2 martie 2010

Ana Blandiana...


sunt doar o tăcere
nimic mai mult

doar când tac oamenii mă observă
încovoiată
sub mii de gânduri cu aripi negre

corbul acela mare mi-a dat din plisc apă
moartă
să pot muri sub crucile mele şi învia

asemeni unui fluture fără praf pe aripi
mă zbat
într-o pânză de paianjen ce mă aştepta demult

gata...
mi s-au frânt aripile. am auzit un sunet surd
asemeni unui vreasc verde
dintr-un ochi îmi curge sânge
din altul rouă
din suflet mi se preling în pumni toţi oamenii,
iar din gură
ar fi trebuit să iasă el: ţipătul!

cum spuneam însă: sunt doar o tăcere
nimic mai mult

(sunt doar tăcere - Ramona sandrina Ilie)

14 comentarii:

Anonim spunea...

O LOVITURA TERMINALA PENTRU REGIMUL BASESCU. AGENTUL ROSU VLADIMIR TISMANEANU A INTRAT IN USA CU UN PASAPORT SI UN NUME FALS !
AMBASADA ROMANIEI IN SUA.
Ministru Consilier
Domnule Cristian Gaginsky
Va rog trimiteti Presedintelui Romniei acest document.

Presedintele Romaniei Traian Basescu.
Excelenta
Trimit atentiei dumneavoastra un memoriu cu o importanta deosebita. El relefeaza pentru prima data fatul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane. Surse absolut sigure documenteaza faptul ca infiltrarea
sa produs sub un nume fals cu un pasaport fals . In consecinta va adresez rugamintea de a deschide de urgenta o ancheta la nivel prezidential. Mentionez ca in calitate de cetatean american am cerut o ancheta organizatilor de investigatie si de emigratie a SUA. O copie a acesteui document a fost trimisa Ambasadei SUA de la Bucuresti.
Va rog a confirma primirea memoriul si numarul de inregistrare.
Robert Horvath Deva
cineast USA
DESCHIDETI: http://devanewyork.blogspot.com/

DESCONSPIRAREA AGENTULUI VLADIMIR TISMANEANU
Actiunea de infiltrare a Europei Libere cunoscuta sub numele de cod Cain a fost o
actiune bilaterala a securitatii romane ( Unitatea 0617 din Directia 2 DDS spionaj ) -Brigazile Rosii Intenationale format din fosti luptatori ai razboiului civil din Spania ( controlat de NKVD ) - Partidul Comunist Spaniol. Cordonarea sa facut zilnic prin mesajele codificate al postului de radio Pirinei in limba spaniola.cu sediul la Bucuresti. Documente despre aceasta actiune pot fi gasite in arhivele sectiei internationale a PCR.
In Septembrie 1981 Gizela Vass sefa sectiei deschide un pasaport cu o viza turistica unica pe numele Vladimir Tismaneanu cu dreptul de a vizita toate tarile din vestul Europei. Ajuns cu mama sa in Franta vorbeste la Europa Libera impotriva dictatorului Ceausescu si a familiei sale. In curand actiunea de infiltrare intra pe linia moarta. Cererea sa de azil politic in Franta este respinsa ca si cea de intrare in SUA . Intrand in filajul serviciului francez si a celui american agentul Volodea se ascunde sau calatoreste vestul european cu un pasaport fals, timp de 4 ani de zile. ( Ceausescu avea la dispozitie cinci sute de paşapoarte în alb, originale, obţinute de comuniştii lui care lucrau în poliţia spaniolă.).
Dupa patru ani situatia devenise disperata. Nu se putea intoarce in Romania, avea interdictia de a sta in Franta....etc. Cazul este transferat serviciului cubanez. Conform documentelor, Tismaneanu a sosit in SUA, prin Philadelphia, la 1 octombrie 1985, dupa ce i s-a refuzat a viza de intrare in SUA. Brigazile Rosii Internationale l-au ajutat sa plece in Venezuela si abia in 1985 serviciile roman si sovietic si-au realizat scopul. Sa organizat o casatorie ..... cu o cetateanca romana americana de care a divortat curand. --PENTRU A SE iINFILTRA IN SUA AGENTULUI VOLODYA I SA CREIAT O NOUA BIOGRAFIEi ,UN NUME NOU SI UN NOU PASAPORT !
PASAPORTUL DE INTRARE IN USA POARTA NUMELE VLADIMIR TISMANETKY SI ESTE DIFERIT DE CEL PE NUMELE VLADIMIR TISMANEANU, CU CARE A PLECAT DIN ROMANIA. AM LUAT CUNOSTINTA DE ACEST LUCRU FIIND PRIETEN CU FOSTA SOTIE A LUI VOLODEA, PE NUME TAMARA TISMANESKY CU CARE AM FOST CHIAR VECINI CU MAI MULTI ANI IN URMA. DOAMNA TISMANETKY ESTE UN TALENTAT ARTIST CARE PREDA ILUSTRATIA DE MODA LA UNIVERSITATE, (FIT NEW YORK.) DANSA A PRECIZAT CA A PRELUAT ACEST NUME PRIN CASATORIE. Orice comentariu in plus este de prisos, agentul Volodya fiind desconspirat.
Robert Horvath DEVA Cineast USA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Geanina Lisandru spunea...

Noi vorbim despre poezie şi alţii se bagă în seamă cu Tismăneanu. De ce nu şi-or face ei blog să publice acolo şi să ne scutească pe noi "visătorii" de războaiele acestea murdare ale lor.

Eram încântată că vin să citesc despre Ana Blandian, despre poezia ei minunată...sunt încântată s-o descopăr aici, la tine într-un han cu renume.

Pupici geaninoşi!

PS Anonimul dacă este aşa de curajos să-şi publice numele nu să dea şi să fugă...

Loredana spunea...

iti doresc o primavara frumoasa. sa te bucuri de soare alaturi de gargarita ta!

Sandrina-Ramona Ilie ( Lady Allia) spunea...

Domnule, Robert Horvath...vă rog ca altă dată să vă scrieţi comentariile sub postările politice nu sub poezii.

Indiferent cât îmi este mie de antipatic acest personaj politic...Băsescu, nu sunt de acord cu postările politice sub postări graţioase cum ar fi cele poetice.

Vă mai aştept, dar în parcela de politică.
O zi bună vă doresc!

Sandrina-Ramona Ilie ( Lady Allia) spunea...

Geanina...îţi mulţumesc pentru faptul că nu mă uiţi niciodată şi laşi în urma ta cel mai preţios parfum: al bunului simţ şi frumuseţii sufleteşti! Mulţumesc!

Sandrina-Ramona Ilie ( Lady Allia) spunea...

Lore...mulţumesc din suflet pentru urări.
Asemenea ţi le doresc şi eu ţie, fetiţei şi bebeului ce urmează a se naşte!

Să fie totul într+un ceas bun şi binecuvântat!

O primăvară minnată îţi doresc femeie dragă!

Geanina Lisandru spunea...

Îmi cer scuze că m-am abătut puţin de la subiect , dar nu am înţeles niciodată de ce trebuie să facem amalgam de gânduri...

Te îmbrăţişez cu toată dragostea!

Cristian Lisandru spunea...

Sunt doar tăcere, nimic mai mult... Mi-a plăcut foarte mult această poezie... O zi bună, Lady Allia...

Sandrina-Ramona Ilie ( Lady Allia) spunea...

Geanina draga mea dragă..., nu trebuie să îţi ceri scuze pentru nimic :). Ai scris cum ai simţit, iar eu am scris pe aceeiaşi idee :).

Mulţumesc pentru tot...

Lisandru, aşa m-am simţit, aşa mă simt şi se pare că aşa mă percep foarte multe persoane. Când tac...atunci mă aud mai bine, mai frumos, mai tare...

Mulţumesc pentru aprecieri!

Vă îmbrăţişez pe amândoi!

oana spunea...

tu sa fi TACERE???nuuu,tu esti suflet,poezie,dragoste,tristete,amalgam de sentimente,bulgare de foc si val inspumat.esti TU.nu lasa nimic sa te schimbe.
eu te aseman pasarii phoenix.te-ai stins pentru o clipa,doar ca sa poti renaste mai puternica si mai frumoasa...POTI!

Sandrina-Ramona Ilie ( Lady Allia) spunea...

Multumesc pentru tot Oana...
Promit ca nu ma va schimba nimic si nimeni, doar ca...e foarte greu!

Te iubesc mult prietena mea draga!

Crengu spunea...

Hai, domnita, hai, ca poti! O stim noi, toti prietenii tai, o stii si tu, oricat de greu ti-ar fi!

Si nu, nimeni si nimic nu te va schimba, pentru ca altfel nu ai mai fi tu, ci doar o parere.
Te iubesc si te sustin, de departe. Macar psihic, iti intind toate mainile sufletului meu. Cearta-te cu cine vrei, plangi si striga cat vrei, dar pentru frumusetea ochilor celor dragi tie, hai sus.

E un cer albastru si senin deasupra ta, ridica ochii, doar atat, domnita mea! >:D< :* Daca as putea sa te ajut cumva, oricat de putin, TE ROG, spune-mi!

Crengu spunea...

P.S.: Poezia Anei este una tare draga mie, iar ce scrii tu nu cred ca mai trebuie sa spun ca-mi place si-mi va placea oricand. :D

Sandrina-Ramona Ilie ( Lady Allia) spunea...

Bine te revăd domniţa mea frumoasă... :). O rază de soare eşti pe aici draga mea.

Ana Blandiana scrie frumos...scrie pentru multe portative de suflet, inclusiv pentru al meu. Mă bucur că avem gusturi comune...chiar mă bucur.

Nu îţi face griji pentru mine dragă domniţă...se pare că sunt mai puternică decât mă cred şi va trebui să mă ridic pentru Augusta mea, iar Dumnezeu mi-e alături încă...

Doar că...acum a fost tare grea căderea. Abisul a fost tare adânc şi e mai grea calea către ieşire..

Te îmbrăţişez cu mult, mult drag!