30 martie 2010

Lansare de carte cu dileme...

Mi-am dorit întotdeauna să împart bucăţi din sufletul meu, din gândurile mele, din mine, celor care şi-au dorit să le citească deoarece au regăsit acolo frânturi de clipe, amintiri, flashuri sau pe ei înşişi altfel decât poate şi-au închipuit că îşi pot fi.
Nu am reuşit întotdeauna şi am învăţat că nu pot scrie pentru toţi oameni, dar am fost nespus de fericită când mi-am dat seama că nici nu trebuie să scriu pentru toţi ci doar pentru cei care au nevoie de ceea ce scriu eu. Defapt, cred că asta trebuie să înţeleagă orice om care scrie, orice scriitor ... "Poate că pentru lume eşti doar o singură persoană, dar pentru o persoană eşti întreaga lume. - Gabriel García Márquez" - cu alte cuvinte, fiecare scriitor trebuie să înţeleagă că va scrie întotdeauna pentru acel segment de oameni care îi sunt o completare a sa sau pentru care devin o completare aşteptată. Nu îi va mulţumi pe toţi, dar va fi mulţumit cînd va vedea măcar un alt om zâmbind fericit după ce l-a citit. eu cred că aceasta e adevărata binecuvântare a faptului că poţi da mai departe!
Nu m-am aşteptat niciodată să fiu apreciată. Mi-am dorit-o foarte tare, iar când am primit critici usturătoare m-am chinuit să scriu mai bine, mai bine.
Totuşi, niciodată nu am acceptat să devin altcineva prin scrierile mele. Nu mi-am dorit faima în detrimentul depersonalizării. Mie îmi place cu mine, iar oamenilor le place să ştie că eu sunt eu, iar uneori le sunt lor din tot sufletul. Asta m-a ajutat să perseverez, dar mai am foarte multe de înţeles şi de scris.
Sunt foarte multe persoane care mi-au scris rugându-mă să nu renunţ niciodată la a scrie, deoarece textele mele sunt un fel de apă pentru ei, o apă pe care ei o sorb ca să îşi încarce sufletul, iar eu atunci am înţeles că va trebui să trec şi la acest nivel... să scriu o carte, să lansez o carte.
Am încercat de mai multe ori, dar din păcate carenţa financiară m-a ţinut pe loc. De două ierni încerc să scot o carte de poveşti pentru copii: "Poveste de iarnă", dar...nu am reuşit. Am plâns de fiecare dată...pentru că ştiu cât de mult le-ar fi plăcut unora să le pună sub brad copilului lor această cărticică. Mi-ar fi plăcut şi mie să pot să îi ofer fetiţei mele o carte scrisă de mama ei cu gândul la ea şi la lumile din sufletul copiilor.

Şi...fără să vreau într-o zi am dat de un site care te ajută să publici online. Îţi oferă toate instrumentele necesare pentru a publica: foaie de lucru standard ale cărui dimensiuni le alegi tu ( A4, A5, etc, vertical, orizontal, etc), modele de carte prestabilite, posibilitatea de a scoate o carte cartonată sau îmbrăcată, posibilitatea de a alege între mai multe modele de coperţi sau de a-ţi prelucra una proprie, etc

Pe lângă asta poţi să scoţi ghiduri turistice, albume de fotografii, cărţi de poveşti, poezii, etc, preţul ţi-l stabileşti singur, primeşti ISBN şi Copyright.
După ce ai terminat de prelucrat cartea şi i-ai stabilit preţul, cei în măsură o vor da mai departe editurilor din străinătate: amazon, google, etc, iar după ce unul din ei te alege, în decurs de câteva săptămâni îţi scoate tirajul dorit şi îţi apare în libărira lor online.

În mod normal, mi se pare mai mult decât mi-aş fi putut dori, doar că...aceia dintre voi care o vor cumpăra vor trebui să folosească un card: Visa, MasterCerd, etc sau un cont paypal pentru plată.

Mă întreb câţi se vor încumeta să cumpere cartea astfel sau dacă acest fapt îi va opri pe cei care vor dori să aibă în bibliotecă o carte semnată Lady Allia ...

Credeţi că vi-ar face plăcere să cumpăraţi cartea mea astfel?

Site-ul este aici: www.lulu.com. ...

Poate va fi de mare ajutor şi unora dintre voi!

11 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

Bineînţeles... Baftă!

căpcă1 spunea...

esti un om cu un suflet bogat si un om cu o generozitate deosebita daca lasi atata lume sa intre in sufletul tau.
ma bucur ca ti-am descoperit blogul si astept mereu, plin de speranta, sa vad ce mai scrii.
da, eu unul as fi interesat sa-ti cumpar cartea, mai am cativa ani, nici putini ,nici multi si voi fi bunic...doamne, ce poate fi mai frumos decat sa tii o mogaldeata in brate si sa-i citesti povesti, in noptile de iarna?!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Vă mulţumesc pentru susţinere...

Capca...îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase si îţi mulţumesc pentru că intri pe blog. De câte ori o faci tresar...aduci cu tine aer de acasă. Mi-e tare, tare dor!

O zi bună vă doresc amândurora!

Matilda spunea...

Excelent ! Nu-mi fac griji : eşti TU însăţi, nu te poţi mistifica, eşti sinceră cu tine şi cu noi, de aceea cine ştie să te citească, te şi iubeşte. Precis vei reuşi, iar cartea ta se va afla sigur şi în biblioteca mea. Succes, mult succes !

danbrasov spunea...

Am descoperit blogul tau recent si, crede-ma, am gasit aici un om extraordinar, care scrie cu sufletul si care, vorba lui capca1, lasa atata lume sa intre in sufletul sau.

Putem vedea si un fel de preview(rezumat) al cartii ? Adica ceva care sa ne faca sa o cumparam, nu stiu, un paragraf, ceva. Poate fi un pas important, iar daca merita, cu siguranta ca va fi promovata. Succes!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Mă bucur să te găsesc aici la Han alături de oaspeţi dragi şi îţi mulţumesc din suflet pentru cuvitele delicate pe care mi le-ai dăruit.

Dane, cei mai vechi pe blog şi cititorii fideli, ştiu deja despre ce este vorba, de aceea nu am simţit să scriu despre ce va cuprinde cartea. Greşeala mea!
Cartea pe care o să o scot de curând va fi un rezumat al câtorva poezii de pe blog - cele mai recente şi spun eu cele mai de maturitate :D.

Vezi odăţiţa cu poezii: verde împărat, scarlet, nefirescule, etc...

Dacă te interesează cartea pe care o să o scot spre iarnă, cea de poveşti pentru copii, o să o găseşti aici:

http://ladyallia.blogspot.com/2008/11/hanul-povestilor-introducere.html

http://ladyallia.blogspot.com/2008/11/hanul-povetilor-poveste-de-iarn.html

Pentru această carte de poveşti am avut foarte multe cereri, dar din păcate nu am reuşit să o scot. Cineva îmi propusese la un moment dat să o trimit la ministerul educaţiei, dar asta deja mi se pare prea mult.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Matilda...mă bucur să aud că voi fi atât de aproape de tine :) şi în acest fel. Sper ca într-o zi să am ocazia să fiu la o aruncătură de privire de tine şi să te pot îmbrăţişa sincer şi cu prietenie :).

Mulţumesc...

danbrasov spunea...

Multumesc mult! Trebuie sa recunosc ca este foarte bine scrisa, frumos interpretata si, ce sa zic, sper sa ai mult succes! Ia legatura si cu Nea Costache ptr ca el tocmai a scos o carte pe piata si stie bine costurile.

Nea Costache spunea...

Sarut mana Lady Allya! Trebuie sa recunosc ca aceasta veste m-a bucurat enorm! Aceasta carte pentru copii va avea mare cautare si eu ii prevad un real succes! Felicitari! Inteleg ca sunt ceva probleme cu alegerea unei edituri si cu desfacerea ei. Incerc sa va ajut cu informatii si cu promovarea pe blogul meu, dupa cum va recomanada si Dan Brasov, unul din prietenii mei virtuali mai vechi. Imi pare rau, am ratacit nr de telefon sa va sun. Puteti sa mi-l dati printr-un mail? O seara minunata!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Dane, mă bucur să aud că eşti un prieten mai vechi pe blogul lui Nea Costache. Asta înseamnă că nu m-am înşelat asupra faptului că oamenii frumoşi se întâlnesc întotdeauna într-un fel sau altul :).

Cartea de poveşti aş vrea să o scot mai târziu...spre iarnă, mai ales pentru că e o poveste a iernii, a Crăciunului.

Acum, vreau să scot o carte de poezii, un volum bine ales, cu cele mai recente şi mature texte.
Am găsit o editură, e în străinătate. E ok, doar că singura problemă ar fi cumpărarea cărţii prin biblioteca virtuală.

Oricum, o să iau legătura cu Nea Costache :). Mulţumesc pentru spijin şi aprecieri!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Nea Costache...o să iau legătura cu Dvs. pe mail.
Vă mulţumesc mult pentru toată susţinerea!