1 februarie 2012

Orice fortăreață poate să cadă


În general oamenii vorbesc de neîncredere. Eu spun însă, că nu este vorba de lipsa de încredere. Nu este vorba de a-ți deschide inima în fața oamenilor. Nu este vorba de răutate. Este vorba de teamă. De teama de a fi respins. De teama de a nu ți se dărui înapoi. De teama de a nu fi iubit. Teama de durere, singurătate și tristeţe.
Oamenii nu înțeleg însă că cel mai important lucru nu este să nu suferi ci să înveți din suferința ta. Nu trebuie să te închizi în tine ca într-o carapace lăsând lumea pe dinafară. Orice fortăreață poate să cadă. Iar asta, deoarece toți oamenii avem lumea pe dinăuntru! În noi. În mintea noastră. În inima noastră. Iar ea...se va deschide mai devreme sau mai târziu.
Mai bine să suferi din dragoste, decât să suferi că nu ai cunoscut niciodată acest sentiment!
Mai bine să suferi de trădarea unei persoane, decât să treci printre oameni ca și când aceștia nici nu ar fi în jurul tău. E ca și cum din cauză că ai luat o gură de apă sărată din mare, nu ai mai vrea să îi privești sau să îi atingi valurile!
Cu alte cuvinte, prefer să fiu orice în viața ta, decât să nu îți fiu în preajmă, iar teama din sufletul meu, nu mă va împiedica să îți zâmbesc într-o zi de iarnă, în timp ce în jur va fi atât de multă zăpadă...:)!

Niciun comentariu: