11 aprilie 2011

Iljimae - subtitrat în română

(Sursa foto: internet)

Povestea lui Iljimae este plasată în timpul dinastiei Joseon, în anul 1644, în vremuri destul de grele pentru oamenii simpli, dar foarte prielnice intrigilor, omorurilor şi evaziunilor făcute de către cei bogaţi în folos propriu.

Iljimae sau Gyeom (겸) este fiul unui nobil virtuos Lee Won Ho (이원호), un susţinător de încredere al regelui şi un membru central al organizaţiei secrete Cheonwoohoe, compusă din nobili importanţi, avându-l chiar pe rege lider al lor.

În una din zile, regele are o conversaţie cu un orb, care îi spune lucruri importante şi valoroase cu privire la viitorul său, viitor care însă îl implică şi pe Won Lee Ho. El afirmă că vede în familia acestuia o persoană care este la fel de strălucitoare precum soarele (pe vremea aceea regele era considerat soare) şi care va fi adorat şi iubit de oameni.

Îngrijorat pentru poziţia sa, regele îl ucide pe Won Lee Ho sub pretextul că: "doi sori nu pot exista pe acelaşi cer".

Gyeom, ascuns de tatăl său într-un dulap, este salvat şi adoptat de către un hoţ pensionat, Soe Dol, iar viaţa sa se schimbă pentru totdeauna. Din cauza şocului, acesta devine amnezic şi amintirile încep să îi revină de abia peste 13 ani când şi porneşte în căutarea surorii sale mai mari, Yeon. Aceasta este ucisă deasemenea, iar el vede însemnul de pe sabia criminalului. Atunci îşi propune să se răzbune, dar în timpul răzbunării sale el îi ajută şi pe cei săraci. Astfel, acţiunea filmului se bazează pe un fel de haiducie...un fel de Zorro care fura de la cei bogaţi dând la săraci, ziua fiind un om şters, iar noaptea devenind un erou.


Serialul este plin de aventuri, scene pline de emoţie, amuzamentul specific serialelor coreene şi nelipsita poveste de dragoste.


Cu acestea fiind spuse, vă las să descoperiţi singuri restul poveştii şi vă doresc să vă bucuraţi de ea la fel de mult ca şi mine!


Iljimae Ep.01/part.1 
Iljimae Ep.01/part.2

Iljimae Ep.02/part.1
Iljimae Ep.02/part.2


Iljimae Ep.03/part.1
Iljimae Ep.03/part.2


Iljimae Ep.04/part.1
Iljimae Ep.04/part.2


Iljimae Ep.05/part.1
Iljimae Ep.05/part.2

Iljimae Ep. 06 /part.1

Iljimae Ep. 06 /part.2

Iljimae Ep. 07 /part.1
Iljimae Ep. 07 /part.2

Iljimae Ep. 08 /part.1
Iljimae Ep. 08 /part.2

Iljimae Ep. 09 /part.1
Iljimae Ep. 09 /part.2

Iljimae Ep. 10 /part.1
Iljimae Ep. 10 /part.2

Restul de episoade îl puteţi accesa AICI!

4 comentarii:

Nistor Ramona spunea...

măi Rami! tipul acela în dreapta, în negru, seamănă atât de mult cu Alchon!!!!:-P

Chiar Ho al meu ce mai face? mie dor de el...sincer nu îndrăznesc să mi-l închipui, nici pe el şi nici ceea ce am putea face, pt. că mie frică să nu difere prea mult de ceea ce visezi tu şi să mă simt dezamăgită după aceea.
Hahahaha...ar fi culmea să dau de un coreean în Oradea şi să şi-l cheme Ho....hahahahaha ...vai nu mai pot îmi curg lacrimile...

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Seamănă :)...

Ho? Mă crezi că aş putea să îţi vorbesc despre Ho şi despre tine, despre toţi din carte...aş vorbi ore în şir însă...nu pot scrie :(((. Nu ştiu ce am. Ştiu doar că merită aşteptarea :).

În Oradea un Ho? Nu cred că m-ar mira deloc această întâmplare...deloc nefirească.

Nistor Ramona spunea...

poi noi aşteptăm cât e necesar ştim că merită...iar ce îl priveşte pe Ho pe bune dacă odată aşi sta pe terasa Piggalului şi ar veni spre mine un băiat coreean cred că două zile l-ar durea capul, pe bune, aşa l-aş deochea...şi dacă nu-mi varsă ceaiul şi nu mă bagă de seamă, nu aş putea lua ochii de pe el...huuuuuuu!!!!!!! da...iai nici nu mai spun nimica...

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Eu nu mai visez :). Mă mulţumesc să scriu. E o fromă de a da viaţă lucrurilor imposibile :).