9 martie 2010

Masacru în Insulele Feroe! Masacrul delfinilor CALDERON!

VREAU SĂ ATENŢIONEZ DIN START CĂ IMAGINILE SUNT DEOSEBIT DE ŞOCANTE!

Cuvintele sunt de prisos...
Pot doar să spun că omenirea îşi merită soarta. Nu ştim să respectăm NIMIC!
Nu respectăm valoarea familială unde ne aruncăm noi născuţii în tomberoane şi la câini, ne torturăm copiii, ne batem soţiile, mamele, taţii...!!!
Nu respectăm valoarea vieţii pentru că ucidem şi uneori o facem cu o inimaginabilă cruzime! Ucidem orice!
Nu respectăm natura: tăiem copaci, schimbăm cursul apelor, ucidem animale, distrugem milioane de habitaturi şi desfinţăm specii uimitoare!!!
Nu ne respectăm între noi ca şi oameni - între noi şi pe noi înşine!!!

Toate acestea le facem pentru a demonstra! A demosntra că noi suntem stăpânii noştri, în familii, în casă, în societate, în lume, peste pământ...!!!

Ce veţi vedea mai jos se întâmplă în Danemarca, în Insulele Feroe!
După cum vedem şi statele mai mari îşi bat joc de viaţă, chiar dacă arată cu degetul înspre ţările mai mici şi mai slab dezvoltate!

RUŞINE!!!

Marea e roşie...


şi nu pentru că ar fi poluată...
 
Marea e roşie de la SÂNGE! 
SÂNGELE a sute de balene şi delfini...
"Imediat ce balenele se apropie de tarm, barbatii le ataca. In doar trei ore, aproape 140 de exemplare si-au gasit astfel sfarsitul, potrivit unui reportaj realizat de BBC. (stirile pro tv)"

Acest masacru se întâmplă an de an în Insulele Feroe. Este un ritual de demonstrare a bărbăţiei - demonstrarea celor tineri că au devenit persoan mature, adulte!

Se mai spune că omul a evoluat...
Nu a evoluat defel!
Se mai spune că doar triburile sălbatice au astfel de ritualuri. Pe ei îi arată toate statele civilizate cu degetul şi râd de ei...pentru că sunt sălbatici...

DAR...

Aceşti tineri danezi ce sunt????
Animale!

Ştiţi ce scuză au?
"ca actioneaza rapid si le taie arterele, astfel incat mamiferele sa nu sufere prea mult. "

!!!!!!!!!!!

Delfinul Calderon, ca şi toate celelalte specii de delfini, este pe cale de dispariţie şi se apropie de oameni pentru a se juca şi a interacţiona. Cu alte cuvinte, ne oferă o prietenie curată, necondiţionată, PURĂ!

Aceştia nu mor imediat; sunt tăiaţi o dată, de două sau de trei ori cu cârlige groase. În acel moment delfinii scot un ţipăt asemănător cu ţipătul de durere al unui nou născut...

Nimeni nu îl aude însă..., iar el, delfinul, acest animal generos, sensibil, devotat este lăsat să moară înnecat în propriul sânge...nu i se arată nici un fel de compasiune.
Lumea participă la eveniment! Toţi...într-un fel sau altul!
Unii călăi, iar alţii spectatori...



Cum spuneam...cuvintele nu mai au nici o valoare...sunt goale şi de prisos!
Ne mai rămâne doar frustrarea, revolta, durerea... nouă, celor cărora ne pasă...

http://www.petitiononline.com/Dolphend/petition.html

16 comentarii:

Matilda spunea...

Terifiant ! Aceşti "oameni" nu-şi demonstrează bărbăţia, ci animalismul primar, de fiară care atacă fără motiv. Brrr...
Asociaţiile pentru apărarea animalelor din întreaga lume ar trebui să ia o atitudine fermă şi să propună amenzi uriaşe pentru acest fel de comportament.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Am citit mult despre acest articol...cu alte cuvinte m-am cam documentat, dar tot ce pot să spun este că nici o autoritate autorizată nu a reuşit să facă ceva în acest sens. Pentru danezi asta este o cutumă, un obicei străvechi şi luptă pentru păstrarea lui...

Am văzut că pe multe siteuri de petiţii internaţionale există petiţia şi pe aproape toate, petiţia este deja închisă - a strâns semnăturile necesare, dar...încă nu ştiu dacă asta va schimba ceva!

S-ar putea...la japonezi a funcţionat. Şi ei ucideau balenele poluându-le cu petrol şi masacrându-le, dar în urma petiţiei s-a luat măsuri...

SPER să se ia şi acum!

Oana Emilia spunea...

Doamneeee!!!! Nici macar nu pot sa privesc!

Da... ne meritam soarta. Daca vreodata pamantul asta o sa dispara, va fi clar din vina noastra.

Degeaba am fost inzestrati cu ratiune!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Raţiunea este folosită doar în scopuri egoiste de cele mai multe ori.

Cu siguranţă noi vom fi cei care vom distruge planeta...ea nu poate să ne facă faţă ori câte sisteme de autoapărare ar avea...

paul gabor spunea...

Aici e vorba de "delicatesele" occidentului civilizat...

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Paul...eu cred că e vorba de noi, mai bine spus de animalul din spatele nostru.... Acel animal care va distruge tot ce avem mai de preţ în lume, iar la final va distruge şi lumea!

Eu cred că nouă ne "locuieşte" în sânge autodistrugerea!

Bine te văd...

Anonim spunea...

Am crezut ca romanii au mai mult intelepciune si nu se lasa inselati de asa-zisele stiri despre asa-zisa cruzime din insulele Feroe. Vad ca si tu ai publicat pe blogul tau informatii complet eronate dintr-un mail ignorant si rau-voitor care a circulat pe net. Da-mi voie sa vin cu cateva explicatii si informatii, pentru ca vad ca multi se arunca sa judece fara sa inteleaga.

In primul rand nu este vorba despre delfini, ci despre o specie de balene mici,in engleza se numesc "pilot whales". Stiu despre ce vorbesc, pentru ca traiesc de foarte multi ani in Feroe si ma insulta ignoranta cu care este tratat acest aspect. Insulele Feroe au o suprafata de 1400km2 (adica cam de 5 ori cat Bucurestiul) din care daca 5% este pamant cultivabil. Nu exista decat cateva ferme care cultiva, in general, fanete pentru oi si vaci, nu creste absolut nimic, iar in afara de carnea de oaie si somon, absolut totul este importat. Si acum vin pun o intrebare retorica: sunt vegetarieni cumva cei care protesteaza? Cred ca pungile acelea cu carne din supermarketuri se materializeaza brusc acolo? Cum cred oare ca se taie o oaie, un porc sau o gaina? Nu incerc sa fiu impertinenta si nici nu atac pe nimeni, a nu ma intelege gresit.

In Feroe, balenele sunt ucise in aer liber pentru ca nu pot fi tarate intr-un abator si transate acolo,in spatele cortinei, ca sa nu tipe strainul oripilat. Si intr-adevar, nu este o minciuna, animalele chiar mor rapid, ba chiar mai rapid ca o gaina caruia i se taie capul si se zbate pentru cateva minute sau ca un porc caruia is e taie jugulara. Instrumentele utilizate pentru vanatoare sunt un carlig bont care nu raneste balena si cu care o agata, si un cutit extrem de ascutit care le taie coloana vertebrala, fapt care le face sa moara in cateva secunde. Au fost ambele proiectate special ca sa nu chinuie animale inutil.

Cand un kilogram de carne costa 35€, o vanata 5€, un kilogram de cartof 4€, este normal sa incerci sa gasesti si alte surse de hrana, iar pentru feroezi, marea a fost intotdeauna o sursa de hrana. Traditia vanarii de balene nu spune nimic despre "procesul de maturizare", nu este vorba despre barbati care trebuie sa isi arate barbatia, nu mai spun de ineptia cu ziua libera pe care oprimesc copiii de la scoala ca sa se duca sa se uite cum se vaneaza balenele. Ma doare atata rautate aruncata pe siteuri de oameni care nici macar nu stiau unde sunt insulele Feroe pe harta si care isi fac un tel din a ataca ceva ce nu inteleg.

Si am o mare rugaminte, populatia este feroeza si nicidecum daneza. Este o foarte mare diferenta. Si de limba si de obisceiuri, cultura sau mentalitati. A nu se face confuzie. Andreea

Anonim spunea...

Mai am ceva de adaugat, daca mi se permite. Insulele Feroe au fost declarate de un studiu facu de National Geographic drept "Cele mai interesante insule din lume", exact datorita respectului e care oamenii de aici il au pentru natura in general. Sunt multe de povestit,nu vreau sa sun ca si cum incerc sa le gasesc scuze, dar trebuie tinut minte ca sa cum nu toti romanii sunt niste criminali sau hoti, asa nici feroezii nu sunt bestiile fara suflet portretizatein articol. Seara buna!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Dragă Andreea, în primul rând mulţumesc pentru vizită şi îmi doresc să te revăd cât mai des pe aici.

În legătură cu acest subiect, doresc să îţi mulţumesc pentru faptul că ai adus acest contra argument şi ne-ai arătat o altă faţă a feroezilor. Pe mine mă bucură întotdeauna să descopăr această latură a oamenilor şi nu cea prezentată de mine sau de presă.

Totuşi..., faptul că ucid cu mare cruzime aceste specimene frumoase..., fie ele şi balene pilot, nu justifică nimic... din păcate, dar, accept şi motivele expuse de tine.

În ce priveşte Insulele Feroe...mie în afara acestui fapt mi se pare a fi un mic Paradis...fericiţi de cei care locuiesc acolo.

Mie de exemplu mi-ar face plăcere să locuiesc în Noua Zeelandă :), tocmai pentru că acolo oamenii iubesc şi trăiesc în armonie cu natura, dar...visez în continuare pentru că la noi e mai greu cu emigrarea :).

Eşti un om bun şi frumos tocmai pentru că iubeşti şi eşti loială unor oameni care te-au făcut să vezi şi partea plină a vieţii :)!

Te îmbrăţişez!

Anonim spunea...

Sandrina, iti multumesc si eu ca mi-ai citit mesajul si ca ai si luat in considerare ce scrie in el. L-am scris din dorinta de ai face si pe ceilalti sa inteleaga ce loc minunat sunt insulele Feroe. Uite, iti ofer siteul cumnatului prietenei mele (romanca si ea), fotograf, unde iti poti clati si privirea si sufletul: http://www.faroephoto.com/gallery/index.php?cat=10001 Este un coltisor de paradis, iar oamenii chiar respecta si conserva natura.

Iti dau, intr-un fel, dreptate in ceea ce priveste vanatoarea de balene. Si mie mi s-a parut greu de suportat cand am ajuns, accidental, intr-unul dintre satele izolate, dupa ce avusese loc. Este socanta tocmai pentru ca se intampla in aer liber, dar te asigur ca in niciun caz nu e vorba de cruzime, poate cel mult de o detasare. Din pacate, viata de aici nu a fost niciodata usoara, a devenit comfortabila in ultimii 30 de ani, iar genul asta de viata lasa amprente. Feroezii s-au bazat pe mare dintotdeauna. Ea le-a oferit mancare, lemn pentru constructii, ea le-a adus bani. Si tot ea le-a fost sfasitul. Femeile sunt obisnuite sa fie tari tocmai pentru ca au trebuit sa se descurce singure, de multe ori cu 4-5 copii (familia obisnuita feroeza are 3, dar sunt multi care au si 6-7), fara barbatii plecati pe mare si care, de multe ori, nici nu se mai intorceau.

Daca ii vezi te uluieste cat de insensibili par, dar sub o fatada pe care rar citesti emotii se ascund oameni de o frumusete sufleteasca deosebita. Nu se plang, nu se lamenteaza, isi poarta necazurile si durerile in suflet, considera ca nu trebuie sa ii incarce cu povara lor si pe cei din jur. Asta poate ii face para far"reci", dar nu este asa. Sunt doar altfel decat noi, mult mai retinuti. Iubesc locurile astea mai presus de orice, se intorc din toate colturile lumii acasa si nu le pare rau ca au lasat o Australie sau un Los Angeles in urma. Ii admir mult ca oameni pentru ceea ce au reusit sa faca dintr-o tara cu foarte putine resurse si sunt indragostita de natura si frumusetea care ma inconjoara. Reactia mea a plecat de la amaraciunea sotului meu care imi spunea zilele trecute, teribil de afectat: "Uite cum ne privesc strainii! De ce atata neadevar si rautate?" aratandu-mi un grup de pe Facebook.

A fost sansa vietii mele sa ajung aici,si, in ciuda dezavantajelor (care, din pacate, sunt multe), nu am regretat niciodata, nici macar pentru un minut. Viata mai sigura si mai linistita ca aici nu cred ca poate exista si ma simt fericita.

Iti multumesc din suflet ca m-ai ascultat. Multumesc si pentru vorbele tale atat de frumoase. Sper sa mai vorbim, mi-a facut foarte multa placere.

Un weekend cat mai placut.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Şi eu mă bucur că am reuşit să îţi răspund în timp util dat fiind faptul că în ultima perioadă am intrat foarte, foarte rar.

Te rog să îi transmiţi soţului tău că îmi pare nespus de rău pentru faptul că nu am ştiut să redau şi partea plină a paharului, dar că îi promit că am să fac un articol de blog în curând şi am să vi-l dedic vouă şi frumuseţii de dincolo de nişte feţe"...pe care rar citesti emotii", dar unde "... se ascund oameni de o frumusete sufleteasca deosebita." :).

Ştiu ce înseamnă ca şi român să fi arătat cu degetul doar pentru că există o imagine falsă asupra acestui popor şi...regret că dusă pe val de o durere nespusă când am văzut acelel exemplare ucise...am făcut aceeiaşi greşeală şi am pus amprenta...

Îmi pare rău şi îmi cer scuze pentru acest fapt...

Draga mea...te-am adăugat în lista de bloguri şi am făcut-o cu mare, mare plăcere! Am să vizualizez şi blogul pe care mi l-ai recomandat şi probabil am să fac o nouă categorie de bloguri: "Românii şi oamenii frumoşi de dincolo de graniţe".

Anonim spunea...

Nu ai de ce iti cere scuze, si eu cred ca as fi reactionat la fel daca eram acasa in Romania si nu aici.

Ma bucura ca ai stat sa imi asculti argumentele, am incercat sa fiu cat pot de obiectiva . M-au induiosat cuvintele tale frumoase, nu trebuie sa te simti vinovata in niciun fel, oricine nu cunoaste si fata celalata a povestii, ar reactiona la fel. Daca am reusit sa iti schimb parerea cat de cat (fara sa contest ca nu exista si adevar in pozele de mai sus), inseamna ca am reusit sa le fac un pic de dreptate si ca mai exista si oameni dispusi sa judece cu bun simt si obiectivitate o traditie nu tocmai usor de inteles sau de acceptat de catre europenii "de pe continent" (cum se spune aici).

Oricum, ti-ai facut un fan din mine (chiar cautam niste bloguri romanesti unde sa am ce citi, iar al tau imi place foarte mult) si iti multumesc ca ai inclus si bloguletul meu modest pe lista ta. Chiar ma onoreaza.

O seara cat mai frumoasa. Pupici de langa ocean.

PS. Pozele lui Olavur sunt fascinante (de pe siteul de care ziceam), sper sa iti placa.

Anonim spunea...

Uite, am gasit un filmulet destul de obiectiv, spun eu, facut de un jurnalist englez:

http://www.youtube.com/watch?v=Oou3N5ylvdI&feature=fvw

Te avertizez ca sunt si cateva imagini in care se arata vanatoarea propriu-zisa de balene, poti trece peste. Este interesant si explica destul de corect ce se intampla cu adevarat.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

O să mă uit la el..., sper să reuşesc să ţin ritmul. Iubesc balenele şi delfinii...mi se par nişte minuni cu ochi mari şi profunzi în care îţi poţi vedea sufletul. Dacă le câştigi încrederea sunt atât de loiali...

Anonim spunea...

Nu iti face griji, nu este ceva groaznic. Eu am trecut peste imaginile in sine (intre minutul5:27 si 7:o8), restul iti arata imagini de aici si vorbeste despre istorie. Dar important este ca acolo auzi ca de fapt nimeni nu apalauda sau incurajeaza si nici animalele nu tipa. Si nimeni nu se distreaza.

Anonim spunea...

salutare ,tin sa fac precizarea ca mamiferele in cauza sunt delfini,fac parte din familia delphinidae,cel mai mare delfin este orca,poate ca in engleza sunt denumite balene dar strict vorbind sunt delfini-genul globicephala,balene cu dinti adica delfini,narvalul si casalotul se inrudesc cu balenele si delfinii dar apartin de familii diferite