15 iunie 2009

culoar...

(Sursa foto: internet)

a trecut atat de multa vreme. eram doar doi copii, doi tineri. lasa-ne asa. ramai acolo. asta iti spun mereu, dar nu vrei.

iesi din mine incet in fiecare seara si imi zambesti larg si stralucitor. ma dai la o parte ca pe o perdea aproape invizibila de matase si imi spui intotdeauna aceleasi cuvinte dragi si frumoase ce au mireasma unor cirese de vara, iar eu le culeg cu acelasi sat de tine. mereu.

nu stiu de ce iubirea ta murmura la nesfarsit aceleasi cuvinte. nu stiu de ce de fiecare data cand te intorci in mine tragand perdeaua sufletului dupa tine te incrunti, ochii nu iti mai sclipesc, iar in urma ta lasi o lacrima tarzie pe o frunte carunta. ciudat. lacrima nu mai e la fel de tanara precum noi in amintirile noastre. iti poarta anii frumosi si zambetul, regretele si toate cuvintele nespuse.

eu te adorm jucandu-ma in parul tau negru si carliontat ca de obicei. tu nu stii. sau stii. altfel de ce m-ai vizita mereu...!?
ma joc, te privesc ca pe o mare fara margini in care se oglindeste iubirea inocenta si iti spun sa nu-ti regreti tacerea, departarea si cuvintele nerostite. eu nu le-am auzit niciodata, dar inima se pare ca aude si tacerea...

acum adormi dragule drag. lasa-ne asa. ramai acolo. a trecut atat de multa vreme. eu insa am sa ma aplec cu tot sufletul peste buzele tale sa-ti culeg incruntarea obosita de timp.

maine trebuie sa zambesti stralucitor din nou. cu alti ani, cu alte ganduri, cu alti pasi si fara amintiri cu miresme de cirese de vara. cu mine tie, cu tine mie. se pare ca ne vom fi pentru totdeauna. culoar de ganduri printre ganduri.

4 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

"...eu insa am sa ma aplec cu tot sufletul peste buzele tale sa-ti culeg incruntarea obosita de timp" - Lady Allia, cititorul te salută... Şi spune că s-a bucurat enorm având această metaforă sub ochi... PS - fotografia, impresionantă...

cherie spunea...

Iata un text optimist ! Are gust de cirese amare, dar ciresele si cand sunt amare sunt bune.
Ba chiar ar trebui sa subliniez, ciresile amare sunt mai pretioase decat cele obisnuite, alea pe care le cumperi mai des.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

mă bucur din suflet pentru faptul că ai găsit o "frunzuliţă de trifoi" pe la mine :) (aşa botez eu cuvintele frumoase, metaforele, etc).
sper să îţi poarte noroc.

fotografia nu îmi aparţine, dar parcă e ruptă din gândul ce l-am expus.

mulţumesc de citire!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Cher...mă bucur că tu l-ai găsit optimist :D. asta denotă faptul că ai avut o stare de spirit minunată când l-ai citit :).
textul acesta cred că e scris din cel mai amar colţ de suflet. e drept că şi cel mai frumos, dar...

ştii viaţa m-a învăţata un lucru. când nu mai pot, să revin la mine ca şi la un bun prieten. să ne povestim, să râdem, să plângem, să ne îmbrăţişăm şi apoi să le dăm binelui toate şi să mergem mai departe :).

mulţumesc mult pentru fiecare vizită!