2 noiembrie 2010

Câteva imagini, filmuleţe, impresii de la lansare




Pe data de 31 Octombrie ar fi trebuit să mă trezesc, să merg în bucătărie să îmi pregătesc cafeaua...să ies pe terasă să ascult cintezele şi piţigoii care încă mai ciripesc, să mă joc cu Augusta prin curte, să scriu câte ceva dacă aveam inspiraţie şi...să visez cu ochii deschişi la multe, multe vise încă nevisate sau încă nepermise.

Totuşi, pe data de 31 Octombrie, m-am trezit la mama în casă în Adjud, mi-am savurat cafeaua cu mare emoţii, m-am bucurat de telefonul dat de Crenguţa, draga mea care a venit tocmai din Bucureşti pentru a-mi fi alături..., m-am bucurat de familie, de Augusta mea, m-am pregătit şi cu paşi tremurători şi puţin împiedicaţi de vântul care bătea destul de puternic m-am îndreptat către Biblioteca Municipală din Adjud.

În drum, lângă parc mă aştepta un om deosebit mie, o persoană pe care am îndrăgit-o de la prima "răsuflare şi clipire" pe net..., o fiinţă firavă, gingaşă şi plină de frumuseţe despre care pot afirma cu siguranţă, cu emoţie şi foarte multă fericire că îmi este mai mult decât o prietenă..., îmi este o prietenă bună, o persoană alături de care îmi doresc să îmbătrânesc frumos şi să ne povestim câte în lună şi în stele alături de copiii noştri. Pe 31 Octombrie am văzut-o pentru prima oară pe Crenguţa mea :) şi îi mulţumesc!

După ce ne-am îmbrăţişat cu emoţie şi fericire, am pornit amândouă către Bibliotecă, iar când am intrat am avut marea surpriză să găsim acolo un loc deosebit de frumos, de bine structurat şi pus la punct...un loc de lectură pentru copii, plin de cărţi, de jucării, dotat cu un computer, cu băncuţeşi măsuţe pentru cei mici, cu desene pictate şi desenate de ei, alături de care se afla o doamnă plină de zâmbet, de strălucire, de bună dispoziţie. Am reţinut vocea ei calmă şi caldă...

După ce am urcat, lângă biroul Domnei Directoare Tatiana Valea, ne aştepta Profesorul şi Scriitorul Ion Croitoru nume deja cunoscut şi apreciat în rândul poeţilor români, prin epigramele sale deosebite, pline de substrat şi consistenţă, care mi-a spus de cum m-a văzut că "mă aştepta cu nerăbdare şi emoţie şi că sunt exact aşa cum m-a închipuit dânsul...gingaşă şi plină de duioşie, o persoană care emană frumuseţe interioară prin toţi porii"...

Îi mulţumesc pentru spargerea gheţii într-un mod atât de neaşteptat şi de frumos!

Domnul Ion Croitoru mi-a făcut deosebita plăcere şi bucurie să împărtăşească şi celor prezenţi şi mie, bucuria de a se afla acolo şi de a putea să mă cunoască personal, fericirea de a putea să spună ceva despre "farul meu..." şi despre Scarlet, persona care stătea pe scaun plină de emoţie şi aproape fără răsuflare.

Îi mulţumesc că nu a uitat să mă încurajeze, să îmi ţină mâna şi să îmi dea aripi..., îi mulţumesc pentru că nu a uitat să mă strige aşa...Scarlet :), pentru că într-un fel sau altul o astfel de femeie am fost nevoită să fiu şi să îmi fiu în viaţă. Îi mulţumesc pentru candoare, duioşie şi încredere!

Alături de noi s-a aflat şi un suflet cald, plin de seninătate, Poetul Ionel Marin, scriitor pe care criticii îl denumesc "poet al luminii" şi, aş spune eu pe bună dreptate, deoarece poemele sale sunt pline de strălucire interioară. Domnia sa a venit la lansare pentru a lăsa câteva impresii, gânduri şi sentimente cu referire la cartea de debut "Farul de la capătul tuturor lumilor mele" şi îi mulţumesc încă o dată şi pe această cale pentru cuvintele expuse cu atâta frumuseţe şi naturaleţe.

Bineînţeles că nu voi uita că acolo undeva, printre oamenii din sală s-a aflat şi Scriitorul Gheorghe Stroia, o persoană deosebit de deschisă, de senină, plină de zâmbet şi încurajare. Dânsul a vorbit deosebit de frumos despre cei prezenţi, despre unii care nu au putut ajunge acolo, despre poezie, literatură şi dragoste.

A punctat foarte frumos faptul că iubirea şi dăruirea sunt sentimentele esenţiale nouă ca oameni şi nouă ca şi fiinţe sociale, care muncim şi trăim alături de alţi oameni!

Despre Doamna Tatiana Valea aş putea scrie zeci de pagini şi mi s-ar părea că scriu foarte puţin. Dânsa este cu adevărat sufletul bibliotecii. Are grijă de acest loc ca şi de propriul copil. Biblioteca are săli de lectură, săli pentru expoziţii, are dotării excepţionale, iar mai mult de atât este întrupată de oameni deosebit de bine pregătiţi, de plini de zâmbet, de căldură şi dăruire. La biblioteca din Adjud mereu are loc un eveniment, o expoziţie, concursuri literare pentru cei mici, pentru adolescenţi, dar şi pentru cei mari. Eu cred că această bibliotecă şi această Doamnă a Cărţilor merită toată susţinerea şi respectul noastru!

Augusta a fost şi ea acolo....glasul ei, ochişorii curioşi şi plini de curiozitate şi strălucire m-au ajutat să trec repede peste emoţii, să zâmbesc şi să mă bucur pentru faptul că acest eveniment era încă o dată o binecuvântare prin fiinţa ei atât de iubită!

Acolo era şi Căpruiul meu care avea emoţii, care asculta şi care încerca să mă încurajeze aşa cum putea, care filma şi imortaliza momente importante pentru noi.

În sală se afla şi mama lui Cătălin..., mama despre care am povestit atâtea şi de atâtea ori, femeia care m-a primit de prima dată cu căldură şi dragoste şi alături de care nu am simţit niciodată că sunt o străină ci un copil iubit, ba chiar foarte iubit.

Doresc să îi mulţumesc şi Domnului Vasile Enache, de la Editura Etnous, Braşov, care m-a încurajat de la început, m-a sprijinit şi a făcut din visul meu o realitate minunată prin munca dumnealui şi a echipei de la editură.

Aş...vrea să pun multe despre fiecare prieten şi persoană aflată acolo, dar vreau doar să le mulţumesc pentru faptul că mi-au fost alături cu un zâmbet, cu o privire, cu o încurajare, cu o floare.

 Într-un astfel de moment nu cred că îşi poate închipui cineva cât de mult face să ai în faţa privirii tale un chip drag şi cunoscut... E ca şi cum ai ştii că orice s-ar întâmpla, orice ai spune sau nu ai spune, cineva va fi acolo ca să ridice degetul mare a "ok", să zâmbească, iar tu aşa vei putea continua ca şi cum nici măcar nu te-ai fi împiedicat într-o emoţie absolut normală.

Mi-au fost alături multe persoane care nu au putut veni, dar despre care ştiu cu siguranţă că dacă ar fi putu mi-ar fi fost alături. I-am scris pe o hârtie imaginară în sufletul meu şi i-am ţinut aproape. Aşa, toată lumea mi-a fost acolo, aproape, iar eu am fost încă o dată un om bogat prin oamenii frumoşi din viaţa mea!

Vă mulţumesc tuturor pentru această zi minunată!

11 comentarii:

Zaraza26 spunea...

Felicitari! Dar esti prea modesta! Am inteles ca ai lansat acum un volum de poezii, asa-i? E primul volum de poezii? Ai mai publicat alte volume pana acum, stiam ca vrei sa publici carti de povesti si poate chiar ai publicat?
Zaraza sc

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Mulţumesc Zaraza mea frumoasă şi dragă :).

Nu e modestie Zaraza este felul meu absolut normal de a fi :). Este primul volum de poezie şi acum lucrez la o carte de poveşti :) care deşi mi-ar face plăcere să apară în iarnă, nu ştiu dacă va fi posibil.

Te îmbrăţişez cu mare drag!

Aimée spunea...

Nu, Sandrina, eu iti multumesc, pentru ca m-ai invatat ce inseamna sa fii OM si sa ramai asa in ciuda oricaror dificultati! :) Te imbratisez cu drag si dor! >:D<

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Hai măi Crengu meu drag...tu nu ai cum să nu rămâi om sau să nu fi om. Tu eşti unul dintre cei mai frumoşi oameni :).

Anonim spunea...

Bine ca stiu unde sa te caut cand mi-e dor de tine!:)
Ma bucur pentru reusita ta! La cat mai multe, draga Lady! :)

Anonim spunea...

Ah, si anonimul e Anca Maimuta.:)))
Eh, nu prea stiu cum e cu "blocurili" astea.:))

sunshine spunea...

Recunosc, sunt geloasa pe toti cei care au fost de fata. Nu mi-e rusine ca simt asa...invidie ca ei au reusit sa fie alaturi de sisul meu .Nu o sa ma obisnuiesc niciodata regretele astea.
Sunt atat de mandra de tine, Rami meu scump! Cu sanatate si cu ajutorul lui D-zeu, voi fi langa tine si fizic data viitoare. Stiu ca vor mai fi multe lansari de acum incolo .
Sper ca a mai ramas un exemplar si pt mine(ai primit comanda?)pe care il astept cu nerabdare.
Augusta...Doamne cat de mandra era de mami a ei! Si cat de emotionata...o Lady in miniatura.
Felicitari, sis, din tot sufletul, pt aceasta a doua mare realizare din viata ta, dupa ce ai adus pe lume minunatie de ingeras.Se vede treaba ca Augusta este minunea ce iti implineste visele.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Draga mea Anca, mă bucur să te găsesc aici şi mi-ar face o deosebită bucurie să te revăd din când în când la o cană de vin cu scorţişoară aici în han :)!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Lili, nu trebuie să fi geloasă :). Sunt momente în viaţă când nu reuşim ceea ce ne dorim, dar eu ştiu că tu ţi-ai dorit să îmi fi alături...oarecum ai şi fost >:D<, iar asta a contat foarte mult pentru mine.

Mai am un exemplar pentru tine şi îl păstrez cu o ocazie mai specială :)!

Gheorghe Stroia spunea...

Felicitări pentru carte! Este o scriere sensibilă şi delicată, o eclectică poveste cu oameni şi iubire. Cartea merită să fie rcenzată, are foarte multe de oferit celor care ştiu să citească cu sufletul! Felicitări Ramona!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Domnule Stroia, eu vă mulţumesc pentru fiecare cuvinţel şi gând pe care l-aţi pus în recenzia cărţii "Farul de la capătul tuturor lumilor mele".

Vă mulţumesc pentru că Dumneavăastră aţi reuşit să vedeţi ceea ce poate unora le-a scăpat :), iar asta numai pentru că sunteţi un suflet deosebit de sensibil şi plin de frumos!

Probabil în cursul zilei de astăzti voi publica un articol cu recenzia făcută de Dumneavoastră, cu linkurile şi câteva gânduri de suflet. De aceea, aştept cu emoţie să vă revăd din nou prin Han :).