5 martie 2010

Câteva arhitecturi, bulevarde, aleei şi parcuri din Focşani

Aşa cum oamenii se ating din întâmplare în viaţă şi îşi rămân indiferent cât de departe ar fi unii de alţii..., aşa sunt şi unele locuri ... ne ating dintr-o fericită întâmplare viaţa, sufletul şi...ne rămân...mereu...oriunde ne-am afla şi orice am face!

 

 
 Teatrul Municipal Mr. Gh. Pastia


 Sala de spectacole a Teatrului Municipal Mr Gh.Pastia
 

 
Biserica Sf. Ioan

 
 Ateneul Popular Gh. Pastia  şi o parte din Piaţa Unirii


 
Piaţa Unirii, Monunmentul Eroilor şi Clădirea Consiliului Judeţean

Fostul sediu al Primăriei

Biserică de cartier şi parc

 

Tribunalul Focşani

 
Colegiu Focşani

 
 
 Fântâna fără apă
 
Inspectoratul de Jandarmi

Catedrala Catolică

 Direcţia de Sănătate Publică

 
Bulevardul Unirii


 
B-dul Bucureşti intrare în Cartierul Sud

 
Piaţa Moldovei (dreapta)

 Magazinul Central Milcovul

 
Ceasul Rău

 
Panoramă

Parcul Nicolae Bălcescu


"PERIMETRUL ISTORIC PIATA UNIRII SI GRADINA PUBLICA FOCSANI
   Proiectul consta in reabilitarea Pietei Unirii din Focsani, amenajarea zonei vechiului hotar dintre Muntenia si Moldova, reabilitarea zonei arheologice, constructia Centrului Mestesugaresc, reabilitarea fostului Cinema Balada, a Ateneului Popular "Maior Gh.Pastia", amenajarea de parcari si reabilitarea Gradinii Publice. De asemenea, proiectul mai prevede refacerea pavimentului, consolidarea monumentelor istorice si amenajarea unei fantani.
       Proiectul are o valoare eligibila totala de 4.755.594 Euro, din care: contributie PHARE: 3.024.557,78 Euro, reprezentand 63,6%; Fondul National 1.008.185,93 Euro, reprezentand 21,2%, iar Consiliul Local Focsani contribuie cu 722.850,29 Euro, reprezentand 15,2%. Consiliul Local al Municipiului Focsani suporta toate cheltuielile neeligibile si eventualele depasiri ale costurilor proiectului.
La refacerea pavimentului Pietei Unirii se va realiza marcarea, intr-un mod simbolic, a vechiului traseu al raului Milcov, hotarul dintre Tara Romaneasca si Moldova. (Vrancea.com)"
 
 
Aşa va arăta Piaţa Unirii


Focşani se mai oate lăuda cu:

Un patinoar de 320 mp, care poate fi folosit tot timpul anului şi va fi deschis tuturor focşănenilor, în special copiilor şi viitoarei echipe de hochei pentru juniori a clubului.
 
 

Are foarte multe parcuri de cartier pentru copii, majoritatea parcurilor urmând să fie reamenajate.

Are un parc de distracţii "acvatic", AquaLand

"Aqualand se intinde pe o suprafata de circa 8 mii de metri patrati si cuprinde patru piscine, pentru adulti, copii, dar si pentru cei care nu stiu sa inoate. Piscinele au o adincime maxima de doi metri, in cazul celor pentru inotatori. Focsanenii care vor veni sa se balaceasca in piscina se pot odihni pe unul din cele 600 de sezlonguri, sub o umbreluta. Baza de agrement mai cuprinde doua terase acoperite, un bar acvatic, spatii verzi, dusuri. „Investitia este foarte mare pentru ca am vrut sa aducem tot ce este mai bun. Am vrut sa facem ceva ce isi doresc focsanenii. Apa din interior respecta toate normele sanitare, este potabila“ - MonitorulVN"
Luminile din apă au o gamă de 24 de culori...

 



Are un Complex Comercial "Onasis", complex destinat tuturor Depozitelor En-Gross, un depozit în care găseşti de la comercianţi mici la comercianţi uriaşi...care îţi prezină marfa din adevărate colosuri arhitecturale.

Pe o suprafata totala de 42.200 de metri patrati,200 de firme desfasoara un comert profitabil,in peste 500 de standuri cu suprafete care variaza de la 12 la 120 de metri patrati,suprafetele totale inchiriate depasind 14.000 de metri patrati.

Are un alt Complex Comercial unde îşi desfăşoară activitatea Hypermarketuri precum: 

    * Dedeman
    * Bricostore
    * Praktiker
    * Carrefour
    * Media Galaxy
    * G'market
    * Interex
    * Kaufland
    * Lidl
    * Penny Market (3 magazine)
    * Billa
    * Plus
    * Profi
    * Paco ( retea locala )
    * Staer
    * Cinema City
    * Mega Mall ( deschidere 2010 )
    * Focşani Plaza ( deschidere 2010 )
    * Milcovul Mall
    * Mobilia Mall
    * Zanfir (5 magazine) ( retea locala ) 


Focşaniul este un oraş deosebit u oameni frumoşi, minunaţi şi primitori. Cu tineri de excepţie care adună medalii după medalii, premii după premii. Cu sportivi de marcă şi oameni de cultură care fac diferenţa!
Focşaniul este un fost oraş istoric-cultural marcant al României. Trebuia să fie capitala ţării. Puţini ştiu acest aspect! Focşaniul încă a rămas un oraş de pornire al culturii şi al istoriei. Trebuie doar îngrijit de oameni vizionari, iubit, dat mai departe frumos şi respectat!


(Imaginile, în mare parte nu îmi aparţin!!! Sursa foto: internet)

Niciun comentariu: