24 aprilie 2012

Să-l asculţi aproape trei ore pe Dan Puric este ca şi cum ai "gusta" un an dintr-un pahar al credinţei în Dumnezeu.

"Să-l asculţi aproape trei ore pe Dan Puric este ca şi cum ai "gusta" un an dintr-un pahar al credinţei în Dumnezeu." - Cristi Irimia...


"Prietenia derivă din credinţa în valorile creştine, din adevărul care trebuie spus şi din curajul fără de care orice punte nu te duce vreodată pe malul celălalt. O poză în care mă simt cât o furnică lângă un leu, ca să nu spun că mă simt ca un... PURICe pe lângă un elefant. Alături de Dan Puric, un OM deosebit... - Cristi Irimia..."



Purtând în suflet şi în minte imaginea mamei sale, scriitorul Dan Puric a susţinut o conferinţă în această seară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Focşani, vorbind oamenilor despre demnitate, fără a-i da definiţia, după cum a ţinut să precizeze. Nu este inutil de amintit faptul că audienţa a fost impresionantă, cel puţin 200 de focşăneni stând în picioare aproape trei ore pentru a-l asculta, plus alte 800 pe scaune, într-o perioadă în care în sălile din România rareori vezi sute de spectatori care să prefere să nu urmărească din fotolii comode un spectacol, indiferent de natura lui. Se întâmplă des, însă, la conferinţele maestrului Dan Puric, cel care ştie mereu nu doar să “măture cărarea spre biserică”, ci şi să deschidă uşa bisericii.

Cele câteva sute de exemplare ale cărţii “Fii demn”, scrisă de Dan Puric, s-au epuizat în mai puţin de 30 de minute, iar la finalul întâlnirii cu vrâncenii scriitorul a dat peste 300 de autografe. Epuizat, dar fericit, astfel şi-a încheiat marele Dan Puric seara de la Focşani.

Prima pagină a cărţii “Fii demn”:

(Sursa: Vrancea Media)

Niciun comentariu: