16 februarie 2010

C'aşa e în tenis... vă spune ceva filmuleţul???

 
Mi-am promis de atâtea şi atâtea ori că voi sta cuminte pe tuşă şi voi privi din lumea gândurilor proprii şi a frustrărilor această "scenă politică - "  din România, dar pur şi simplu mi-a ajuns amarul în gât, iar când mie mi se întâmplă asta simt nevoia să mă răcoresc..."pentru că aşa e în tenis"...vorba Marelui Maestru Toma Caragiu, care se pare rămâne veşnic printre noi şi altfel decât şi-ar dori Domnia Sa!

Toată frustrarea mea a pornit de aici: "Nu vreau să legitimez o competiţie în care nu cred. Mă retrag şi nu mai candidez la nici o funcţie. - Adrian Năstase, 15 februarie 2010"

De ce?

C'aşa e în politică...ca şi în tenis!!!

Întotdeauna mi-au plăcut oamenii care au dat dovadă de diplomaţie, caracter şi inteligenţă, iar pentru mine, Adrian Năstase a fost întotdeauna un astfel de om şi politician!

Bineînţeles că sunt realistă şi ştiu că m-am aruncat în gura lupilor care vor sări şi vor spune că este un corupt, un om care s-a jucat cu promisiunile şi cuvintele, care îşi numără ouăle şi care s-a dat la fund din cauză că se lasă manipulat!

Prostii... Aş vrea să-l văd eu pe ăla care poate şi susţine aceste aberaţii în faţa altor aberaţii din lumea de dincolo de cortina politică...o lume gri în care oamenii nu vor avea niciodată acces decât supozând... c'aşa e în tenis!

Am eu aşa o întrebare care nu îmi dă pace şi mă suceşte şi mă răsuceşte...

"De ce cazul Tamara a fost întotdeauna mai de actualitate decât cazul Flota...de exemplu?"
"De ce am auzit mai mult de ouăle lui Năstase decât de vapoarele lui Băsescu? - Oare numărătoarea nu se face la fel? Poate că da, dar oricum e mult mai greu să cântăreşti un vapor decât un ou...şi totuşi... ouăle şi Tamara s-au vândut mai bine în presă şi la televiziune!"

Mda...C'aşa e în tenis, nu?

Când avem un opozant de valoare nu ne pasă ce putem aduna pentru noi prin capacitatea sa intelectuală, prin valoarea sa diplomatică, prin valoarea sa umană... - ne pasă doar să-l pasăm, să-l scoatem în out...că deh, aşa e în tenis...!!!

Când e vorba de denigrare politică comunismul lui Iliescu, a lui Năstase e mai greu la cântar decât comunismul lui Băsescu sau a altor politicieni, că deh...aşa e când nu avem arbitru de mijloc..., iar mingea face duble în port... pentru că aşa e în tenis!

Nu e aşa că politicianul român nu face politică? Bineînţeles că nu! El întinde aţa promisiunilor, el îşi bate joc de poporul ăsta încercat şi le ia şi ce le-a dat Ceauşescu! El nu lasă partidele să se joace corect nici măcar în terenul propriu, dar într-un teren de politică?
El bagă oamenii în mizerie, în sărăcie, îi scoate în şomaj pentru că aşa se face economie şi se bagă bani la buget...
El impozitează visele, năzuinţele şi speranţele noastre până în suflet!

Dar...ce să faci...C'aşa e în tenis...!!!

Este mare păcat că stânga romănească nu mai este o stângă şi nu mai are coloană vertebrală, că în loc să susţină calitatea şi exeprienţa oamenilor se bazează pe datul în bobi şi în culori politice - înspre pierderea şi mai mare a electoratului şi a încrederii în ceea ce cândva a reprezentat o putere de mare valoare !

Nu ştiu încotro se îndreaptă PSD, dar tare mi-ar plăcea să îl revăd pe Domnul Năstase acolo unde îi este locul de foarte multă vreme!
Dacă din PSD dispare coloana vertebrală…unde se îndreaptă partidul?

Retragerea candidaturii Domnului Năstase este un gest admirabil, dar în acelaşi timp regretabil pentru noi cei care am sperat în revenirea cu adevărat a PSD într-o stânga de bun simţ!!!
Întreb şi eu aşa...de când a ajuns PSD să îşi pună nădejdea şi valorile de atâţia ani de zile într-un Geoană care a eşuat şi a dus toate aşteptările electoratului la sapă de lemn, Vanghelie, Diaconescu, Mazăre...

Oare ei sunt ieşirea din criză a acestui partid? 
Atunci aşa să ne ajute Dumnezeu!!!

.....

Eu, recunosc ca nu mi-am revenit inca din starea de ... uluiala si frustrare de cand am auzit declaratia Domnului Nastase, urmata apoi de cea a Domnului Iliescu.

Aceste doua gesturi de mare diplomatie si responsabilitate politica sunt deosebit de admirabile, dar in acelasi timp regretabile.

Am postat pe blog ceea ce gandesc si simt eu despre ce se intampla in ultimii ani pe scena politica, dar ceea ce se intampla la ora actuala in PSD este de-a dreptul frustrant pentru electoratul sau..., pentru cei care au crezut in ideologia acestui partid si oamenii sai de valoare si de marca!

Este frustrant sa vezi un om care a esuat lamentabil cum se lupta pentru ceva in care nu a crezut cu adevarat!
Cine crede cu adevarat in electoratul sau, in ideologiile pe acre le reprezinta si in puterea partidului sau...REUSESTE!
  
Geoana nu crede in nimic...dovada patetismul de care da dovada in aceasta lupta din care ar fi trebuit sa aiba demnitatea de a se retrage demult pentru a nu trage si mai mult partidul in jos!
Rusine sa le fie tuturor celor din PSD care au facut din acest partid un partid de paiate politice, un joc de culise, de interese si au uitat pentru ce se afla ei cu adevarat acolo!

Cat despre Domnul Ponta...ii doresc succes!
Decat un Vanghelie, Mazare sau Diaconescu, prefer aceasta candidatura, dat fiind ca are viziunile mult mai apropiate de adevarati lideri ai acestui partid, la acestea plusand pe departe  varsta, exuberanta si atuurile varstei sale.

Se pare ca framantarile sunt mult mai mari si mai adanci decat au lasat a se vedea, dar tare m-as bucura ca Domniile Lor Adrian Nastase si Ion Iliescu sa nu se retraga definitiv si sa dea o lectie de politica si de putere celor care INCA merg cu dansii si CRED in dansii!

Partidul a mai cunoscut o scindare... valorile si coloana vertebrala nu pot sa dispara din partid! Daca dispar...incotro se indreapta opozitia actuala din aceasta tara???
Chiar asa o lasam la mana si indemana unui Guvern incapabil si iresponsabil?
Chiar asa renuntam la ideologiile noastre de o viata in schimbul unor nonvalori devenind un Iuda al acestor vremuri in care Oamenii raman ai nimanui???

13 comentarii:

Geanina Lisandru spunea...

Nu spun decât atât...extrem de inspirată ataşarea videoclipului care spune totul despre cum este în...politenisie...

Pupici geaninoşi peste normă!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

:) mulţumesc Geanina!
Nici eu nu aş fi spus atâtea, dar aşa sunt eu când îmi ajunge în gât frustrarea.

Mor! Mor când aud, citesc şi mă ciocnesc de ipocrizie grosolană!

Dumnezeule, ori recunosc că sunt toţi corupţi, baroni, ipocriţi, ori să nu se mai arate cu degetul pe la colţul presei că ăla e mai gras la buzunare, ăla e mai...!

Oricum, în acest mandat, Băsescu se pare că a reuşit mai mult decât probabil a prevăzut sau s-a aşteptat!

Întorc pupicii şi te îmbrăţişez cu drag!

Nea Costache spunea...

Nu sunt membru al unui partid politic ci numai un simpatizant al social=democratiei. Ceea ce se intampla acum in PSD, si eu, consider ca vina este a marelui erdant, Mircea Geoana. Pacat ca Adrian Nastase s-a retras din cursa pentru presedentia partidului si daca tot nu mai candideaxa, as prefera ca la conducerea PSD sa fie ori Cristian Diaconescu, ori Victor Ponta, in nici un caz Geoana, pe care l-ar prefera probabil si Basescu! O seara frumoasa!
P.S. Constat ca fac parte din blogroll-ul dv., alaturi de cativa prieteni comuni amandurora. In acest caz, imi face deosebita placere de a va avea si eu in blogrollul meu!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Nea Costache...eu vă dau târcoale la blog demult. Şi Dvs. şi prietenilor Dvs., iar asta pentru că respect şi iubesc tot ce scrieţi cu toţii!

Când cineva scrie din suflet...se simte până dincolo de internet, de monitor, de cuvinte. Mulţumesc!

Cât despre culoare politică...nici eu nu o am. Eu iubesc oamenii din politică pentru anumite calităţi şi valori. Totuşi, aşa cum aţi spus, am o slăbiciune pentru social-democraţi, iar ceea ce se întâmplă acum pe scena politică este ... ca în tenis!

PSD pierde valori, dar eu sper ca jocul să nu rămână în terenul lui Geoană. Ar fi mare păcat. Ar fi mare păcat să nu se nască un alt partid din cei ce se retrag. Eu...aşa aş face :) - oricum nu m-aş da la fund şi nu aş renunţa în faţa unor paparude de scenă.

Cât despre marea scenă politică...despre Băsescu şi guvernul ruşinii...cred că am să scriu un alt post. Slavă Domnului Caragiale le-a prevăzut dinainte, deci o să am şi un film de început...

Vă mulţumesc de trecere, de aşezarea în blogroll, vă salut şi vă mai aştept cu mare, mare drag!
M

Cristian Lisandru spunea...

Îl revăd de fiecare dată cu mare bucurie pe marele Toma Caragiu... Rămâne în actualitate, cu tot ceea ce spunea... Vorba aia, suntem de belea!

Matilda spunea...

Foarte frumos, trist si adevarat !
In fata lichelelor oamenii inteligenti cedeaza. Ei stiu ca lasa in urma dezamagiri, dar constructia lor interioara nu le permite sa se murdareasca, de aceea se retrag.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Lisandru... se pare că da!
Maestrul Toma Caragiu rămâne de actualitate în condiţiile în care nu cred că şi-ar fi dorit să rămână.
Eu cred că oricine a trăit pe vremea aceea şi a prevăzut o revoluţie...s-a gândit la o altfel de deomcraţie şi la cu totul şi cu totul altă guvernare!

Ceea ce avem noi acum este mizerabil de inuman!

Mulţumesc pentru trecere!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Matilda...cum am mai spus, Băsescu a obţinut în acest mandat mai mult decât cred eu că a prevăzut sau şi-a închipuit, dar nu poate avea ceea ce probabil îşi doreşte.

Oamenii nu mai sunt nici orbi, nici marginalizaţi şi nici îndobitociţi. Poate îngenuncheaţi şi amorţiţi de neputinţe, de sărăcie, de lipsuri şi frustrări, dar nu sunt doborâţi şi nici învinşi.

Cât despre oamenii de valoare ai politicii...eu cred că nu ne vor întoarce spatele, pentru că ei sunt croiţi dintr-un alt aluat: unul de luptător şi învingător!

Mulţumesc pentru trecere şi pentru cuvintele lăsate!

Hannah Montana spunea...

Nitu Georgeta mama care-si abandoneaza copilul minor pentru un barbat.
Putine o fac.
Dvs. le apreciati ?

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Draga Hannah...tu stii de ce a facut-o? Stii cu adevarat sau doar ai impresia chiar daca tu poate o cunosti mult mai bine?

Nu stiu cine este Nitu Georgeta si nici nu am dreptul moral sa o judec atata vreme cat nu stiu ce a determinat-o sa isi paraseasca familia si copilul.

Pe langa acest fapt, eu nu judec oamenii pentru deciziile personale.
Eu ii discut pe cei a caror decizii privesc un popor, adica pe mine, pe copila mea, familia mea, etc!

Iti doresc o seara buna in continuare!

Hannah Montana spunea...

30.01.2010
Anticristianismul lui Cristian Lisandru

Am descoperit cu uimire ca Lisandru Cristiam, cel care avea un blog antichristic de toata frumsetea numit http://arsperug.blogspot.com/ si pe care l-a sters acum, cel care si-a schimbat pana si denumirea fostului blog, nemaiexistand ziarul online, cel care se declara prietenul lui Pavel Corut, se dezice acum de acesta si il critica ca si cand el ar fi fost vreun apologet al Bibliei...
Care e problema Cristiane? Sau mai bine zis Anticristiane? Frica de femeia pe care Dumnezeu ti-a scos-o in cale si prin care ti-a inchis gura? Sau poate teama ca copilul tau va afla candva ca si tu ai murdarit imaginea Bibliei si a lui Iisus?
Aveam de gand sa iti mai dau timp, dar acest fariseim mizerabil, aceasta ipocrizie fara margini ma obliga sa iau atitudine.
Iata ce scrie mai nou Lisandru pe blogul d-nei Elena intr-un comentariu la o postare foarte reusita a acesteia despre Pavel Corut, dupa ce pana mai ieri isi dregea imaginea de antichrist incercand diferite meditatii despre cer pacate si iubire( asteptam cu interes opiniile sale de euharistie, spovedanie si mai ales despre moaste) prin comentarii pe alte bloguri spiritual-crestine:
"Şi mie mi s-a părut că domnul Coruţ era mult prea înrăit... Şi nu a adus argumente serioase la ceea ce a spus. Nu mi-a plăcut atunci când a zis că Biblia este o mizerie de carte... Încercăm să aflăm originile religiei creştine sau să le înţelegem, însă ar fi bine să apelăm la un altfel de limbaj..."

Asa deci amice, ti s-a parut Corut mult prea inrait? Nu te recunosti in atitudinea lui? Ai dezmintit in vreun singur loc exact aceleasi lucruri pe care Corut le spune si pe care si tu le sustineai la fel de vehement pe blogul http://arsperug.blogspot.com/ ? Crezi ca tu aveai argumente mai serioase? Prietene , exact aceleasi lucruri spunei si tu, ca Biblia este plina de erori si de contradictii, nelasand

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Aha... acum înţeleg foarte bine cu cine am vorbit în comentariul precedent. iar eu v-am considerat un om de bună credinţă sau mă rog...o persoană.

Vă rog să nu mai publicaţi la mine pe blog nici un comentariu anti Lisandru sau anti Geanina, profitând de buna mea credinţă, cu atât mai mult cu cât eu îi consider prietenii mei!

vi-am spus în comentariul precedent pe care se pare că nici nu l-aţi citit...că EU NU JUDEC DECIZIILE PERSONALE ALE OAMENILOR!

emanuel deleanu spunea...

Pana la urma AN este politician sau doar preferatul dvs ? Ca Basescu este un neorocit nu incape indoiala. Insa de ce ar fi AN o persoana demna de incredere (multa)? Doar pentru ca Basescu este un nemernic ?
Vad ca acesta este mecanismul. Pardon, dar este unul primitiv si lenes.
Sa auzim numai de bine,