Ingrediente:
- un pui
- 1 dovlecel mic
- 1/2 conopidă
- 2-3 cartofi mici
- 2 cepe mici
- 1 morcov
- 1 felie potrivită de ţelină
- frunze pătrunjel
- ulei
- sare, boia, piper, delikat, cimbru, busuioc
- mujdei usturoi
Preparare:
- tăiem cartofii şi dovleceii rondele subţiri, iar morcovul şi ţelina le dăm prin răzătoare
- tapetăm tava cu puţin ulei şi punem un rând de dovlecei, cartofi, morcovi, ţelină, conopidă, ceapă, iar apoi le presărăm cu jumătate din codimente
- tranşăm puiul în bucăţi mai mici sau mai mari (după preferinţă) şi îl punem deasupra peste legume
- peste carnea de pui punem al doilea rând de legume şi codimente şi turnăm ulei
- băgăm tava la cuptor în jur de o oră până se rumeneşte bine
La sfârşit, după ce am scos friptura din cuptor, turnăm deasupa mujdei de usturoi (cui îi place) şi servim totul lângă un pahar de vin Chardonnay.
Celor care încercaţi reţeta, vă doresc poftă bună!
6 comentarii:
yummy :)
foarte colorata mancarea si asta conteaza mult, cel putin pentru mine !
:) ia uite cine mai e bufniţă! mă bucur să te găsesc pe aici Patrick. O să mai pun câteva reţete...,am destul de multe.gătitul e un hobby de al meu :)şi îmi place mereu să improvizez.
Când vin înapoi la Focşani...dacă găsesc chirie...(eu tot caut) promit să vă invit odată pe toţi la o masă.
Si eu am gatit cam acelasi lucru saptamana trecuta. E super bun si perfect pentru vara!
E o mâncare destul de ieftină, de uşor de gătit şi da este foarte gustoasă.
acuma va veni la toate sa postati numai retete cu carne. io tin post si mi se face pofta. uite, pentru azi, o sa fac un bors de fasole si-o fasole prajita, cu ardei copti. nah, sa va satur de carne !
Pofticiosule :P! Lasă că o să pun în curând şi reţeta mea de ardei copţi să vă lingeţi pe degete. Şi aia de vinete iuţi...şi, da... :)! Nu vrusăi să îţi fac poftă :(.
Trimiteți un comentariu