9 februarie 2009

Focus Blog si popasul sau frumos: Isabelle...


Despre Focus Blog nu am stiut pana in urma cu cateva zile si...imi pare rau, dar nici nu aveam cum sa stiu, deoarece eu nu mai prea rasfoiesc internetul si nici revista presei - nu din snobism, nu din plictiseala, nu din ignorare ci din motiv de "prea plin".

Am obosit sa dau peste bloguri depersonalizate, ca si cum fiecare ar incerca sa fie altcineva doar pentru a se regasi in topul blogurilor sau pentru a fi nominalizat, doar pentru a avea de castigat ceva sau pentru a fi vedeta peste noapte...

Cand dai nastere unui blog eu cred ca ar trebui sa iei o parte din tine - cea mai frumoasa - sa o modelezi in suflet, sa o transformi in ceva ce esti tu prin cuvinte si sa o daruiesti celorlati cu tot zambetul si frumusetea ta!

Majoritatea blogurilor sunt altceva. Sunt un fel de costum frumos, elegant, de bani multi, care este imbracat pentru a converti, pentru a iesi in evidenta, pentru a se lauda, dar care niciodata nu este masura perfecta, care mereu trebuie ajustat la mansete, la guler, la croiala - costumul de foarte putine ori apartine celui care-l poarta...de cele mai multe ori e imbracat doar pentru "a da bine" si da bine, dar nu atinge, nu ramane...

Din ce in ce mai des, umbland pe net, rasfoind diverse bloguri am ajuns sa simt gustul amar. Blogurile incep s semene toate a gust de reclame, a stors de bani, a... impersonal.

Majoritatea blogurilor incep sa fie un fel de ziare, de reviste - si nu ar fi ceva rau - , dar sunt toate la fel! Se gaseste stirea, se adauga doua-trei cuvinte sau de regula doar sursa, se urca pe blog si...gata articolul, iar peste cateva zile regasesti blogul ca fiind unul dintre cele mai cotate!

Pe naiba! Decat asa mai bine raman un blog albastru, cu ganduri infasurate in scoici si cu prietenii frumoase!

Eu sunt ceea ce reprezint, ceea ce scriu si nu am sa renunt niciodata sa lupt pentru convingerile mele doar pentru a fi intr-un top si...Isabelle a reusit sa demonstreze ca a fi perosnal, a fi tu insuti intr-un blog nu inseamna a ramane in notorietate ci inseamna a merge pana la capat pentru crezul tau, iar ce care te citesc sa te placa pentru asta!

Despre Focus am citit pe blogul Isabellei si mi-am spus:

"Ia sa vad si eu cum se nac minunile!"

Cine vorbeste despre Isa si o nominalizeaza nu poate fi decat o persoana sau un colectiv de oameni deosebiti care stiu sa se opreasca in drumul lor nu pentru numarul de vizite, nu pentru locul pe care il ocupi in blogosfera sau in alte topuri ci pentru calitatea umana si de creatie a celui care este trupul si sufletul blogului!

Si...am vazut!

Am vazut nominalizarea, am vazut articolul scris de cei de la Focus si...am realizat ca mereu am avut dreptate: oamenii frumosi traiesc, zambesc, plang si rad alaturi de noi, iar viata stie sa ni-i scoata in cale in clipe in care nici macar nu am visa la asta!

Felicitari FOCUS BLOG si multumiri pentru calitatea umana si media pe care o promovati!

Va doresc succese si sa ramaneti la fel!

Frumos articol, frumoasa prezentare, sensibila persoana din spatele cuvintelor ce au scris despre Isabelle!

Mai jos am sa adaug articolul despre Isabelle...scris de cei de la Focus!



"Isabellelorelai spune despre blogul ei ca este unul amar si tacut. De ce amar? Pentru ca ne deschide portile unei lumi intunecate si amenintatoare. In fata unei amenintari trebuie sa facem o alegere aparent simpla: lupta sau fugi. Cei mai multi dintre noi alegem sa fugim. Dar Isabelle a ales sa lupte, inclusiv pe blog. Cum? Scriind despre oameni obisnuiti care trec prin cele mai dificile momente din viata lor.


In felul asta incearca sa ajute. Primul pas este desigur sa ne atraga atentia asupra acestor cazuri, sa nu ne lase sa ne ascundem in spatele propriilor noastre probleme. Daca analizam putin reactiile create de posturile Isabellei, putem considera initiativa ei un succes. Asta pentru ca intr-un interval de aproximativ opt luni, 99 din posturile ei au devenit meme. In ce masura constientizarea modifica atitudini si se traduce in comportamente concrete, asta doar Isabelle ar putea sa aprecieze. Ce pot eu sa apreciez este ca vocea ei, si prin urmare a oamenilor despre care scrie, se face auzita. Blogul Isabellei nu este cu siguranta o lectura usoara, daca ne raportam doar la povestile triste pe care le putem citi acolo. Pe de alta pate, Isabelle ne ofera certitudinea ca exista oameni preocupati de binele celor din jur. Si asta ne poate face ziua mai frumoasa."


..................


Aici am raspuns eu...

"Cu siguranta, Isabelle este un om inger care poate sa schimbe destine, iar cand spun asta nu ma refer doar la copiii bolnavi, la oamenii saraci,la batrani ci ma refer la unii dintre noi care printr-o intamplare fericita am ajuns sa ne ciocnim sufletul de sufletul ei in timpul drumetiei noastre prin viata.

Blogul ei este unul amar si tacut pentru ca foarte putini se incumeta sa isi lase ecoul sufletului sa tresara sau sa raspunda la atat de multa durere si disperare.
Sa raspunzi cu zambet, cu daruire, cu entuziasm, cu iubire la atat de multa drama - mai ales cand este vorba de un suflet de copil - este foarte greu, uneori imposibil si chiar eroic as spune, dar Isa mea draga (pentru care as merge pana la capatul pamantului si inapoi si oriunde ar fi nevoie sa merg)stie sa fie un “erou” care indiferent de pozitia sufletului ei: in palme, in genunchi, in zbor, plans - face fata tuturor acestor drame cu multa generozitate, sensibilitate, iubire fiind o persoana plina de verticalitate si puternica.

M-am intrebat de foarte multe ori de unde are Isa atat de multa putere, dar raspunsul este atat de usor: din dragostea ei nemasurata pentru oameni, pentru bunatate si din speranta ca in lume inca mai exista frumusete!

Spuneam intr-o zi pe blogul meu…
“Isabelle este un om cu “umeri” puternici! Duce atat de multa iubire pe ei incat ma intreb uneori “cata iubire poate duce un om fara sa ingenuncheze???”
Intr-o lume necunoscuta, fara semafoare, fara placute care sa te directioneze ea este un om nascut pentru oameni, o stea polara care pana si ziua stie sa ramana atat, atat de frumos!”

Va multumesc din suflet “Focus Blog” deoarece pe langa faptul ca v-ati oprit asupra acestui om frumos si blogul ei amar, ati stiut sa apreciati si sa descrieti atat de sensibil si corect omul din spatele cuvintelor!

Va doresc toate cele bune, iar blogul Dvs. sa ramana mereu un reper de bun simt si frumusete!

Ramona-Sandrina Ilie
alias
Lady Allia

3 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc,
Multumesc,
Multumesc.

Anonim spunea...

nu ai pentru ce sa imi multumesti Isa. ai un suflet minunat, iar acest fapt, numai un orb sufleteste nu e in satre sa-l simta sau sa-l vada.

tu stii sa trezesti oamenii din amorteala si ai darul de a le arata partea aceea din viata pe care majoritatea prefera sa o ignore.

exotic persya spunea...

SALUTARE!!! IMI PLACE FOARTE MULT CE AM GASIT PE BLOG,E FOARTE FAIN.EU SANT INCEPATOARE IN ASA CEVA DAR MAA BUCUR CA AM DE LA CINE SA INVAT IN MATERIE DE BLOGGING:)).SUPER TARE BLOGUL.BAFTA MULTA