce mai fac în clasele primare? Care mai este rostul alfabetului şi al învăţătoarei? Va deveni un profesor? Atunci, care mai este rostul profesorului din clasele V-VIII??? Mă rog, dorim crearea unor mici Einstein ca să ne dăruim nouă şi mai mult timp liber în educaţia lor ca şi părinţi. Defapt, asta este!

Unde se vrea să se ajungă cu această educaţie de tomberon în care se aruncă toate experimentele de prost gust şi lipsă de înţelepciune, se mixează rapid, iar la sfârşit, din "umplutură" ce va ieşi...Dumnezeu cu mila!

Românii au devenit cobai! Cobaii unor politicieni de doi bani, a unor oameni de la putere care nu sunt interesaţi să educe, să cultive benefic acest popor ci să îl prostească şi să îl îmbibe în ignoranţă până la anularea ca individ!!!

La televizor ne confruntăm cu aceleaşi şi aceleaşi emisiuni şi persoane care dezbat şi toacă mărunt aceleaşi probleme fără ca de atâţia amar de ani să mai aibă şi o rezolvare de bun simţ a lor!

Dăm bani pentru toate: sănătate, educaţie, infrastructură, dar nu beneficiem de nimic.

Medicamentele compensate din ce în ce mai puţine. Oamenii care suferă de cancer stau cu barda la gât din cauză că multe citostatice sunt scoase. Nu ajunge chinul lor, mai trebuie să îndure şi umilinţa. Sau mai rău...să treacă în rândul morţilor "anonimi".

În educaţie este cum este...se schimbă legislaţia la fiecare mandat de ministru, deoarece fiecare vrea să arate că e mai deştept..., iar tinerii noştri suportă calvarul.

În oraş sau în ţară când mergem, avem mereu impresia că în loc să se construiască, să se facă, se strică, iar banii noştri în loc "să stea" în drumuri frumoase, în localităţi care să apară europene, stau în gropi şi în localităţi care arată ca după bombardamente. Şi, ca şi când nu ar fi suficient, mai sunt şi pline de câini comunitari, mizerie până în gât, iar mai nou NESIGURANŢĂ! Aş mai adăuga, dar cu chirii de sute de euro şi întreţineri mai mari decât leafa cumulată a unei familii!!!

Locuri de muncă nu, economie la pământ, industrie la pământ, agricultură la pământ, educaţie, sănătate la pământ şi totuşi, mai marilor noştri le merge bine cu lefele lor de zeci şi sute de milioane, în timp ce majoritatea se confruntă cu o sărăcie de neimaginat!

Suntem un stat de exploataţi care trăim cu impresia libertăţii. Ni se dă cu linguriţa şi ne-am obişnuit să ne hrănim aşa. Păcat! Suntem urmaşii unor oameni desăvârşiţi, care au crezut în acest popor, iar noi ne îndepărtăm de tot şi toate. Încet şi iremediabil!

Niciun comentariu: