13 ianuarie 2010

Dacă este 13 Ianuarie este cu o zi cu noroc şi înseamnă că este ZIUA TA MAMĂ!


(Sursa foto: internet)

Îmi amintesc când bunica îmi citea poveşti. Fiecare prinţesă, fiecare zână bună...avea chipul mamei şi încă îl mai are.
În ochii mei, mama a fost întotdeauna omul care poate face imposibilul doar cu un zâmbet.

Pentru ea însăşi, nu a reuşit - aşa ţi-e cu mamele..., dar pentru mine a reuşit de fiecare dată: când recitam poezii la grădiniţă şi mă împotmoleam mă uitam la ea şi...zâmbetul ei mă făcea să zâmbesc şi să recit doar pentru ea!
La şcoală când nu ştiam, când nu înţelegeam, mă mângâia pe creştet, mă săruta pe frunte şi zâmbind îmi spunea "haide, să mai încercăm încă o dată..." şi încercam şi...reuşeam!
La bacalaureat, la facultate, la fiecare examen a fost singura care îmi spunea zâmbind: "ştiu sigur că ai să-i faci praf" şi da, a avut dreptate!

Când am eşuat în viaţă şi aproape toţi mi-au întors spatele, mi-a zâmbit din nou şi mi-a spus: "visele sunt făcute să se realizeze. haide, să mai încercăm o dată şi încă o dată. eu ştiu că ai să reuşeşti tot ce îţi propui." şi...a ştiut mereu şi avut mereu încredere, chiar şi în clipele în care poate am dezamăgit-o (deşi ea niciodată nu va spune asta...) sau i-am fost departe - chiar şi în clipele în care nici eu nu-mi aveam!

Cum spuneam odată..., demult, între mame şi copii nu există depărtări, iar cordonul ombilical nu se poate tăia niciodată, pentru că el defapt porneşte din suflet către suflet!

Pentru mine mama a fost dovada vie a faptului că o femeie poate trece orice pentru copilul ei - chiar şi peste visele ei, peste durerile ei, peste neîmplinirile ei! A fost dovada unui suflet suav, frumos, care a ştiut să lupte şi să îşi rămână atât cât poate cineva în momente grele prin care a trecut ea!
Mama mi-a arătat că viaţa merită trăită până la capăt indiferent de căderi!

Cândva, mi-am dorit să pot fi un sprijin de nădejde mamei mele, mi-am dorit să-i pot oferi liniştea de care are nevoie şi o bătrâneţe liniştită, frumoasă, împăcată!
Cândva, când va fi bătrână, voi reuşi!

Cândva, mama mea mi-a fost umeri pentru aripi, apoi doar umeri pentru umeri!
Cândva, voi vrea să-i pot fi la fel, iar ea, când mă va privi îmi doresc să găsesc în ochii ei împlinirea unei vieţi în care să ştie că a reuşit în cea mai grea meserie din lume: cea de mamă!

La Mulţi Ani, Mama Mea Dragă!






8 comentarii:

sunshine spunea...

La multi ani, scumpa d-na .O imbratisez si eu pe mami cu toata dragostea si recunostinta ca mi-a daruit asa un suflet minunat de surioara. Sarut-o din partea mea , sis, spune-i ca , dupa maicuta mea, este singura femeie-mama pe care o iubesc si ii multumesc pt incurajarile si cuvintele frumoase pe care a stiut intotdeuna sa mi le daruiasca.

Loredana spunea...

la multi ani, mamei tale. Sa fie sanatoasa si sa va bucurati impreuna multi ani!

Aimée spunea...

Draga mea, ferice de tine, ferice de mama ta ca va aveti asa! Ii multumesc pt tine si ii spun La multi ani!

Iar tie iti multumesc din suflet! Ti-am vazut mesajele. Dincolo de toate, sunt bine, nu-ti face griji. :) Pot salva blogul in maxim 90 de zile, trebuie doar sa aflu daca vreau. Deocamdata, e mai bine asa.

Orice-ar fi, raman in zona. Te imbratisez cu drag!

Cristian Lisandru spunea...

LA MULŢI ANI ŞI DIN PARTEA MEA, SĂ FIE SĂNĂTOASĂ ŞI SĂ AIBĂ PARTE NUMAI DE BUCURII!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Draga mea Lili..., mami îţi mulţumeşte din suflet pentru cuvintele frumoase şi îţi transmite toată dragostea ei de mamă!
Şi pentru ea eşti ca şi a doua ei fiică şi de abia aşteaptă să vă revedeţi la vară - şi în felul acesta să ne putem bucura toate trei de frumoasa întâmplare ce va fi să fie viitoare doamnă Drăghici :D!

Hahaha, de abia aştept să-i văd ochii ăia albaştri ai lui Cătă cum or să dea în dreapta şi stânga de emoţie! :) Nu mai vorbesc de ai tăi!!!

Vă iubim din suflet!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Lore, mulţumim pentru frumoasele gânduri şi...,îţi doresc o sarcină frumoasă şi plină de clipe minunate :)!

Să fiţi fericiţi, sănătoşi şi să fie într-un ceas bun!

Loredana, profit de această ocazie să îţi mulţumesc pentru faptul că eşti un om frumos, un exemplu minunat şi o mamă deosebită!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Lisandru...MULŢUMIM din suflet!
Promit ca într-o zi fericită când voi veni prin Bucureşti să aduc şi feliile de tort pentru tine şi Geanina şi şampania să sărbătorim!

Sănătate vă doresc şi eu familiilor voastre!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Crengu...habar nu ai cât mă bucur să te revăd iubită fată!
Mama îţi mulţumeşte pentru toate cuvintele şi urările şi îţi doreşte multă sănătate, fericire şi împliniri!

Să nu-mi pleci...să nu îmi pleci!
Blogul ăla era o parte din tine, este o parte din tine...nu poţi să renunţi la el şi la noi indiferent ce ar fi!

Hai Crengule..., mai lasă câteva zile şi revino :).

Nu ştiu ce s-a întâmplat. Ştiu doar că te-a afectat şi mi te-a necăjit. Regret orice a fost pentru că îmi eşti dragă, dragăăăă!
Da, dacă promiţi că revii înainte de cele 90 de zile, promit şi eu că vin cât mai repede în Bucureşti! Ce zici?
Oricum, în vară promit că ajung!

Hai...spune da :)! Nu mă las să ştii!
Măcar trimite-mi un mail să te pot bombarda şi acolo cu nebunia mea :D!

>:D<