22 aprilie 2010

Oglinda ne arată şi ceea ce nu dorim să vedem - despre salutul românilor în Franţa!

Nu ştiu câţi dintre voi ştiu, dar pe blogul Corinei Creţu, un român şi un politician de excepţie, pe care eu l-aş urma în orice decizie pe care ar dori să o ia, deoarece este un om echilibrat, inteligent, intuitiv şi plin de suflet, puteţi găsi articole incitante din realitatea de zi cu zi atât naţională cât şi din U.E.

La un moment dat se vorbea despre o Doamnă Preşedinte a României şi mulţi au zîmbit, mulţi au vociferat, iar cei mai mulţi nu au dat şi nu dau nici măcar o minimă şansă acestei idei, deoarece România nu este încă pregătită să fie condusă şi reprezentată la acest nivel de o femeie şi pentru că România este o ţară în care există încă misoginism şi idei preconcepute la adresa femeii!

Nu spun că aceste realităţi nu sunt adevărate..., eu spun doar că eu, cred în această soluţie deoarece politica nu mai este demult o scenă doar a bărbaţilor. Cred sincer în această soluţie deoarece ştiu că ţara aceasta este reprezentată cu mult bun simţ, echilibru şi frumuseţe de multe femei demne de o astfel de şansă şi ar fi păcat să nu dezvoltăm un echilibru sănătos care poate ar fi cu adevărat ceva incitant şi bun pentru acest popor.

Totuşi, dacă ar fi vreodată să mă întrebe cineva cine este femeia pe care eu o aleg aş spune clar că eu nusunt pusă în situaţia de a alege.
De ce?
Simplu!
Eu nu am o agendă în acest sens...,eu am o singură alegere, iar aceasta ar fi clar Corina Creţu pentru tot ceea ce este ea ca şi politician, om şi român!

Defapt, ca şi român, ca şi femeie, ca şi mamă,  în sufletul meu EA ESTE PREŞEDINTELE MEU, ea este politicianul care mă reprezintă şi care mă poate face să mai cred în frumuseţea şi rezolvarea sinceră din spatele cortinei politice!

Deci, vă invit pe această cale să îi faceţi o vizită pe blog...vă promit că nu veţi fi dezamăgiţi!

Astăzi, Corina ne vorbea despre atitudinea pe care PSD a luat-o cu privire la o emisiune din Franţa unde un umorist,a insultat poporul român, iar eu, pentru prima dată am încercat să fiu imparţială cu mine însămi în răspunsul pe care l-am dat şi m-am pus puţin de ambele părţi ale graniţei.

"Din nefericire,... românii pierd tot mai mult teren în U.E.
Nu este primul caz în care românii sunt denigraţi pe baza unor cazuri izolate, totuşi, eu personal aş fi pentru o lege care să fie mai strictă pentru cei care părăsesc ţara, deoarece sunt destule cazuri de violuri, violenţă, furturi şi cerşit.
Am văzut emisiuni unde existau şatre întregi de romi care îşi stabileau reşedinţa prin parcuri sau prin anumite zone şi mi-a fost ruşine să îi aud vorbind româneşte. Era plin de mizerie, de gunoaie în jurul lor, iar ei spuneau că nu vor să se întoarcă acasă.

Confruntându-se cu astfel de cazuri, U.E. uită de românii formidabili şi de excepţie care nu doar nouă ca şi naţiune ne-au făcut reclamă ci şi lor.

E păcat, dar democraţia, ordinea şi legea într-o ţară nu se consolidează doar din ceea ce a fost bun sau este bun ci trebuie combătut şi ceea ce este rău, iar unele cazuri, fie ele şi izolate ne scot în faţă ca şi popor de hoţi, de cerşetori, de leneşi, de beţivi.

Nu este corect, dar este o rană pe care legislaţia română trebuie să o verifice şi să o vindece. dacă nu se poate de tot, măcar să încerce să nu o lase să se cangreneze.

Ca şi român căruia îi pasă de această ţară pentru că o iubesc şi îi iubesc oamenii de valoare sunt frustrată şi indignată de cât de repede se uită oamenii frumoşi, românii frumoşi, dar în acelaşi timp sunt realistă şi poate, ca şi străin care trăiesc într-o lume civilizată şi pe mine m-ar indigna să văd peste tot în jur cerşetori români, hoţi români şi violatori români!"

Continui acest răspuns şi adaug:

Ca şi român mă doare nespus imaginea noastră peste graniţă, mai ales pentru că sunt români care nu merită această imagine şi care luptă în fiecare zi pentru o imagine frumoasă şi de excepţie a lor ca persoană şi a românilor ca şi naţiune!

Ca şi român mă doare această imagine deoarece eu îmi iubesc ţara necondiţionat, îmi iubesc românii şi sunt printre persoanele care luptă în fiecare zi cu tot felul de concepţii pentru a rămâne un om integru şi respectabil, un om de şi cu verticalitate!

Ca şi român mă doare, deoarece nu aceasta este imaginea pe care noi ar trebui să o lăsăm ca şi moştenire copiilor şi nepoţilor noştri! Nu avem acest drept şi nici nu putem să ne luăm dreptul de a le lăsa ca şi moştenire o ţară fără şanse egale sau măcar de bun simţ în U.E. şi în lume!

Credeţi că greşesc simţind şi gândid astfel?

4 comentarii:

căpcă1 spunea...

platim pentru cei 20 de ani de cerseala politica, pentru acel "da si mie!!!"milog al clasei politice adresat potentatilor din UE.
platim, daca vrei , pentru faptul ca ne-am purtat, pana acum, la nivel de clasa politica, ma refer, ca personajul nefericit din "fetita cu chibrituri"...am preferat privirea furisata printre zabrele, linsul pe buze vinovat, in locul atitunii drepte.
cred cu sfintenie ca o femeie presedinte ar aduce un dram de civilizatie in plus, de eleganta in manifestari si in discurs...cred, in acelasi timp ca, istoria plina de tradari a poporului roman isi cere plata iar noi suntem nefericitii care trebuie sa platim.

Corina spunea...

Multumesc frumos, Ramona, ma impresioneaza foarte tare articolul tau. De fapt, cred ca ti-am mai transmis aprecierile si admiratia mea pentru blog, pentru felul cum scrii, pentru ceea ce esti.
Iti doresc o zi frumoasa si vorbim. Sper sa ne si cunoastem cat mai curand.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Căpcă, eu cred că plătim pentru lipsa noastră de seriozitate, pentru faptul că nu ne place să ne civilizăm. Ne place să aruncăm mizeria pe jos chiar dacă vem coşuri de gunoi în faţa noastră, ne place să bem până ne plouă în gură şi să dormim pe trotuare, ne place să scuipăm seminţe pe jos şi să tratăm cu superficialitate faptul că există oameni care muncesc după noi!

Ne place încă să ne batem joc de noi ca şi popor şi de munca altora care s-au dedicat o viaţă întreagă să ne spele imaginea!

Ne place să ne lăudăm cu Brâncuşi, cu Iorga, cu Porumbescu, cu Eminescu, dar adevărul este că le batjocorim imaginea şi memoria prin comportamnetul nostru ca şi naţiune!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Corina...eu ÎŢI MULŢUMESC!
Îţi mulţumesc că exişti şi că îmi dai ocazia şi fericirea de a mai avea încredere în politica românească şi în speranţa că avându-te pe tine şi pe alţi câţiva oameni valoroşi, România nu este încă o corabie scufundată!

Îţi mulţumesc pentru că lupţi pentru imaginea noastră şi te dedici unor oameni care de foarte multe ori au profitat de orice ocazie să stipuleze frumuseţea prin presă, dar asta, nu te-a oprit ci te-a ambiţionat în a lupta şi mai frumos!

Îţi mulţumesc că prin tine am bucuria de a ştii că idealul meu este dus mai departe şi reprezentat cu sensibilitate şi atitudine de către cineva cu mult spirit politic şi nu doar!

Şi eu îmi doresc să ne întâlnim într-o zi. Va fi o zi deosebit de fericită pentru mine!