11 februarie 2011

Despre computere - diversitatea utilizării unui computer - oferte!

Computerul... Mai există oare cineva care să nu ştie ce este un computer? Nu cred. Există însă persoane care nu ştiu să utilizeze un computer, dar îşi doresc unul; există persoane care nu îşi permit un computer, dar ştiu să îl utilizeze şi există persoane care achiziţionează computere fără să ştie în prealabil care îi va fi utilitatea, la ce doreşte să îl folosească.

Computerul poate fi extrem de util şi de profitabil - din toate puctele de vedere - ,dar poate deveni şi panta de cădere în gol dacă nu ştim să fim raţionali.
Aş spune chiar:  "Computerul poate dăuna grav sănătăţii, educaţiei, familiei şi simţului de socializare!" :) - iar asta o spun mai în glumă, mai în serios.

Nu ştiu de ce, dar în ultima vreme, majoritatea oamenilor asociază computerul cu internetul: "vreau calculator să pot naviga pe internet!", "vreau un calculator să joc WOW", "vreau un calculator să vorbesc pe mess cu X", "vreau un calculator să îmi fac blog", etc.
Nu este trist că se vrea calculator pentru a naviga pe net ci pentru autolimitarea la anumite obiceiuri care clar nu adaugă nimic bun fiinţei noastre.

Mulţi au calculator în casă de ani de zile, dar nu ştiu inscripţiona un CD, nu ştiu folosi un program simplu pentru a redacta, nu ştiu folosi imprimanta... Preferă să dea documentele altora pentru a le fi redactate. Când spun asta, mă refer la redactare simplă nu profesională.

Mulţi au computer în casă, dar nu ştiu să instaleze un program simplu. Ştiu naviga, dar nu ştiu de unde să facă rost de messenger :). Asta mi se pare dezinteres total, stagnare şi utilizare la minim a unui lucru care îţi poate oferi foarte mult. Să am un lucru în casă pe care să nu-l răsucesc pe toate părţile, să îi găsesc şi să-l "storc" efectiv de tot ceea ce poate el oferi...eu una cred că aş fi bolnavă. Aş simţi că legumizez în loc să fac ceva bun pentru mine.


În unele cazuri, nu ar fi nici o problemă această abordare deoarece fiecare are dreptul să ia orice decizie doreşte inimioara lui în propria viaţă - cu efecte imediate sau în timp, dar desfăcută bucată cu bucată problema...devina chiar delicată.

În altă ordine de idei, iar nu ar fi nici o problemă dacă îţi place să îţi ţii mintea în repaus, doar că în necunoştinţă de cauză şi luaţi de val, unii ajung să bage milioane bune într-un computer pe care nu doresc să îl utilizeze decât pentru a sta pe "Mirc", pe "Messenger" sau pe orice alt tip de chat.

Acum, veţi spune: fiecare cu banii şi piticii lui. Şi eu spun la fel, dar întreb şi eu, înainte de a arunca banii pe fereastră, nu ar fi mai bine să încercăm să ne descoperim  reala necesitate a unui computer: de ce îl vrem, ce dorim să facem cu el şi care ar fi cea mai adecvată alegere?

Părerea mea proprie este că dacă vă doriţi un computer strict pentru utilizarea internetului: chat, navigare, vizionare filme, videoclipuri online şi nimic altceva nu are rost să investiţi o sumă mare. Pentru aşa ceva puteţi să vă cumpăraţi un computer second hand, un P3, P4 pe care la ora actuală îl găsiţi undeva la 5-6 mil cu tot cu monitor LCD. Între timp, puteţi să vă familiarizaţi cu utilizarea acestuia, puteţi să vedeţi dacă vă doriţi calculatorul şi pentru altceva, iar în timp veţi descoperi (dacă vă va interesa acest aspect) că în afara internetului, computerul poate fi cea mai bună achiziţie.

Dacă totuşi se doreşte un computer nou, vă sfătuiesc să vă gândiţi exact ce vă place sau ar putea să vă placă pe viitor pe lângă internet, pentru a putea să vă cumpăraţi un sistem gata structurat după cerinţele voastre sau unul pe care să îl configuraţi voi personal (pe componente) cu ajutorul cuiva. Dacă veţi considera (în funcţie de vârstă) că s-ar putea să vă placă jocurile online, trebuie să aveţi în vedere faptul că acestea necesită şi în prezent şi pe viitor vor necesita şi mai mult resurse video şi de memorie, fapt care ridică automat preţul.

Ca să aveţi un computer care să răspundă bine trebuie să mai ştiţi că: resurse video (accelerator video) şi memorie mai mare cere automat o placă de bază de calitate. Cunosc cazuri în care nu s-a ţinut cont de acest fapt şi placa a cedat. A fost necesar cumpărarea alteia mai performante în timp, iar preţul practic s-a dublat. În loc să se cumpere una bună d ela început, investiţia a fost în două plăci, amândouă relativ scumpe.

Un astfel de computer, specific pentru jocuri, poate să ajungă undeva la 20-25 milioane, uneori poate depăşi.

Dacă veţi considera însă că nu doriţi jocuri video cu performanţă grafică, preţul unui computer va oscila undeva între 10-18 milioane.

În general, computerele sunt achiziţionate pentru "utilitate casnică", simplă: redactat, operare simplă calculator, internet, muzică, foto şi imprimantă.

Cei care folosesc computerul pentru mai mult, cunosc deja aceste detalii şi ştiu să îşi "acordeze" cerinţele pe oferte.

Azi, pentru cei care sunteţi interesaţi, ofer nişte variante de sistem: second-hand.


Sistem second hand:

Fujitsu Siemens, Intel P4

Procesor               Intel Celeron 2400 MHz, 128KB L2 Cache PGA 478
Memorie RAM     512 MB DDRAM
Hard disk              40 GB
Unitate optică       CD-ROM
Chipset                 Intel 865G
Socket                  Socket 478 (Intel P4)
Placă video           Onboard
Carcasă                Minidesktop
Garanţie:               12 luni

Preţ: 330,0 RON

Dual Core

Procesor               Intel Dual Core T2390 1867 MHz, 1MB L2 Cache, 533 MHz FSB
Memorie RAM     512 MB DDRAM
Hard disk             80 GB
Unitate optică       DVD-ROM
Placă de bază       P5GC-MX
Chipset                Intel 945G
Socket                 Socket 775 (Intel P4)
Carcasa:              Minidesktop
Garanţie:              12 luni

Preţ: 530,0 RON

HP Dual Xeon

Procesor             2 x Intel Xeon 2.6 GHz, 1MB L2 Cache
Memorie RAM   1GB DDRAM - ECC
Hard disk           36 GB SCSI
Unitate optică     DVD-ROM
Chipset              Intel E7505
Carcasa             Tower
Sursa                 460W
Periferice           Mouse,Tastatură
Garanţie            12 luni

Pret: 530,0 RON

Monitoare second hand: 15", 17", 19" - preţuri între 250-450 RON

Toate computerele şi monitoarele sunt în stare excelentă de funcţionare şi au garanţie 12 luni! În cazul în care garanţia nu se poate rezolva, produsul se schimbă cu unul similar!

Zilele următoare am să dau câteva exemple din oferta de sisteme noi.
Pentru mai multe detalii şi oferte complete, mă puteţi contacta pe mail sau prin formularul de pe blog.

~~~

4 comentarii:

Nistor Ramona spunea...

Salut Rami! îţi las mesaj să vezi că nu am dispărut, sunt aici şi sunt curioasă să văd prima întâlnirea lui Mary cu Ho şi al lui Jung cu Imo...hu!!! când mă gândesc la întâlnirea lui Jung cu Lea mă apucă râsul...:-))) o văd cu ochii ei mari cum se dă pe lângă tine şi îl analizează din cap până în picioare:-)))şi după ce la analizat bine şi a văzut că nu are nimic ieşit din comun se duce la el îl ia de mână şi-l duce la joacă....Na mamai el e al meu...:-P
:-))))ha-ha!!!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Ştiu că eşti prin preajmă Rami :), simt asta. Şi ştiu că ţi-am umplut timpul cu acest roman. Am mai scris ceva la el aseară...poate azi urc sus :).

Iubirea lui Mary şi Ho este una fără pereche, deci întâlnirea trebuie să fie pe măsură. Cât îi priveşte pe Lea şi Jung :))) - oricum e tot al ei.

sunshine spunea...

sis, as fi si eu interesata. stii ca mi s-a ars calculatorul...cel la 330 e ceva de capul lui?mie , practic, imi trebuie o sursa dar oricum calculatorul e din 2004 .totusi imi faceam treaba cu el.am eu laptop dar nu-mi place

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Sis, toate sunt bune! Nu pun pe blog nimic pentru care nu garantez :). Niciodată! Blogul acesta este cartea mea de vizită şi nu-mi permit să ofer date eronate sau lucruri pentru care nu pot garanta.

Pentru ceea ce bănuiesc eu că doreşti să utilizez, îţi este perfect. Dacă nu aş avea nevoie de un computer mai puternic pentru prelucrările video, nici eu nu aş avea nevoie de altceva :).