3 iulie 2010

în hăul disperării

 

să spunem că astăzi toate lumile vor deveni una
şi durerile
şi lacrimile
şi carnea de sub suflet ne va sângera la fel

oamenii doar se vor atinge,
iar  atunci vor simţi cu adevărat cum toţi sunt plăsmuiţi
din acelaşi Dumnezeu
chiar dacă ei îl strigă sub nume diferite

prin venele tale va curge alt om
şi te va durea mai mult,
gura ţi se va încleşta şi mai tare a nestrigare
şi vei ştii omule...
noi
nu suntem albi,
nu suntem negri,
nu suntem moldoveni,
nu suntem ţigani

suntem doar oameni
cu trăiri şi tenuri diferite
poate doar dansăm altfel
când ne ridicăm
pe vârful speranţei sau al iubirii
sau cădem pe brânci în hăul disperării

să spunem că astăzi toate lumile vor deveni una
şi durerile
şi lacrimile
şi carnea de sub suflet ne va sângera la fel,
iar noi vom înţelege că EI suntem noi
şi...viceversa

.......................



"Apa trece, Romania ramane".
Jurnalistii de la Observator si Antena 3, alaturi de Fundatia „Mereu Aproape", cu sprijinul Carrefour, au inceput campania umanitara „APA TRECE, ROMANIA RAMANE". Victimele inundatiilor se simt singure. Nu sunt! Le suntem, cu totii, aproape. Mai jos sunt conturile in care oricine poate o donatie pentru ajutorarea sinistratilor.


CONTURILE PENTRU DONATII

FUNDATIA MEREU APROAPE
CIF : 18212553
Bdul. Ficusului nr.44A, et. 4, sector 1, BUCURESTI
BANCA : BRD-GSG-SMCC
IBAN LEI : RO05BRDE450SV07295334500
IBAN EURO : RO31BRDE450SV23761534500


............

Acum este momentul solidarităţii. Realitatea TV încearcă să îi determine pe români să nu-i uite pe cei care trec prin grele încercări, pe cei alungaţi de puhoaie.

De miercuri seară, Mihai Tatulici se află printre sinistraţi, în locurile cel mai grav afectate de revărsarea apelor, iar Realitatea TV şi UNICEF au organizat vineri un teledon în cadrul campaniei Digul Speranţei, în cadrul căruia s-au strâns 215.000 de euro. La teledonul organizat vineri seară la Realitatea TV au luat parte şi Felicia Filip, Andrei Gheorghe, Corina Chiriac, Margareta Pîslaru, Cristian Ţopescu, Octavian Belu, Andreea Răducan, Şerban Huidu şi Andreea Marin. Andreea Marin a precizat că donează, împreună cu designerul Irina Schrotter, 500 de haine pentru copiii sinistraţi în urma inundaţiilor din Moldova, iar Cristian Ţopescu a donat 100 de euro din partea familiei sale.

Realitatea TV îi cheamă pe toţi cei care vor să ajute să facă un gest minim de solidaritate şi să doneze 2 euro cu un SMS la 876 sau să sune în reţeaua Romtelecom la numărul 0900 900 760. Serviciile sunt oferite gratuit, nu se percepe TVA. 


Liniile vor fi deschise până pe data de 6 august 2010.

La numărul de telefon 021.20.176.20, cu tarif normal, oricine poate să anunţe o donaţie în cadrul acestei campanii.

Doritorii pot dona şi în contul UNICEF la orice sucursală BRD-Groupe Societe Generale: 


RO10 BRDE 450S V434 6556 4500 (menţionaţi cod 04).
Codul SWIFT este: BRDEROBU . 
Alte donaţii pot fi făcute online pe  www.unicef.ro

.................

Imagine realizată de Gabriela Doboş


Ei cu ce au greşit? Cu faptul că s-au născut români la mal de ape tulburi...?

7 comentarii:

cora spunea...

Lady Allia ,iti urmaresc blogul dupa cum stii de ceva vreme,te admir pentru talentul tau dar nu numai...Daca ar fi mai multe persoane ca tine sa ia atitudine poate ceva s-ar schimba in jurul nostru ...din pacate suntem asa cum suntem...individualisti,egoisti si superficiali...te imbratisez cu drag...
ps(am preluat poezia ta....multumesc ca mi-ai dat voie...imi place foarte mult...)

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Cora..., i-am spus ieri şi dragei mele Crengu şi acum o spun şi dragei mele Cora :)...

eu mi-am luat viţa de la zero de două ori, am schimbat atât de multe "acasă" încât nici acum nu mai ştiu care e varianta corectă şi unde sau ce ar fi mai bine...am fost ocolită de orice şansă sau dram de noroc, am fost tratată cu superficialitate de oameni pe care m-am bazat şi în care am crezut şi totuşi...spr şi cred în acea latură bună a oamenilor :).

Eu cred că omul în sine este o nimfă... are nevoie de ceva care să-l facă să zboare liber, să se exprime, să simtă, să ia atitudine, iar uneori acest fapt se poate întâmpla când ne aşteptăm mai puţin. Oamenii sunt simpli şi sunt temători, iar teama uneori te face să pari nepăsător, egoist şi ignorant, dar uneori e doar o faţă...după cum bine ştim că nu tot ce zâmbeşte e neaparat şi bun :).

Te îmbrăţişez cu mare drag şi îţi mulţumesc pentru faptul că îmi sprijini cuvintele, atitudinea şi de ce nu şi sufletul prin tot ceea ce scrii :). Fără oameni ca şi tine nu ar putea exista oameni ca şi mine :). Mulţumesc!

sunshine spunea...

De ar dona cei bogati macar cat ceilalti, lumea asta ar fi mai frumoasa si mai optimista. Eu nu pot decat sa sper ca din putinul donat de fiecare dintre noi se va ridica un munte de bunatate care va ajuta acesti oameni ai nimanui sa isi doreasca sa-si recladeasca viata si de data aceasta.
Te sarut, minunata mea surioara cu suflet urias.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Şi eu te îmbrăţişez draga mea Lili şi regret faptul că nu reuşim deloc să ne vedem...

Eu cred că şi ei donează, dar ştii iubita...oricât s-ar dona ar mai fi nevoie. Problema nu sunt ei ci metodele precare prin care se adună bani pentru asistenţă socială şi cazuri de acest gen când ar trebui alocat un buget special...

Motanul_Incaltat spunea...

Am inteles. Bine ai zis despre metodele precare prin care se aduna banii!! Ce-ti ziceam si eu, apropo de nemti. Dar hai sa mai si glumim putin. Mai facem si haz de necaz, nu? Am citit poezia ta, arata ca esti un suflet foarte sensibil. Dar citind poezia, ma inspira Iosif Boda. Ca tu zici: nu suntem albi, negri, tigani, moldoveni scl. Dar si eu stau si ma intreb, mai in gluma mai in serios acuma, cum or fi fost vizigotii? :)) Iti dai seama... "dumnealui e vizigot!!" :)) Sigur e o intrebare asa... care, poate, tine mai mult de imaginatie. Dar si vizigotii erau oameni, nu? Adica stii, cum ar fi sunat:

si vei stii omule...
noi
nu suntem albi,
nu suntem negri,
nu suntem moldoveni,
nu suntem tigani,
nu suntem vizigoti!!! :))

Vizigotii erau un popor tot de origine germanica, asta apropo de nemti.. :)
Ei, poate nu putem sa fim "putin" nemti. Dar "putin" vizigoti putem fi?!! :))

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

:)...ce surpriză!
Sunt plăcut surprinsă să te văd pe la Hanul ăsta uitat de cei mari :D şi îmi cer scuze că nu am apucat să îţi răspund pe blogul Corinei la acel comentariu. Promit că oarecum am să o fac într-un articol ce va veni în curând.

Da, la noi în ţară ar trebui un neamţ care să ne înveţe că civilizaţia şi atitudinea este mama tuturor răspunsurilor. Ar trebui să învăţăm că nu avem nevoie de măturători dacă noi ştim folosi coşurile de gunoi fără să le distrugem...
Ar trebui să învăţăm că şi noi ne putem aranja spaţiile verzi de pe lângă blocuri şi am putea creea un ambient plăcut în zona de locuit dacă nu ne-am gândi mereu: "de ce să fac asta, eu ce am de câştigat, de ce să pun o bancă...să stea vecina?!, etc"

Sunt atât de multe lipsuri şi goluri..., iar statul nu ne-a dat nici un exemplu pozitiv, nu a încercat să aducă exemplele bune din exterior şi pentru a avea efectul scontat la alegeri, toţi cei de la putere au lăsat în ţară să existe o democraţie distructivă, fără educaţie şi civilizaţie...ca să nu existe ideea că s-a întors dictatura...

Mă rog...neamţul ar fi excelent! L-aş vota şi preşedinte dacă ar fi...fie el şi vizigot! :)

Am să te adaug în blogroll cu acceptul tău. Îmi place felul în care ştii să pui problema fără să te impui :). E o calitate!

Motanul_Incaltat spunea...

Bineinteles ca ai acceptul meu pentru ca sa ma adaugi in blogroll. Imi face placere.