13 aprilie 2010

Focşani Live...

http://webcam.focsani.ilive.ro

Pentru cei care vor să vadă de ce îmi este mie dor de Focşani...
Pentru cei care se întreb ce văd eu la Focşani...

Pentru mine şi toate dorurile mele...de acasă, de locul acela unde sufletul meu s-a simţit pe deplin..acasă!

La Dan Braşov, veţi găsi un articol plin de substanţă şi atitudine. Vă direcţionez către el, deoarece şi el este vrâncean şi îşi reprezintă  zonadeosebit de frumos!

18 comentarii:

Vania spunea...

Focşaniul ăl ştiu doar din istorisiri. Măcar că am umblat relativ mult, în acea zonă n-am ajuns vreodată...

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Poate, într-o zi fericită mie când sper şi eu la o lansare... veţi veni în vizită şi o să-mi zâmbiţi ca să îmi ridicaţi moralul :), iar eu ca şi mulţumire o să vă plimb prin Focşani şi o să vă fac cinste cu un tulburel foarte renumit din zonă :).

Matilda spunea...

Draga mea, să dea Dumnezeu ca acea zi fericită să fie cît mai curînd ! Mi-ar plăcea să am un ghid sensibil şi frumos ca tine... Toate cele bune !

sunshine spunea...

Te astept, sis.Eu una sunt convinsa ca acea zi se apropie si visez la clipa revederii.
Te iubesc, sisulet!

danbrasov spunea...

Nu stiu daca mai exista cineva caruia sa ii fie atat de drag orasul in care s-a nascut. Esti un exemplu! Multumesc pentru link. Totusi, sunt oarecum dezamagit pentru ca presa scrisa, care mai arunca cate-un ochi, cum se spune, pe blogul meu nu aduce problema aceasta in prim plan.:(

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Lili..dacă ai ştii cât de mult îmi lipseşti în aceste clipe... Dacă ai ştii!
Sper să revin cât mai repede şi jur că nu mai plec!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Matilda...de abia aştept să ne întâlnim şi să te îmbrăţişez! Mă voi bucura ca şi un copil!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
cherie spunea...

Si mie mi-e drag Galatiul (caci este orasul unde m-am nascut si am copilarit)chiar daca am "dorit" sa traiesc in Bucuresti si am trait acolo mai mult timp decat la Galati si inca mai am o locuinta acolo...Dar de Galati nu m-am despartit...
Tu ?

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Cher eu m-am despărţit de Oradea demult. Nu găsesc nimic bun în acest oraş. Este un oraş de graniţă, un oraş cu potenţial turistic extraordinar, dar cu toate acestea sunt multe oraşe vestice care l-au depăşit ca rapidul.
Nu am nici o emoţie când plec din el, când vin în el, când mă plimb prin el. Nu mă mai aminteşte nimic şi nimic nu mă face să tresar.
Îmi amintesc când locuiam aici şi aveam facultate, firmă, familie...de abi aşteptam să evadez câte două săptămâni în Padiş cu cortul. Mă înnebunea gălăgia de aici, poluarea, stresul...

Sunt foarte puţine cele ce mă mai aduc aici.
M-am întors pentru că am dorit să ofer o şansă familiei mele şi fetiţei, dar s-a dovedit a fi cel mai mare eşec şi proastă alegere.
caut servici din noiembrie în Oradea şi nu găsesc nimic...nici măcar vânzătoare sau plăcintăreasă, muncitoare în fabrică...
Singurele posturi sunt de barmane tinere cu experienţă!

Am găsit un post de secretară şi ştii care era salarul pentru: contabilitate, asigurări, traduceri şi secretariat?... 400 ron!!!
Aici sunt foarte puţine locurile de muncă în care eşti plătit măcar cu 800 ron. Poţi crede???

Oricum, eu am părăsit Oradea undeva imediat după revoluţie. Atunci ne-am luat adio una de la alta...

Ioana spunea...

mie nu mi-e dor de focsani. abia astept sa ajung sa spun ca imi e dor de el. adica atunci cand voi fi plecat de mult timp de aici.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Te înţeleg şi pe tine Ioana. La urma urmei, cum am spus...fiecare se simte bine unde sufletul lor se simte bine, iar acelui loc îi poate spune de la prima privire "acasă".

Eu l-am găsit acel acasă...e oraşul din care unii focşăneni vor să plece din diverse motive. Probabil e vorba şi de tinereţe. Crezi că alte oraşe îţi pot oferi mai multe. Probabil şi pot. Habar nu am, pentru că nu ştiu ce aşteptări există.

Oricum, viaţa e aceeiaşi oriunde ai merge Ioana, doar împrejurimile diferă...atât.
Chestiile simple sunt cele care ne fac viaţa mai uşoară şi mai frumoasă. Aparenţele sunt cele care ne îndepărtează de tot.
Din fericire există o vârstă la care aceste lucruri nu se văd şi există vise.

Aceata e vârsta ta, dar trebuie să fi atentă de pe acum la visele tale pentru că ele chiar se pot împlini :)!

Eu îţi doresc doar să găseşti şi tu acel acasă şi să simţi pentru l ceea ce simt eu pentru Focşaniul în care te-ai născut tu :).

iulia spunea...

@Lady Allia- Am vazut ca e un obicei bine impamantenit acela de a acuza presa. S-a scris despre Soveja in repetate randuri si nu s-a intamplat nimic. Chiar acum cateva saptamani am coordonat eu o campanie cu gropile si nu s-a miscat mai nimic datorita acesteia. Presa nu rezolva problemele, doar le prezinta. Si daca arunci un ochi peste stirile pozitive ai sa vezi ca nu le citeste nimeni si nimeni nu le mentioneaza pe bloguri. Pentru asta cine e vinovat? Tot autorul? Nu cumva si publicul avid de senzational are vina lui?

Si eu la inceput am zis ca daca scriu despre ceva cat mai bine si mai documentat, va avea efect. Din pacate, cei care ne conduc nu se mai simt deranjati de articolele din presa de mult timp. Cat despre presa scrisa din Vrancea, cred ca te referi la ziarul la care lucrez si eu. Dar, dupa cum stii, sunt oameni si oameni peste tot.

P.S.- Da-mi si mie linkuri despre cazul de care vorbesti cu preluarea de pe blog, sunt curioasa. Sper ca nu te-am suparat in vreun fel, nu este in niciun caz intentia mea. Eu vreau doar sa prezint lucrurile si din perspectiva celui aflat de cealalta parte a baricadei.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Iulia, eu nu am pretenţia ca presa să nu îşi mănânce pâinea. La urma, urmei pâinea presei e scandalul, iar asta e un fapt general nu doar aici în România.

Eu spun ca presa pe lângă anumite articole să aibă o rubrică şi pentru ce există bun în lumea asta.
Nu o sută de rubrici ci UNA!
Cum să spun? O rubrică de valori vrâncene de exemplu...

Nici un ziar nu se ocupă cu prezentarea judeţului, a părţilor lor frumoase, să atragă oarecum ideea că nu totul pute.

D.p.m.d.v. greşeala presei este faptul că îmbracă ..... culoarea politică, faptul că nu se poate departaja de politică şi mai ales nu este imparţială şi nici nu se vrea a fi!
În presă totul trece prin ciurul politic şi ASTA E GRAV!

Cât despre ce s-a preluat ia aruncă o privire pe cazul Alexandrei Udrişte. Rubrica se numeşte:

"Clipul zilei de: Silvia Vrinceanu Nichita"

Înţeleg faptul că această doamnă are o rubrică pe care o semnează, preia un clip şi-l trânteşte în ziarul online, dar mie nu mi se pare de bun gust felul în care face asta. Se poate scrie: "articol redactat, scris..., de precizat că x, z, y nu imi apartin"
D.p.m.d.v. nu aşa trebuie să se reprezinte o publicaţie de marca voastră.

În privinţa textului, nu am vrut să spun că aţi plagiat textul. A fost greşeală de exprimare. O să încerc să refac comentariul.

Despre publicaţia voastră însă am spus că îi place să arunce cu privirea şi să dea naştere la articole din gândurile personale ale oamenilor.
În Vrancea sunt două publicaţii puternice şi ar fi şi foarte bune dacă ar lăsa naibii politica deoparte.
E bun faptul că există concurenţa şi nervul acela între cele două, dar uneori e obositor să vezi cum adevăratele probleme sunt la mijloc, iar ei se luptă în două tabere. Ca un fierăstrău care taie realul în două, iar omul rămâne în aer :).

Şi nu cred că ai făcut o campanie degeaba :). Am văzut că se asfaltează pe Independenţei :).

Şi, am şi eu o mare curiozitate...de ce nu se face refresh la anunţuri în timp util?
Nu de alta, dar mereu intru şi le găsesc apoape tot pe aceleaşi, iar în ziar sunt altele uneori...

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Dane :) eu sunt orădeancă! Oraşul meu natal este Oradea. Am scris despre asta aşa cum am scris şi despre dragostea mea la prima vedere cu Focşaniul.

Cum spuneam în multe postări de ale mele şi pe alte bloguri...ştiu şi alte oraşe - le ştiu chiar bine, dar dintre toate Focşaniul mi s-a lipit de suflet.

Presa scrisă din Vrancea am văzut cum funcţionează...una dintre publicaţii.
Ia de pe bloguri, de pe youtube, nici măcar nu menţionează despre faptul că sursa e preluată, iar autoarea se semnează la subsol de articol...
Aşa a făcut şi cu clipul meu pentru Alexandra Udrişte şi cu articolul preluat de pe unul din blogurile de caritate...

În concluzie, presa aruncă un ochi doar ca să preia idei de noi articole. Pe ei nu îi interesează să facă vreo campanie pentru acest judeţ minunat, pe ei nu îi interesează să găsească o modalitate de bun simţ să scoată acest judeţ în evidenţă! Ei doar se folosesc de instituţii, de oameni şi de unele "defecte" ale judeţului pentru a le stoarce veninul din ele să se vândă cât mai bine.

În loc să spună oamenilor ce are Vrancea bun ei scot doar fierea la suprafaţă, iar apoi se miră de ce românii de peste Carpaţi ne privesc ca pe nişte sărăntoci, beţivi, violatori, criminali şi necivilizaţi!!!

Cum să fim bine priviţi de România dacă noi ca şi moldoveni nu ştim să ne evidenţiem frumuseţea?

Îţi doresc o zi superbă!

Ieri...m-am bucurat ca şi un copil când am văzut că merge din nou web-ul :).

14 aprilie 2010, 11:45

Mai sus e un comentariu pe care l-am făcut pentru Ioana.

Rectific o eroare:

"Aşa a făcut şi cu clipul meu pentru Alexandra Udrişte şi cu articolul preluat de pe unul din blogurile de caritate..."

Aşa a făcut cu clipul meu pentru Alexandra Udrişte, iar unele publicaţii cu articolul preluat de pe unul din blogurile de caritate...

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Iulia...uite şi linkul cu publicaţia care a preluat articolul Alexandrei:

http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=19689

Ceea ce totuşi nu mi-a plăcut în acea campanie a Alexandrei...a fost că cei de la publicaţia voastră au scris:

"Campania umanitara “Haideti sa salvam un inger”, pentru ajutorarea micutei Alexandra Udriste din orasul Panciu, este pe cale sa dea roade. "

Campania a pornit pe blogul jurnalistei Andreea Sminchy, de la Jurnalul National, a continuat cu blogul Isabellei Lorelai, al meu şi a fost un sirag de solidaritate atunci...

Andreea a scris de cazul fetitei in data de decembrie 1, 2008, Isa pe data de 3, eu pe data de 2 decembrie..., iar ziarul de vrancea a scris pe data de 8 decembrie...

Oricum nu mai contează. Ceea ce a rămas a fost solidaritatea fără precdent, faptul că pentru prima dată s-au strâns nişte bani într-un timp record.
Din nefericire...Alexandra ni s-a dus...
Eu personal am rămas în doliu, iar blogul Ia Atitudine! va fi în doliu mereu după acest înger care a schimbat sufletele oamenilor!

iulia spunea...

@Lady Allia- Cum nu m-am ocupat eu de cazul Alexandrei, nu pot sa spun de unde ar fi avut informatiile. Cert este ca au fost in toata presa vranceana si pe mai multe bloguri, unde nu am vazut linkuri spre adresele despre care vorbesti. Cat despre filmulet, am vazut ca este luat de pe Youtube, si nu stiu in astfel de cazuri daca ar fi avut de unde sa stie cine l-a facut. Oricum, numele unui redactor(in acest caz redactorul sef) oricum apare in dreptul rubricii, e o chestie automata. In fine, eu cred ca au facut un lucru bun ca au mentionat cazul, desi din pacate, povestea nu s-a sfarsit bine.

Cat despre politica, presa nu se departajeaza, pentru ca asta intereseaza pe foarte multi care inca mai cred ca exista si unii politicieni care sunt acolo pentru noi. Ca e sau nu impartiala, eu nu ma pronunt, pentru ca nu prea imi place sa ma bag in domeniul asta.

Apropo de articole pozitive, avem o pagina intreaga de timp liber despre tot soiul de activitati interesante, iar eu incerc, pe cat posibil, sa vorbesc cu cat mai multi copii cu rezultate de exceptie la concursuri si olimpiade. La fel si cu profesorii adevarati de la noi. Dar lucrurile astea parca nu sunt vazute si nici citite de nimeni. Eh, asta e! Pe mine ma deranjeaza generalizarea. Nu sunt toti redactorii la fel, lucru valabil in toate domeniile. Nu stiu in ce domeniu lucrezi, dar cred ca nici tu nu esti ferita de judecati pripite.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Iulia...cred că vina este la mine. Trec printr-o perioadă grea şi poate nu găsesc cuvintele potrivite pentru a exprima ceea ce vreau.

Ziarul de Vrancea, dincolo de toate e o publicaţie bună. Remarcam doar faptul că ar putea fi una de excepţie dacă s-ar departaja de sfera politică nu prin articole ci prin imparţialitate. Atât.

Faptul că a scris despre Alexandra, că au deschis o campanie a fost unul remarcabil şi de mare valoare umană. NU ASTA am spus...că au greşit. Au greşit atribunindu-şi doar mai mult decât era cazul, dar...şi aici poate sunt eu mult prea afectată încă.

În cazul clipului...eu cred că indiferent de unde este preluat ar trebui să se facă o precizare. Ca şi formă de respect pentr cel care l-a creat şi faţă de cititori.

Dacă iei un citat din Alecsandri...şi toată lumea ştie că e un citat de Alecsandri...înseamnă că nu trebuie să şi confirmi sursa sau autorul?
Cam asta e ideea :), dacă măcar acum m-am putut face înţeleasă.

Iulia...nu vorbesc de articole ci de o RUBRICĂ permanentă în ziar. Una care să fie mereu acolo şi să descopere cititorilor non-vrânceni faţa necunoscută a Vrancei!

Dacă tu crezi că articolele pozitive nu sunt citite te înşeli. Sunt citite, doar că cei care le citesc sunt mai puţini, pentru că nivelul educaţiei în ţară este tot mai scăzut. Am devenit un fel de popor OTV...

Iulia, încă o dată te rog să mă ierţi dacă am spus ceva nepotrivit. Nu doresc să te supăr, pentru că eşti unul din oamenii în care eu cred, unul din oamenii pe care eu îl respect pentru calităţile sale deosebite.
Sper doar să înţelegi că aceste discuţii sunt mânate din dorinţa de a cedea schimbări frumoase într-un loc unde ştiu că există potenţial...adică, locul unde lucrezi tu şi locul unde locuieşti tu :).