1 iunie 2012

Blogoziua Copiilor Autişi – Fii şi tu un BlogoOM!

Cuvântul sau noţiunea de “blogosferă” este utilizat şi cunoscut de obicei în lumea online, acolo unde toţi ştim ce puternic poate fi acest cuvânt. Defapt nu este un cuvânt. Este mai mult de atât. Blogosfera este o comunitate. O comunitate mai mică, unde s-au adunat persoane care simt că au mai multe lucruri în comun, că au de oferit şi de învăţat.
Ca să treacă bariera virtuală, blogosfera trebuie să demonstreze că este şi altceva. Că sunt un exemplu frumos şi constructiv pentru comunitatea unde locuiesc. Că se implică şi iau atitudine nu doar prin vorbe ci şi prin fapte. Astfel că, blogosfera se transformă într-un şirag de oameni frumoşi, care încet, încet iau forma unui rotund, a unui cerc, al unui întreg devenind puternici.

 

Aşa s-a născut şi “Blogosfera Vrancea“. A apărut un blog al unui vrâncean care scria frumos, care lua atitudine, care lupta pentru valori. Apoi, a apărut altul. Apoi a apărut un cotidian. Apoi alt vrâncean şi uite aşa, s-au hotărât să dea naştere unei mini comunităţi care au acelaşi scop: promovarea judeţului unde locuiesc, a oraşului Focşani, a oamenilor de marcă şi a celor mai puţin remarcaţi, dar talentaţi şi deosebiţi. S-au hotărât să pună umărul la cultura locală implicându-se în evenimentele de la Biblioteca municipală, donaţii de cărţi şi acte de caritate.

Aşa au ajuns bloggerii vrânceni pe data de 11 Decembrie 2011 la copiii autişti, internaţi în Centrul Prâslea şi Harap Alb, aflat în incinta Şcolii Elena Doamna din Focşani.
Totul s-a întâmplat spontan. O idee frumoasă: să fim Moş celor care au nevoie de noi! Au prospectat ca să afle unde ar fi mai mare nevoie de ei şi s-au decis. Vor merge la copii! Zis şi făcut! Au pus mână de la mână, gând de la gând, suflet de la suflet şi au ajuns la ei. Acolo, bucurie mare şi lecţii de viaţă. Ei dăruiau copiilor, iar copiii îşi doreau să împartă cu ei. Au plecat cu greu, dar fericiţi şi cu gândul să se mai întoarcă.

Azi, 1 Iunie 2012, Blogosfera Vrancea a repetat acţiunea. procedeul a fost mult mai simplu. Acum au adunat direct bani cu care au cumpărat: mâncare, hâinuţe, jucării, obiecte de igienă, rechizite, iar Văcuţa Fulga i-a sponsorizat bucuroasă cu produse lactate pe cei mici, recunoscându-le astfel valoarea şi celor din Blogosfera Vrancea, care prin acţiunile sale de omenie şi atitudine au reuşit să se facă auziţi, văzuţi şi apreciaţi!

Pornind de la această iniţiativă frumoasă a colegilor mei de blogosferă,am demarat o campanie umanitară pentru cei mici, denumită “Blogoziua Copiilor Autişi – Fii şi tu un BlogoOM” care presupune colectarea celor necesare micuţilor de la centru şi anume: mâncare, îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite, produse de igienă, jucării, fructe, etc Totul este binevenit! Vârsta copiilor este cuprinsă între 8-18 ani.

Cei care doriţi să ajutaţi sau să ne sprijiniţi, ne puteţi contacta pe pagina oficială de facebook:

BLOGOSFERA VRANCEA sau pe mail:

sandrina_ilie@yahoo.com
BlogosferaVrancea@gMail


sau pe oricare din paginile de mai jos:

Stănica BOSTĂNARU – http://www.thisismyendlessdream.wordpress.com
Cristian FLOREA – http://www.floreacristian.ro
Amalia  GIURGEA - http://douagargarite.blogspot.ro/
Tudorel BEZEA – http://www.staupenet.ro
Gabriel MICU – http://milcovul.ro
Adrian MANGU – http://adimangu.blogspot.ro/
Dan TROFIN – http://patrickdan.blogspot.com
Costel MUSTAŢĂ – http://www.teknoshop.ro
Valerică CRINTEA – http://www.omulvaly.wordpress.com
Mădălin BLIDARU – http://www.blidaru.net
Cristi IRIMIA – http://www.vranceamedia.ro
Robert DRILEA – http://www.econtabil.info
Ana Maria TUFARU
Bogdan DIMA
Ramona-Sandrina ILIE – http://www.ladyallia.blogspot.com

“Spune-mi şi voi uita. Arată-mi şi îmi voi aminti. Implică-mă şi voi înţelege. – John Gay”

7 comentarii:

Garsoniere de vanzare spunea...

foarte frumos!

Parfumuri online spunea...

O initiativa foarte buna! Felicitari!

Tratamente naturiste spunea...

Felicitari!!!:) Va doresc numai reusite!:)

Vile de vanzare spunea...

Este o idee foarte buna

Geamuri termopan spunea...

foarte dragut din partea voastra...felicitari!

Canapele spunea...

felicitari pentru ceea ce faceti si mult noroc in continuare

Dezmembrari auto spunea...

Este un lucru bun. Felicitari!