29 noiembrie 2010

La Mulţi Ani anticipat...Români!


Am intrat la Cătă pe blog şi am văzut că şi el are aceeiaşi stare. Poate de vină o fi iarna care stă să vină. Sau poate unele amintiri. Sau poate doar greaţa şi revolta faţă de anumite aspecte ale vieţii acestui popor. Poate e doar amărât.

Şi eu sunt. Sunt şi revoltată şi uneori dacă aş putea, jur că aş lua nişte întâmplări şi nişte persoane şi aş da cu ele de toţi pereţii timpului şi ai vieţii. Dar nu pot. Dar pot face totuşi ceva!

Pot însă să aleg grâul din neghină, zâmbetul din durere şi să văd printre colaje.
Pot să pun o muzică liniştitoare...eu mereu am colinde cu Silent Night, White Christmas(în orice anotimp)şi să îmi aşez inima la loc.
Pot să mă uit la copila mea, la fiinţele minunate de lângă mine şi...oarecum, durerea trece şi ea. Nu de tot. Nu are cum. Oamenii dragi pe care i-am pierdut nu revin, dar pot să îi aduc lângă mine. Nu fizic. Dar, pot!

Cât despre 1 Decembrie, mie îmi plac defilările. Bunicul a fost poliţist (un om frumos şi înţelept), tata a fost ofiţer...iubesc hainele militare, iubesc oamenii aceia frumoşi care şi-au sacrificat aproape fiecare clipă fericită pentru alţii...pentru noi defapt... Iubesc enorm atmosfera aceea care are mirosul vechimii, a altor lumi şi timpuri, indiferent cât de actuale ni s-ar părea.

Pe lângă aceste evenimente, iubesc artificiile, chipurile încântate ale copiilor, ale bătrânilor care trăiesc clipele, momentele cu specific românesc.

Ignor restul! Nu aud manelele, nu aud sloganurile şi ignor orice parte politică. Privesc doar oamenii şi mă delectez la sfârşit cu luminile de iarnă care sunt aprinse pe străzi ca şi cum...ele sunt acelea care pot aduce liniştea şi bucuria în sufletele noastre mohorâte!

Şi ştiţi? Chiar pot aduce aceste sentimente liniştitoare. Iarna sunt sărbătorile cele mai frumoase. Sărbătorile în care putem medita la noi. La ce am făcut prost sau ce am făcut bine, la sentimentele negative şi la cele pozitive, la oamenii de lângă noi. Într-un fel sau altul, ei sunt cei care ne pot face să revenim pe linia de plutire, ei sunt cei care ne pot da aripi şi puterea de a le depăşi pe toate!

Deci vedeţi? Fiecare zi poate fi una nouă şi frumoasă. Totul este să faci din ea un cadou şi să îi oferi o altă perspectivă. Priviţi printre rânduri şi adunaţi colajele care pot face dintr-un film de doi bani un film minunat...

Deci, La Mulţi Ani anticipat...Români!

8 comentarii:

Voinea Marius spunea...

Ce frumos ar fi dacă ar fi mai multă lume care ar gândi aşa...
Dar ce să facem dacă uneori am uitat (sau nu ne-a învăţat nimeni) cum să adunăm colajele... :)

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

"Dar ce să facem dacă uneori am uitat (sau nu ne-a învăţat nimeni) cum să adunăm colajele... :)"

Toată frumuseţea şi forţa locuieşte în noi. E ca şi cum tu ai sta într-o stare de veghe în tine. Vei ştii când să ieşi la suprafaţă :).

căpcă1 spunea...

sa nu ma intelegi gresit ! imi iubesc tara !!! dar ma doare ca,o iubim numai noi, astia, amaratii !!!
cei care ne conduc o fac pentru placerea si averea lor, nu sunt animati de nimic patriotic !
se prea poate ca patriotismul sa fi devenit ceva desuet. poi, atunci, de ce sa-i mai lasam pe astia sa ne conduca ?!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Nu aş crede niciodată că nu îţi iubeşti ţara...dimpotrivă! De asta scrii ce scrii, te doare cum te doare şi tot de asta învârţi cuţitul în sufletul tău...pentru că îţi pasă!

Eu nu văd nimic deşuet în patriotism. Eu sunt în ţară pentru că iubesc ţara asta :). E frumoasă, respiră, e vie, e...sensibilă, e căminul meu!

Matilda spunea...

Ai dreptate, draga mea, şi eu gîndesc şi simt la fel.
La mulţi ani !

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

La Mulţi Ani româncă frumoasă!

Tudor spunea...

Atat timp cat romanii sunt indemnati sa se sacrifice pentru binele Romaniei si bunastarea unui grup restrans de concetateni, prefer sa nu particip la manifestarile din acest an.

Sunt pe deplin de acord cu tine in ceea ce priveste spiritul iernii. Lumea e mult mai calma si mai impaciuitoare, aspect cunoscut si de catre cei care planifica in aceasta perioada fel si fel de alegeri.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Tudor, România nu înseamnă acest grup restrâns de oameni şi tocmai de aceea, ar trebui să fim alături de semenii noştri.

Românii au nevoie de români în astfel de situaţii şi în altele. De aceea fiecare suflet contăm :). Eu aşa cred. E ca şi în credinţă...cu cât mai mulţi, cu atât mai bine. Pentru revoltele faţă de de cei care consideră această ţară un nimic pe care îl pot conduce şi modela după bunul plac...există mâine, poimâine şi tot aşa :).

Oricum, eu îţi spun La Mulţi Ani!
Pupă pe Zi Senină din partea mea. Mi-e dor de ea :).