8 ianuarie 2012

Diana Ionescu, balerina de porţelan a României...






La vârsta de patru anişori, pe poarta Teatrului Oleg Danovski din Constanţa, intra o fetiţă cu vise frumoase, cu dragoste pentru dans, care nu peste mulţi ani, va ajunge să reprezinte România pe multe scene ale lumii.

Mulţi români cunosc cine le sunt sportivii de performanţă, muzicienii de elită, dar nu ştiu, că dincolo de cortinele scenelor, ţara aceasta este reprezentată de copiii cu adevărat talentaţi care îşi pun visele în vârfurile sufletului şi...plutesc!

Nu ştiu câţi dintre voi aţi auzit de Diana Ionescu, dar, ea cu siguranţă merită să fie văzută, admirată şi aplaudată de către mulţi oameni...atât aici în ţară, cât şi dincolo de graniţele ei.
Pe Diana am cunoscut-o aboslut întâmplător. Ne-a adus aproape dragostea faţă de muzică. De muzica lui Ştefan Stan. El este artistul care a adunat împreună mulţi oameni frumoşi şi i-a transformat în prieteni. Probabil prieteni pentru totdeauna. Muzica nu este doar o manifestare a emoţiilor şi sentimentelor este şi un alfabet comun, folosit de oamenii care vorbesc aceeiaşi limbă cu muzica...şi anume...iubirea, frumuseţea, melancolia, sentimentele.

Când am vorbit prima oară cu Diana, am avut impresia că ascult o tânără de cel puţin 20 de ani. Are o maturitate deosebită în gândire. Un bun simţ cum rar mi-a fost dat să întâlnesc şi o sensibilitate aparte.

Mi se părea că discut cu o micuţă balerină de porţelan care dintr-o dată a prins viaţă. Până şi cuvintele, rezonanţa lor mi se părea că pot să o transforme în ţăndări, dar...Diana este o balerină modelată dintr-un porţelan aparte, care nu se sparge greu. este un copil extrem de puternic, acre ştie să se concentreze, să îşi focalizeze emoţiile şi să scoată în evidenţă o artistă deosebită, o artistă deja formată...o tânără deja modelată de viaţă şi de o educaţie impecabilă. De multă dragoste!

Şi, pentru aceia dintre voi care nu ştiţi nimic despre Diana, am să vă spun despre ea câteva cuvinte...împânzite de premii şi realizări, iar apoi, am să vă las tot pe voi să vă răspundeţi la întrebarea "de ce o iubesc eu pe Diana..., de ce simt eu să scriu despre Diana"!!?

Diana Ionescu este o balerină din Constanţa care a reprezentat nu doar sufletul şi visele ei pe scenele lumii ci şi ale noastre. Ea a reprezentat România la diverse concursuri internaţionale, revenind în ţară cu premii deosebit de importante.

În presă s-au scris foarte multe articole de cancan, despre divorţuri penibile şi certuri politice de doi bani, dar despre ea s-au scris doar câteva rânduri...şi acelea...greşite! De aceea am simţit că este de datoria mea să oarat pe Diana românilor care mai au în ei un dram de dragoste pentru frumos, pentru talente adevărate şi frumuseţe sufletească. Pentru a-şi respecta şi iubi semenii, mai ales când aceştia sunt cu mult deasupra multora dintre noi...prin puterea lor de a visa şi a-şi împlini visele!

Anul ce s-a sfârşit a fost încărcat de concursuri dar şi de premii : în martie a participat la primul ei concurs important, la Bucureşti, unde a fost semifinala pentru European Star Dance Union. Diana a câştigat 2 premii importante ( II şi III ) şi s-a calificat în finala concursului internaţional care s-a ţinut în mai în Croaţia.
Pentru ea a fost o adevarătă provocare concursul din Croaţia , Dance Star World Tour 2011, Porec, unde au participat concurenţi din peste 40 de ţări .

A obţinut alte 2 premii ( I şi II ), iar juriul a răsplătit-o pentru talentul ei cu marele premiu : “Premiul Special al Juriului pentru cel mai bun Talent Feminin” al competiţiei.

Vara trecută, când toţi copiii erau în vacanţă, Diana era în sala de balet, muncind ore întregi pentru a putea să îşi continuie pregătirea şi a participat la Youth Fest Dance Mangalia, unde a fost primită în concurs cu dispensă de vârstă .

S-a prezentat pe scenă ca o adevărată artistă. O artistă care a ştiut să lase deoparte, în spatele cortinei toate emoţiile şi temerile şi care, în momentul în care reflectoarele s-au coborât asupra ei, a dat dovadă de multă, multă maturitate competiţională, câştigând în acest fel Marele Premiu al Festivalului.

Acum două luni s-a întors de la Paris unde a participat la Youth America Grand Prix , cea mai importantă competiţie de gen din lume, pentru elevi. Mulţi dintre noi, nici nu ştim că baletul este reprezentat în lume. noi ştim că baletul este doar o alră formă de a ne încânta sufletele şi ochii pe scene de teatru. Ştim doar că baletul înseamnă multă muncă, renunţări şi eforturi. Şi, atât!

Şi totuşi..., Diana Ionescu, a înfruntat în Franţa sute de tineri din Europa, reuşind să urce pe primul loc al podiumului, la categoria ei de vârstă, ceea ce înseamnă că va merge in primăvară la etapa mondială, de la New York.

Competiţia are loc între 22-27 aprilie 2012, termenul maxim de înscriere în concurs fiind 1 martie 2012.

A participat la numeroase spectacole pe scena Teatrului de Opera şi Balet Oleg Danovski, sub îndrumarea coregrafei Elisabeth Pandichi Lux din 2007 până în prezent, ultimul fiind în decembrie 2011.

Totodată, a câşstigat o bursă de studiu la Academia de balet “Princess Grace” din Monaco .

Banii necesari pentru ca Diana să ne poată reprezenta în New York sunt în jur de 2700 USD.

În această sumă constă reprezentarea României la acest nivel! Bineînţeles că România nu are nici în acest caz banii necesari pentru susţinerea tinerelor talente.

Eu sper din suflet ca acest copil să nu fie dezamăgit de către noi, iubitorii de artă şi frumos...,iar noi să îi fim aproape şi săi susţinem atât visul ei cât şi al nostru!

România are nevoie de talente, de artă ca să poată depăşi multe etape ale acestei perioade şi nu numai. România are nevoie de talenteiar ca ele să se dezvolte, să ne înfrumuseţeze, să ne dăruiască, iar noi trebuie să învăţăm să fim responsabili faţă de ele şi să le sprijinim pentru ca lumea noastră şi a lor să fie mult mai frumoasă!

Aşa cum am spus, artiştii au o inimă în plus! A lor pentru ei şi a lor pentru noi! Ca să poată zbura, artiştii au nevoie de aripi frumoase şi durabile. Ei sunt îngerii noştri pe scenă, iar noi suntem îngerii lor aici...pe scena vieţii!

Am ajutat muzica să zboare frumos! Haideţi să ajutăm împreună să zboare şi să plutească dansul! peste tot sufletul nostru, ca şi peste o scenă din Spărgătorul de nuci..., peste tot cerul emoţiilor noastre!

Zboară Diana! Desfă larg aripile viselor tale frumoase şi ia-ne sub aripile slendorii dansului tău şi pe noi!

Pentru cei care doriţi să o sprijiniţi pe Diana, datele de contact ale părinţilor ei sunt:

Ionescu Lucian Eugen: 0722679742, e-mail: lei70_ct@yahoo.com
Ionescu Andreea Marina: 0722695114 e-mail: marandion@yahoo.com
Adresa: Bld. Mamaia, Nr. 75, Bl. LS1, Sc. A, Ap. 28, Constanţa , Jud Constanţa




Niciun comentariu: