24 decembrie 2005

Ingerul Ajunului si Craiasa Zapada...Craiasa Zapada incepu sa rada aproape demonic aruncandu-si trena si fulgii spre Pamant asemeni unei furtuni reci si intepatoare. Frigul parca ardea, iar Viscolul urla ca un lup dezlantuit imprastiind si trosnind totul in cale.
Pamantul parea o epava parasita...ultima care mai incerca sa vietuiasca acestei Domnite cu suflet rece si nepasator care dansa intr-o mare de fulgi si canta troienind tot.

-Ha ha ha! Cine imi sta in cale in timp ce mantaua de Gheata si Frig acopera totul in jur? Tra la la sufletul meu e de gheata, iar ochii albastrii de frig...nimeni nu ma vede la fata...iar eu pot sa rad si sa strig...canta si se veselea in rautatea ei Domnita tarand dupa ea trena sa involburata de sufletul ei negru.

In timp ce se distra de pasarile care se zgribuleau de frig si de animalele care fugeau care mai de care spre culcusurile lor,...auzii de jos...un glas incet si cald care fredona un cantecel. Suparata incepu sa troieneasca mai tare, dar fiinta aceea isi continua drumul nestingherita cantand vesela.

-Cata nerusinare...cum cuteaza sa imi tina piept aceasta fiinta ce pare asa de mica si firava? se supara ea mai tare, dar acesta se facea ca nu o aude in timp ce Viscolul incerca sa i se puna in cale, iar Gerul sa ii intre in ochii cu ace de gheata.

Ridicandu-si gulerul hainei si tragandu-si caciula mai tare pe fata, fiinta care se pare ca ii tinea piept cu strasnicie incepu sa chicoteasca si sa cante si mai puternic acele cantece placute si duioase care-l facura pe Viscol sa il imite o vreme spre turbarea Domnitei.

-Se pare ca ti s-a facut de o Tornada de Gheata in Valea Frigului Vesnic slujitorul meu Viscol...urla aceasta innegrind Cerul de teama si Ceata si facand norii sa se ascunda dupa aripile ingerilor.

Fulgii tremuratori incepura sa planga transformandu-se in iceberguri uriase pierzandu-se pe ape, iar copacilor le inghetara ramurile de durerea frigului ce le intra pana in seva lemnului. Ici si colo cate un copacel isi tragea nasucul scorburos si stranuta fosnindu-si ramurelele golase si trezind animalutele din scorburi.

Toate se temeau, toate inghetau, numai fiinta aceea continua sa strapunga frigul si teama cantand...Atunci Craiasa se cobori sa-i priveasca ochii, dar caldura care o strapunse din privirea aceea blanda si frumoasa o facu sa tipe...
Trena i se inmuiase in boabe de lacrimi, fulgii devenira pufosi si usori ca niste pene...nu mai erau ace de gheata care sa doara in caderea lor...Viscolul se opri adiind doar usor, iar Cerul se facu alburiu in timp ce Ceata alerga voioasa de colo colo dupa norisori...jucandu-se cu Luna.

Printesa isi duse mainile la ochii sa si-i acopere, dar barbatul..., caci era un barbat...scoase o batistuta si zambindu-i cu luminite in privire ii sterse lacrimile.

-Gata, gata Domnita...hai sterge-ti lacrimile caci acuma in preajma Ajunului nimeni nu trebuie sa fie trist...nici macar Printesa Zapada. Si, daca nu imi este cu nerusinare Domnita sa stii ca ai ochii cei mai frumosi pe care i-am vazut vreodata...nu sunt atat de reci si rai precum se spune...

Dar Domnita continua sa planga si sa se tanguie:

-Cum voi mai fi eu Craiasa Zapada daca mi s-au incalzit ochii si mi s-au inmuiat fulgii? Cum va fi Iarna fara Gheata si Viscol? Unde mi-s Tornadele Friguroase si Frigul Vesnic?

-Printesa...iernile pot fi si blande, iar fulgii sunt mai frumosi asa...mai albi! Par a fi o rochita de mireasa, iar tu stralucesti si mai tare...toti te vor vedea de departe si vei fi asemeni unui far pentru sufletele ratacite...vei dansa imprastiind veselie, iar lumea te va astepta cu focuri ce nu te vor topi, cu cantece si vei fi Craiasa tuturor anotimpurilor!

Craiasa se opri din plans...privind ochii negri si calzi ai barbatului...si il intreba:

-Ce este cantecul acela care ti-a dat parca putere in timp ce eu te troieneam si te viscoleam?

-Este o colinda...un cantec prin care oamenii ii intampina mereu pe cei dragi, iar eu am vrut sa te intampin pe tine draga mea...spuse el razand in timp ce ochii ei sclipira luminite pe zapada proaspata asternuta la poalele trenei ei.

-As vrea si eu sa am o colinda...o colinda despre Zapada si Ger, despre Viscol si Frig...spuse ea nostalgic, dar rasul lui o starni si-i ridica spancenele intr-o incruntare caraghioasa. Ce e? Nu e deajuns ca mi-ai inmuiat sufletul si m-ai umilit...mai ma si tachinezi acuma?...Off..., asa imi trebuie ca m-am lasat coplesita de sentimente si am devenit slaba...bombani ea copilareste.

-Nu draga mea...o mangaie el cald pe chipul ei alb precum laptele, nu! Nu te tachinez ci nu pot sa ma abtin sa nu rad la auzul vorbelor tale! Despre tine si despre Ger, despre Fulgi si Viscol...sunt multe colinde, iar despre faptul ca ai devenit slaba...nu e adevarat...ai devenit puternica...iubirea si sentimentul te face sa fii puternic, sa prinzi aripi si sa strabati orice..ai sa vezi.

Ea il privi pentru prima data cu ochii indragostiti, iar el isi arunca hainele de pe umeri...aripile lui mari si frumoase incepura sa sclipeasca si sa se deschida incercuind-o si alintand-o spre fericirea ei. O ridica in aer si o saruta dulce pe buzele care acuma ii erau calde si iubitoare, iar ea isi lasa capul pe umarul lui puternic care de atunci o sprijina mereu...si nu o lasa niciodata sa cada.

Si de atunci Ingerul Ajunului si Craiasa Zapada sunt mereu impreuna, aducand cu ei vremea colindelor care plutesc peste tot in aer...iar ei doi stau pe aripi de ingeri si pe care de nori imprastiind in jur fulgi pufosi si stralucirea zapezii.

Niciun comentariu: