7 martie 2014

Grupul de balet copii ai Școlii Elizabeth Pandichi Lux a ocupat Locul II și s-a calificat în Croația la ESDU România

 

 
 


 
 






  


 

 










Aşa cum ştiţi, pe data de 1-2 martie, a avut loc concursul internaţional ESDU DanceStar, unde a participat şi Augusta prin intermediul Şcolii de balet Elizabeth Pandichi Lux, obținând Locul II și Calificarea către Croația!!!

Pentru ea, acest concurs a fost o premieră şi totodată o reuşită. Una fericită. Dar, nu doar pentru ea ci şi pentru colegele şi prietenele ei alături de care face balet la orele de curs ale lui Bety. Unsprezece la număr cele din concurs, dar mai multe cele de la ore!

Nu cred că am apucat să vă povestesc despre asta şi îmi cer iertare. Emoţiile, răceala groaznică pe care o duc de câteva zile, oboseala şi o durere în suflet m-au ţinut departe de voi şi de taste o vreme. Şi am uitat. Am uitat să vă povestesc despre cum în fiecare luni şi vineri, fetiţa mea aleargă pur şi simplu către şcoala de dans să o întâlnească pe Zâna ei bună Bety, care prin vorbe, gesturi magice o învaţă să zboare, să facă paşi de dans şi o disciplinează frumos.

Am uitat să vă povestesc cu câtă emoţie se grăbeşte să ajungă la şcoală să le vadă pe fetiţe. Pe prietenele ei cum le numeşte ea. Toate nişte furmuseţi, nişte sufleţele graţioase, pline de tandreţe, de naturaleţe, de dăruire şi copilărie. Zâmbeşte larg şi îmi spune: "Mami, mi-am mai făcut o prietenă! Eu le iubesc pe toate pentru că sunt vesele şi se joacă cu mine!". Şi le iubeşte. Din tot sufletul. Iar eu mă bucur. Nimic nu face mai mult decât să ştii iubi sincer din adâncul inimii tale de copil. Lumea lor e frumoasă. Cea mai frumoasă, deoarece nu e murdărită de interese, de etichete, de specule, de mită, de egoism, misoginism, răzbunări. Copiii iubesc frumos şi curat! Sunt luminoşi! De aia, mă bucur de fiecare prietenă pe care şi-o face. Adunăm steluţte luminoase!!!

La acest concurs, Augusta a participat pe scenă alături de încă 11 fetiţe şi împreună, au interpretat un Dans liric rusesc, în coregrafia lui Betty care le-a fost alături oră de oră înainte de concurs şi le-a dăruit dragostea sa, dirijându-le şi învăţându-le paşii pentru a străluci acolo, pe scenă. Au repetat mult şi a fost greu deoarece a fost o premieră pentru toată lumea. Dar au reuşit! Pentru că au învăţat o lecţie importantă: dăruirea . responsabilitatea scenei, o vor învăţa în timp. Momentan au cochetat cu ideea. Dar au cochetat bine pentru o prima dată. Locul II şi calificarea în Croaţia unde sperăm şi la un New York...De ce nu?

De atunci, în fiecare zi mă sună şi pe mine câte o mămică, iar eu zâmbesc. Azi, mi-a zis Augusta: "Vezi mami? Acum ai şi tu prietene!". Am privit-o cu ochii mari şi am plâns, deoarece da...acum am şi eu prietene şi le iubesc. Pe toate! Deoarece sunt nişte femei şi mămici minunate! Şi deoarece împreună cu Betty, la şcoala ei, am devenit toţi o mare familie care învăţăm cu bune şi rele să le trecem pe toate. Învăţăm să râdem împreună, să plângem împreună, să aplaudăm împreună, să avem emoţii împreună, să aşteptăm împreună şi...să creştem aorecum împreună!

Să ne fie într-un ceas bun tuturor şi...MULŢUMESC , Betty pentru aces cadou minunat pe care mi l-ai făcut alături de ceea ce faci cu Augusta şi ce îi dăruieşti ei! MULŢUMESC pentru familia de acolo!

VĂ MULŢUMESC TUTUROR PENTRU TOT ! VĂ MULŢUMESC FETELOR

Un comentariu:

Aimée spunea...

Imi pare rau ca n-am putut ajunge sa va vad!