26 septembrie 2011

Noaptea Bibliotecilor - Povestea de seară


Dacă pe 1 octombrie, începând cu ora 20:30, nu aveţi stare în casă şi doriţi să vă alăturaţi celor mici, dar şi celor mari iubitori de poveşti, vă aştept ca şi de obicei, la Biblioteca Municipală Adjud, cu mare drag şi emoţie, unde voi prezenta "Povestea de seară". Iată că astfel, dacă v-aţi întrebat vreodată unde aţi putea găsi Hanul Poveştilor, altfel decât în virtual...aţi aflat. Într-o ţară a cărţilor, a magiei, a zâmbetelor largi şi a imaginaţiei. Într-un loc înconjurat de copaci bătrâni şi zâne bune.

Biblioteca Municipală Adjud participă, la evenimentul Noaptea Bibliotecilor, proiect iniţiat de Asociaţia EXCEDO, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi cu Asociaţia Marketer Club.

Cei care doriţi să participaţi la evenimentele Bibliotecii, puteţi să vă alăturaţi celor care întotdeauna au făcut ca totul să fie posibil pentru cititorii şi iubitorii de carte şi literatură.

Articol de presă:

"Adjudenii, invitaţi o noapte la bibliotecă
Biblioteca Municipală din Adjud va lua parte, în perioada 1 – 2 octombrie, la „Noaptea Bibliotecilor“, cel mai amplu eveniment dedicat promovării lecturii, într-o manieră altfel decât cele clasice. Evenimentul dedicat atragerii în special a copiilor şi a tinerilor către lectură va debuta sâmbătă, 1 octombrie, de la orele 18.00, cu aşa numita activitate Ludoteca, „Căutătorii de Comori“. Activităţile continuă cu „Povestea de seară“, un frumos moment dedicat lecturii şi prezentat de scriitoarea Ramona Sandrina Ilie. De asemenea, cititorii care le vor fi alături bibliotecarilor vor avea posibilitatea să îşi demonstreze abi-lităţile de buni jucători de şah în cadrul unui atelier. „Ştim să circulăm corect?“ este o activitate ce va cuprinde teste interactive de circulaţie pe calculatoarele Biblionet. La activitate vor participa elevii de la Clubul Copiilor Adjud, îndrumaţi de profesorul Petre Valea. De asemenea, nu vor lipsi prezentările în im-gini ale oraşului Adjud, dar nici expoziţiile de carte cu autograf, aflate în dotarea Bibliotecii Municipale. Scriitorul Ion Croitoru va prezenta publicului adjudean „Epigrama românească de-a lungul timpului; reprezentanţi clasici şi actuali“. Nu în ultimul rând, Ziua Internaţională a Persoanelor de Vârsta a III-a va fi marcată la Biblioteca Municipală din Adjud prin prezentarea în cadrul aceluiaşi amplu eveniment a unei colecţii de cărţi destinate persoanelor în vârstă şi preferate de aceştia. În sala multimedia, publicul cititor va putea asculta muzică şi totodată va putea viziona şi un film. Acestea nu sunt singurele activităţi puse la dispoziţie de bi-bliotecari. Adjudenii vor putea lectura cărţi şi se vor putea înscrie ca şi utilizatori pentru a putea împrumuta cărţi la domiciliu. Pe toată durata activităţii care se desfăşoară în noaptea de sâmbătă spre duminică, vor fi amenajate o expoziţie de icoane şi o expoziţie de carte cu cele mai recente titluri. Cei care vor dori să sprijine activitatea Bibliotecii Municipale sunt aşteptaţi să facă donaţii de carte. „Noaptea Bibliotecilor“ este un proiect iniţiat de Asociaţia Excedo, în parteneriat Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România şi Asociaţia Marketer Club. - , Monitorul de Vrancea"

Un comentariu:

Loredana spunea...

Sunt convinsa ca vei fi inconjurata de multi pitici dragalasi si curiosi si de multa iubire!
bafta multa!