3 ianuarie 2012

De mână prin viaţă...

 (Sursa foto: Kinkade paintings)

Adrian, vrea să locuiască în Viena. Cred că îl înţeleg de ce. Acolo e capitala muzicii şi a luminii. O lume boemă. Care te trimite în timp. Mie mi-ar fi plăcut să mă nasc undeva în timp...departe...pe vremea când el, te plimba în parc, îţi citea pe o pătură sub frunzele copacilor, te ţinea d emână, se uita în ochii tăi ajungând până în inimă şi nimeni nu se grăbea să sară la cealaltă etapă atât de repede... pe vremea când femeilor nu li se părea demodat să poarte pălării, mănuşi şi rochii largi, să înveţe să cânte la pian sau să gătească pentru soţii lor. Să se nască pentru a fi femeie, soţie, mamă.
Însă, nu m-am născut atunci. De aceea, mi-ar plăcea să locuiesc într-un oraş mic. Nici nu mi-ar păsa dacă oamenii nu îi ştiu numele. Dar aş vrea să fie înconjurat de munţi, de ape, iar oamenii să se cunoacă toţi între ei. Să fie o familie care de Paşte ciocnesc împreună ouă, iar de Crăciun cântă colinde în mijlocul oraşului lângă bradul pe care l-au împodobit împreună.
Mi-ar place să mă plimb prin cimitir şi să pun flori pe mormintele celor de acolo, iar ele să nu îmi fie străine.

Mi-ar place să duc prăjituri la cei în vârstă care nu mai au pe nimeni şi să le citesc seara. Nu vreau o viaţă pompoasă...vreau o viaţă normală, dar care să nu mă priveze de oameni speciali. Însă, îmi doresc o viaţă de prinţesă pentru fetiţa mea. Eu, am ales să fiu o Cenuşăreasă care nu alege să meargă la bal. Oamenii mari fac alegeri ciudate, dar ştiu că e alegerea lor şi şi-o asumă.

Ea însă, îmi doresc să aleagă noaptea aceea magică şi balul. Şi prinţul perfect care să o ducă de mână prin viaţă ca şi când atunci ar fi mereu prima lor seară. Până la sfârşit...dacă nu vor fi trăind cu mult şi după...

Cum spuneam...sunt un om simplu, deşi mulţi se încăpăţânează să nu creadă asta. Singurul lucru care mă scoate din notorietate şi mă pune undeva într-un loc special pe cerul vieţii este...Augusta! Doar prin ea, sunt un om deosebit. Şi prin tine, suflete, prin iubirea ta atât de frumoasă...oraşul liniştit al sufletului meu...mereu!

2 comentarii:

Loredana spunea...

Cu siguranta esti un om deosebit! O femeie speciala! Atat pentru ea cat si pentru altii...
Sa ai un an bun, rodnic, memorabil!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Mulţumesc din suflet, Loredana...! Mă bucur să te găsesc aici la Han, în an nou :)! Este de bun augur cu siguranţă! Şi eu vă doresc un 2012 plin de bucurii, împliniri, sănătate şi magie! Să ne povestim cu bine draga mea dragă şi să îţi fie prinţesele fericite şi sănătoase şi tu lor!