1 aprilie 2010

SUSŢIN NO BĂSESCU DAY - VINERI, 2 APRILIE 2010 !!!

No Băsescu Day

Vineri, 2 Aprilie 2010, cealaltă jumătate a românilor vor spune tare şi răspicat NU unei guvernării care nu îi reprezintă, unui preşedinte care nu este al lor!!!

Vorba stimatei Doamne Lucia Verona:

"Este un semn că societatea civilă începe să existe, să se organizeze. Este un moment în care, fără violenţă, doar prin arborarea culorii violet, putem să spunem NU dictaturii portocalii, să spunem NU încercărilor puterii de a distruge instituţiile democratice, să spunem NU celor care vor să ne arunce din nou într-o lume de care credeam că am scăpat acum 20 de ani."

Românii au ieşit în stradă în Decembrie 1989 ca să îşi câştige dreptul la libertate, dreptul la libera opinie, drepul de a alege, de a vota, de A TRĂI, dar nu aşa cum ne-a dorit-o Băsescu ci de a trăi într-o Românie a românilor, nu a politicienilor de doi bani care vor să ne îngroape înainte de a putea beneficia de o pensie de bun simţ impozitată şi răs-impozitată după bunul şi nesimţitul lor plac,...nu într-o Românie  a sărăciei, nu într-o Românie "exotică" din punct de vedere economic, o Românie întrecută economic până şi de Botswana..., nu într-o Românie unde nu mai este nevoie de: profesori, medici, pensionari, forţă de muncă, industrie, economie, jurnalişti, artişti, întreprinzători..., români!

Românii s-au dezmorţit şi bine au făcut! Atitudinea şi demnitatea sunt cele care pot să ne mai schimbe ceva în mentalitatea noastră şi în această ţară!

Eu personal nu pot să mă aflu alături de românii care vor mărşălui în semn de protest pe bulevardele Bucureştiului, dar sunt alături de ei astfel şi  îi susţin cu tot sufletul !

Marşul meu de protest ANTI BĂSESCU este AICI, ACUM ŞI ÎN FIECARE ZI !!!

Pe blogul NO BĂSESCU DAY aveţi intinerariul şi harta prezentate astfel:

"Vineri la ora 17 ne intalnim in trei puncte: in fata magazinului Unirea, la Romana (capatul strazii Caderea Bastiliei) si in fata Operei. Apoi, la ora 19, ne intalnim toti in Pta Universitatii, de unde vom pleca in parc."


 Mâine este ziua în care românii spun DA...schimbării şi lor înşişi!!!

 

4 comentarii:

Anonim spunea...

Urăsc politica şi politicienii ! Cel mai rău este că trebuie să câştige alegerile unul din candidaţi, iar aceştia chiar nu au aptitudini de a ocupa funcţia vizată, ci au doar cercuri de interese şi necesităţi patrimoniale ! Săraca ţară bogată, România !
Ce ar fi fost altfel dacă Geoană era preşedinte ? Nimic !

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Şi eu urăsc politica, dar lipsa de reacţie a oamenilor o urăsc şi mai mult.

Ştii când mergi la magazin şi vânzătoarea se poartă cu tine ca şi cu ultimul om, te priveşte de sus şi mai şi ţipă, iar tu stai şi înghiţi.

Reacţia nu e să ţipi înapoi ci să iei pixul şi condica sau să chemi un şef căruia să îi comunici întâmplarea.

Unii spun: "şi ce rezolv_ a doua zi vânzătoarea va fi tot acolo!", irâar alţii spun: "da, am să iau atitudine indiferent de ce va fi!".

Eu cred că a doua categorie sunt oamenii care nu numai că vor să schimbe ci se şi implică în schimbare.
Schimbarea nu se poate realiza dacă mentalitatea noastră se lasă obişnuită cu "tot una e" sau "bine e şi aşa".

Mai exact...degeaba vrei tu un peisaj frumos în grădinuţa din faţa ferestrei, dacă nu te apuci să sapi, să plantezi, să uzi şi să îngrijeşti. Cea mai grea parte e să aştepţi să vezi dacă a ieşit ceva, dar te bucuri când vezi rezultatul, chiar dacă acesta nu este de 100%.

Faptul că oamenii cu putere se folosesc de ea înainte de toate pentru a se îmbogăţi nu e o noutate. Am fi ipocriţi să spunem că noi nu am gusta din miere, dar, important este să îţi ajungă o lingură şi să îţi pese şi de oamenii care au crezut în tine.

Nu ştiu cum ar fi fost cu Geoană, pentru că au fost români care au vrut să vadă în continuare cum e cu acelaşi Băsescu.
Ceea ce ştiu cu siguranţă este că deşi nu îmi place Geoană, echipa de care el s-ar fi folosit în administrarea acestei ţări ar fi fost una cu mult mai mult bun simţ.

Degeaba aruncă unii cu noroi în PSD şi îi etichetează, social democraţii întotdeauna au avut legi sociale mult mai bune şi le-a păsat de oameni. Nu ne-au înglodat în datorii şi nici nu ne-au afundat în legi mizere care pur şi simplu ştrangulează oamenii de rând cum fac cei din guvernarea actuală.

Spui că nu ar fi fost nimic?
Eu cred că nu am fi fost atât de impozitaţi, cred că nu am fi avut atât de mulţi şomeri, cred că nu şi-ar fi bătut joc de pensionari, de tineri, de profesori, etc.

Oricum, omul în care cred eu este o femeie şi mi-ar părea tare rău ca România să nu scape de misoginism în folosul unei mai bune gestionări din toate punctele de vedere!

Anonim spunea...

Touche !!!
Lady Allia, aşa te vreau ! Vezi că avem mai multe puncte comune ? ŞI EU VREAU SĂ TRĂIESC ÎNTR-O SOCIETATE ORGANIZATĂ ŞI CONDUSĂ PREPONDERENT DE FEMEI !
Nu se va întâmpla acest lucru, dar consider că nu ar fi rău ca femeile să-şi unească forţele şi să ofere un candidat puternic pentru alegerile prezidenţiale.
Am totuşi o rugăminte : Să nu fie Udrea sau vreuna dintre femeile politicii actuale pe care eu nu le agreez pentru că nu le voi vota !

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Eu cred cu tot sufletul într-o candidată a politicii actuale. Cred că este excepţia politiii româneşti. Este o femeie putenică şi sensibilă în acelaşi timp. Simte politica, dar simte şi sufletul omului simplu.

Tare mi-ar plăcea să ştiu că va lua în considerare şi această probabilitate într-o zi, dar pentru că ştiu cum curge curentul politic în România, tare mă tem că nu vom avea candidat femeie prea curând...

Oricum, îţi mulţumesc pentru încrederea pe care ai acordat-o femeilor!

Udrea? Doamne fereşte... E exact genul de femeie care nu reprezintă femeia în adevăratul sens!