25 octombrie 2010

Dată spre urmărire generală în Monitorul de Vrancea :)...

"Luni, 25-10-2010

Adjudeni, începe Săptămâna Bibliotecii!
De Claudia Mocanu

Săptămâna aceasta debutează în municipiul Adjud, Săptămâna Bibliotecii Adjudene ajunsă la a 27-a ediţie. Evenimentul va începe joi, 28 octombrie cu expoziţii de carte pe tema „Universul toamnei” şi de artă - „Paşi spre tradiţie”, cu participarea cercului de pictură al bi-bliotecii, elevi ai şcolilor din Adjud, Rugineşti şi Ploscuţeni şi membrii Clubului Copiilor din Oneşti şi Tg. Ocna. Tot în acea zi vor mai avea loc prezentări de costume populare - „Portul popular: o artă milenară”, expoziţie de icoane pe sticlă, lemn, piatră, faianţă, farfurii, realizată de Cercul de pictură din Rugineşti sub îndrumarea preotului Ion Ciobotea, expuneri de lucrări artistice „Fanteziile toamnei”, lucrări artizanale -„Speranţă şi artă”, concepute de membrii Centrului CHARTA, Adjud. Manifestările vor continua vineri, cu diferite expuneri cu ocazia Zilei Internaţionale a Internetului, coordonate de profesor Elena Brânzoi. Totodată, se va discuta de portul în filatelia românească, sub îndrumarea profesorului Teodor Passan, din cadrul Asociaţiei Filatelice Vrancea, iar ziua se va termina cu o prezentare de carte veche de istorie. Ziua de sâmbătă, 30 octombrie, va fi una plină de surprize venite din partea caricaturistului sucevean Ovidiu Ambrozie, care va expune caricaturi şi portrete sub denumirea de „Boacăne la Adjud”.

***

De asemenea, nu vor lipsi mult aşteptatele lansări de carte şi anume „Omul retortă” a poetului adjudean Gheorghe Stroia şi „ Printre ani, lacrima netimpului” a poetului Ionel Marin. Lansări de carte vor avea loc şi duminică, Ramona Sandrina Ilie prezentându-şi volumul de poezie de dragoste „Farul de la capătul tuturor lumilor mele” iar Ion Croitoru va fi prezent cu opera „Bară la bar...ă”. Cu ocazia Anului Chopin şi a Zilei Mării Negre se vor desfăşura, la sala multimedia, diverse audiţii, iar ziua se va încheia cu un moment artistic susţinut de Ionela Chiriac pentru vârstnicii de la Centrul pentru persoane de vârsta a treia, Adjud. Luni, 1 noiembrie, Biblioteca Adjudeană va realiza diferite acţiuni, concursuri, carting ş.a.,  pe teme rutiere „O secundă pentru viaţa ta”, cu ajutorul ACR, filiala Vrancea. Anul biodiversităţii va fi promovat printr-un seminar cu denumirea „Apa, izvor de sănătate”, realizat de elevii Liceului „Emil Botta” şi ai Colegiului „Gheorghe Balş” şi o paradă de costume ecologice a Şcolii nr.4, Adjud. Penultima zi de manifestări cultural-artistice, îl va avea ca invitat de onoare pe Radu Paraschivescu, care va lansa două cărţi: „Balul Fantomelor” şi „Dintre sute de clişee: aşchii dintr-o limbă tare”, în paralel cu sărbătorirea Sf. Dimitrie prin concursuri li-terare. Săptămâna Bibliotecii Adjudene se va finaliza miercuri, 3 noiembrie, prin desfăşurarea unui spectacol de teatru de păpuşi realizat de elevi ai Şcolii nr.4, organizarea concursului literar „Sadoveanu printre noi” şi a celui de cultură şi civilizaţie franceză, „Questions pour un champion”. „Aşteptăm adjudenii să ia parte la acest eveniment cultural-artistic, de o importanţă deosebită pentru Biblioteca noastră. Suntem bucuroşi că am putut realiza cât mai multe activităţi, cu scopul de a spori interesul publicului şi de a reliefa importanţa bibliotecii în viaţa de zi cu zi a omului”, a precizat profesor Tatiana Valea, directorul bibliotecii."

9 comentarii:

sunshine spunea...

Vai, sis, cat de frumoase si interesante activitati.Daca ai sti cat am visat la ziua asta...din nefericire nu este de ajuns doar visul.Voi fi alaturi de tine cu sufletul si cu gandul...voi regreta toata viata ca nu voi fi langa tine si fizic.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Sis, te rog din suflet să nu te simţi vinovată şi să nu îţi pară rău pentru faptul că nu îmi poţi fi alături fizic.
ŞTIU că dacă ai fi putut ai fi venit şi nu trebuie să te îndoieşti de acest fapt :), iar pe lângă aceasta, dacă nu erai tu şi alte câteva persoane din viaţa mea nu cred că aş fi ajuns aici. Sis, tu m-ai susţinut mereu şi ai avut mereu încredere în talentul meu... Eşti draga mea dragă..., iar eu TE IUBESC!!!
Vei fi lângă mine, pentru că nu se poate altfel...Tu chiar nu simţi că îmi eşti în suflet şi baţi şi respiri odată cu mine Lili meu???

Aimée spunea...

Hainute noi, vesti noi, imi place si ma bucur pt tine. Ti-am spus si o mai spun. :) Si mai tare ma bucur ca te-am cunoscut! >:D<

Aimée spunea...

Domnita, sa stii ca te urmaresc si vad cum te joci pe-aici! :p

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

:)) mi-au plăcut câteva, dar unele nu sunt finisate şi dau erori unde mă doare pe mine :D. Cred că rămâne acesta...şi sper să fie de bun augur!

Ce bine că-mi eşti Crengule, ce bine că-mi eşti! >:D<

danbrasov spunea...

Felicitari, scumpa mea! O sa fac tot posibilul sa fiu prezent la lansarea de carte de la Adjud, dar nu promit nimic, pentru ca pe 29 plec din nou la Bucuresti si nu stiu daca raman si pe 30. Felicitari!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Eu o să fiu acolo oricum şi te aştept :). Dacă vei veni o să mă bucur, dacă nu vei reuşi ştiu de ce nu ai ajuns şi cealaltă situaţie este mult mai importantă! O să fi prezent la Focşani!

Aimée spunea...

Sunt, sunt si mai am si o raceala indragostita de mine! :)) Dar asta nu inseamna ca te scap din ochi! Dupa cum observi, sunt pe urmele tale! :)

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

>:D< draga mea dragă :)! Să îţi treacă răceala că dacă nu o prind eu de nu se vede...