1 decembrie 2010

Ninge români...ninge...

 

Azi, de 1 Decembrie, de ziua noastră a românilor, Dumnezeu ne-a făcut o bucurie. A zâmbit deasupra noastră cu fulgi mari şi frumoşi. Ne-a dat un semn de frumuseţe şi încredere. M-am bucurat asemeni unui copil mic când am văzut zăpada aşternută afară. Printre atâtea amărăciuni, românii mai primesc şi cadouri frumoase. Nu ne ţine de cald şi poate unii nu vor avea bani nici măcar să le cumpere la copii sănii,dar ce mai contează? Românii se ştiu da pe zăpadă cu nailonul, cu cădiţa, cu capacul :). Pe lângă asta, cine a mai văzut să ningă exact de 1 Decembrie? Mai avem speranţă. Asta nu ne-o poate face nimeni portocalie şi nici nu ne-o poate lua. Mai avem omenie. Mai avem încă zâmbet şi încredere. Putem ieşi să facem un om de zăpadă pentru copii. dacă va vrea cineva să-l dărâme, nu are decât. Nu poate nimeni să distrugă toţi oamenii de zăpadă pe care îi facem. Pe lângă asta e atât de multă zăpadă încât am să-mi fac altul şi altul, până cei care se joacă cu sufletele şi încercările noastre vor vedea că nu pot să aibă chiar tot şi nici nu pot distruge chiar tot. Sunt lucruri de care nu se pot atinge. Acele lucuri de care nu s-a putut atinge nici fascismul, nici comunismul. Care? Speranţa, idealul, solidaritatea, omenia şi umanitatea din noi. Am ştiut şi atunci că va veni ziua aceea de iarnă. Păcat însă căa zi nimeni nu îşi aminteşte că albul a fost pătat cu roşu. Totuşi, românii adevăraţi nu uită şi ştiu. Ştiu că mâine e ste o altă zi şi dacă nu a reuşit puteri mai mari să-i dizolve, nimeni nu va putea.
Deci azi, ninge. Colindele nu sunt departe. Românii mai ştiu să îşi dea mâna. Uneori ştiu chiar ierta. Azi se vor auzi cântecele noastre şi se vor vedea lumini de artificii pe cer...semn că orice bun sau rău de acolo vine şi uneori, cum este încercată viaţa unui om aşa este încercat şi destinul unui popor.

Cum spuneam...ninge! Nu ninge roşu, nu ninge albastru, nu ninge portocaliu. Ninge alb, frumos şi liniştit.

Până una alta, am să ies cu fetiţa mea afară şi o să ne bulgărim, o să facem urme prin zăpadă şi poate oameni de zăpadă.

Recomand să citiţi:

Corina Creţu - La Mulţi Ani Români de Pretutindeni!
Marius Paraschiv - La Mulţi Ani, Românie!
Dreamer - Foto 1 Decembrie
PatrickDan - În loc de... La Multi Ani, Romania !?
Tudor - Desteapta-te romane, ca ai internet

La Mulţi Ani tuturor!

5 comentarii:

florin spunea...

mdea, la multi ani...
.
.
what's new in the hood?

corina cretu spunea...

La Mulți Ani, tuturor românilor!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Alice, mulţumesc pentru sfat şi pentru vizită :).

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Florin, mulţumesc...
Nimic nou sub soare, doar faptul că a nins.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Corina, mulţumesc şi îţi doresc toate cele bune şi un sincer "La Mulţi Ani" şi ţie suflet frumos!