23 februarie 2013

Ai merge la nunta cuiva din trecut?

Pornind de la postarea lui Crengu meu drag, AICI - cu această ocazie profit să îi spun "La bun revenit...!" - m-am gândit să scriu şi pe blogul meu ceea ce gândesc despre acest subiect. oarecum, aşa ne cunoaştem mai bine unii cu alţii, respectiv, voi pe mine :).
Ascultând această melodie..veche la îndemnul lui Crengu şi citind întrebarea ei: "Ai merge la nunta cuiva din trecut?", mi-am dat seama că pe cât de imprevizibilă sunt, pe atât sunt de previzibilă :))). Am zâmbit. Eu sunt un om puţin mai dificil, mai sentimental, deosebit de exuberant şi spontan, dar în anumite privinţe sunt foarte consecventă şi tranşantă. Răspunsul este cu certitudine: NU! :)
Nu, nu aş merge. Nu pentru că ar fi ceva greu să mă bucur de fericirea cuiva drag, ci pentru că mie niciodată nu mi s-a părut un lucru bun amestecarea trecutului cu prezentul. Pentru mine asta este o chestie de etică morală, sufletească şi personală. De respectul pe care ni-l oferim nouă şi celui/celei de lângă noi.
Trecutul este al nostru, face parte din noi, dar cel mai corect faţă de cei de atunci şi cei din prezent este să rămână fiecare unde s-a vrut sau a fost să fie. Aşa, simt eu... Sunt şi excepţii, dar ele nu fac altceva decât să întărească regula.


Kathy Garby - Izitas
    

Niciun comentariu: