4 septembrie 2013

Salvaţi Roşia Montană!


(Sursa foto: internet, Imaginile sunt din satul Geamăna, comuna Lupşa, Alba)

Toţi vorbesc de Gold Corporation, de Ponta, de Şova, de tunul cu aur, de tunul cu bani, dar tot mai puţini sunt cei care vorbesc de tunul dat vieţii şi calităţii ei în Roşia Montană! De gazele de şist care sunt la fel de periculoase, ba mai periculoase pentru viaţă. Ce să spun? Banii şi aurul au devenit atât de importanţi încât dacă ei nu sunt, viaţa nu mai contează. Haideţi să ne asfixiem ca să nu mai contăm nici măcar atât cât este cazul!

Sub falsa faţadă a lacurilor de decantare stau poveşti de groază. Uneori barajele cedează, iar ce rămâne în urma lor este numai moartea. Sub munţi de steril şi apele decantate zac în unele locuri...oameni şi case. Cimitire! Din ele se ridică turle de Biserici care parcă se roagă lui Dumnezeu să nu îi uităm şi să nu uităm că pentru viaţă trebuie să lupţi până în ultimul moment! Vorbim des de apocalipse, dar ele sunt deja printre noi. Demult! Ele nu vin. Ele se confruntă cu noi şi ne înving firea slabă umană!

Oamenii trăiesc printre oameni nu printre cianuri! Oamenii trăiesc pe pământ şi nu sub straturi groase de steril! Oamenii se îngroapă sub pământ, în locuri sfinte unde putem ajunge să le punem o floare a sufletului nostru...nu sub ape roşii de decantare în care nu ne putem scufunda nici măcar rugăciunile deoarece ele par că nu ajung niciodată unde trebuie!

Salvaţi Roşia Montană!



Niciun comentariu: