10 octombrie 2009

Viaţa în România sau despre cum ne conduc domnii în smoching, cu maşini luxoase şi imunitate parlamentară! Unde? La groapă!

Am obosit...
Pur şi simplu am obosit! Cred că v-aţi plictisit deja să mă citiţi sau să mă ascultaţi (uneori şi eu mă plicitsesc de mine...), dar mă simt mai neputincioasă decât oricând.
Aş vrea să fie la fel de uşor ca şi atunci când eram mică şi mama mă lua sub privirile ei, mă mângâia duios şi îmi spunea: "va fi bine Rami ai să vezi, va fi bine!". Uneori era, alteori nu, dar mâna ei şi privirea aceea de mamă făcea să fie totul mai uşor!
Mâna este şi acum. Este şi privirea. Amândouă însă pline de cărunt şi griji. Oarecum, nimic din ce şi-a dorit pentru copiii ei nu s-a împlinit, iar eu acum, ca şi mamă, o înţeleg.

Mă tot întreb...de ce naiba ne ratăm noi oamenii şansele atunci când ele se ivesc, iar apoi stăm să le aşteptăm dând vina pe orice şi oricine numai pe noi nu..., habar nu am!
Mă întreb apoi, de ce naiba în ţara asta nu se poate realiza ceva şi de ce ţi se bat cuie în tălpi şi în aripi, iar noi stăm şi acceptăm orice ni se oferă..., habar nu am!

Ştiu doar, că şi pentru anul ăsta visele mele s-au dus naibii ca şi în mai toţi anii, iar eu stau şi strâng din buze, pentru că nici mama dracului nu stă să asculte un "NIMENI". De ce un nimeni? Pentru cei în măsură să schimbe ceva în ţara asta, noi, oamenii simpli suntem nişte elemente fără valoare pe tabla lor aurită de şah!
Bine că avem valoare la vot, atuncă când ne cumpără cu festivale, cârnaţi şi mici, vorbe pe buze zâmbitoare...nu-i aşa?

Da...şi apropo de asta se trezeşte câte un neam prost şi mai zice: "ete măi fomiştii!". Păi DA, fomiştii că sunt oameni care au muncit o viaţă întreagă şi  au o pensie de îi ling câinii de slabi! Sunt oameni care nu mănâncă zile întregi numai pâine cu ulei (şi pe ăla dacă şi-l permit...) sau eugenia ca să aibă copii cu ce să se îmbrace sau cu ce să meargă la şcoală în desagă...

Nu-i aşa că suntem o naţie minunată? Şi, cu cât mai incultă şi needucată, cu atât mai bine pentru ei! Oile se conduc mai bine! Dacă nu ascultă de cioban, pot fi întorse cu câinii!

Uite AICI ne-au adus sau au vrut să ne aducă domnii în smoching, cu maşini luxoase şi imunitate parlamentară! NU mă iau de Guvern că ăla nu mai merită nici măcar să-l bagi în seamă - se bagă singur!

Vrei o casă? WOOOW! Ce mai vise!!! "Visează! Visele pot deveni realitate!!!" (Pentru cei care mai cred în lozinci de tot rahatul da!)
Prima casă! Superb! Tot pentru cei care nu au nevoie să viseze bineînţeles, nu pentru "sărăntocii" de rând... Lasă, că ei pot sta 10 într-o casă, pot muri pe capete de stres, de griji, de muncă (în zadar şi aia...),... ei pot să-şi îngroape copiii care se îmbolnăvesc de sărăcie şi cancer, ei pot să se stingă încet privindu-i cum devin umbre, iar mai apoi îngeri...

Vrei credit ipotecar? Linge-te pe bot dacă ai un salar de 10 mil de lei! Ce dracu îi ăla nu? Bine că pentru alţii se numeşte retribuţie de subzistenţă!!!

Vrei ANL?
COTIZEAZĂ MAICĂ sau naşte-te naibii încă o dată ceva fiu sau fiică de om cu platoşă bogată şi cu buzunare spaţioase. Am şi eu buzunare spaţioase...păcat că-s cam goale! Aşa şi şansa la ANL!!!
Cum să existe şansă? Am eu Mercedes sau Opel sau Skoda să o parchez în parcările de la ANL? NU! Păi vezi? Să strici minunăţie de privelişte cu o Dacia şi aia poate second-hand?! Nu se poate! ANL este pentru cei cu maşini frumoase şi tătici cu bani!
Zi România şi asta lămureşte tot!

Vrei o afacere? Vrei să faci şi tu ceva pentru tine pentru că ştii că poţi şi merge? WOOOW! Cerul e atât de jos încât simt cum mă afund în pământ! Adică în realitatea de zi cu zi!
Cum naiba să vrei aşa ceva???
Aşa ceva poţi doar dacă ai deja bani, doar dacă poţi face un împrumut, doar dacă... şi cum naiba să ţi le dea cineva când eşti privit ca şi...Raşkapur? Ferească sfântul ca oamenii de rând să aibă vreo idee bună, cum ar putea....ei, plebea? Ei sunt doar proşti şi se vor a fi şi mai mult!

Cică acum e legea cu tinerii care până într-o anumită vârstă pot să-şi deschidă o afacere cu doar 10 RON!
Nu că e mişto?

Unde tată să o deschid???
În ce spaţiu? Mi-l lasă şi pe ăla măcar în primele 6 luni cu 10 RON? Că apoi îl plătesc retro!
Sediul social trebuie să existe undeva! Unde?
Vreau să cumpăr casă...nu avem salar de aşa ceva!
Vreau ANL...nu se poate, buzunarul meu e larg, dar gol!
Vreau la bunica, vecina, vecinu, ... le e teamă că le ia statu casa :)))!

O să spună vreun domn căruia îi place să se bage singur în seamă: "de ce nu pleci dacă eşti sătulă de ţara asta?". Nu-i aşa?
Aş pleca bre, aş pleca, dar ca să pleci e un adevărat lanţ al slăbiciunilor asta dacă nu eşti cumva vreun părinte ratat şi iresponsabil, care să îţi iei copilul în spate, pisica, căţelul şi să dormi prin gări până găseşti ceva...sau se va ivi ea minunea!!!
Ca să pleci legal ai nevoie de bani, cel puţin vreo 50 de mil. Pentru unii sumă mică, pentru alţii o mică avere sau vise!

DA...şi uite aşa dragul de Mircea a spus un adevăr super valabil: TRĂIM ÎN ROMÂNIA ŞI ASTA NE OCUPĂ TOT TIMPUL!!!

4 comentarii:

Veaceslavv spunea...

Păi voi sunteţi în UE, oare nu ar trebui totul să fie ok, uitaţi nouă celor din R.M. ni se prezintă UE ca o minune dar întradevăr nu e aşa... Aşa-i???

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Nu cred că UE este problema României ci felul în care suntem "gestionaţi", trataţi şi luaţi în seamă de către cei pe care i-am ales.
România este o ţară "bolnavă la cap" şi momentan nu avem nici un psihiatru care să-şi asume răspunderea cu înalt preofesionalism, bun simţ şi compasiune faţă de noi oamenii de rând!
Românii stimat domn, suferă consecinţele nebuniei libere şi democratice!

Mă bucur şi sunt onorată deoarece v-aţi oprit pentru o clipă în Hanul meu şi mi-aţi lăsat un gând!
Chişinăul deşi aflat într-o altfel de Românie, tot acasă se numeşte pentru mine!
Vă doresc toate cele bune, sănătate şi...vă mai aştept!

cherie spunea...

Ai dreptate, dar nicaieri nu poti face ceea ce vrei ci ceea ce poti !
Eu am trait zilele tale pe timpul "vechii oranduiri". Imi inchipuiam ca in alta parte as fi reusit sa fac cine stie ce... Dar nu, viata este complet altfel decat ti-o doresti....

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Cher iubita...în majoritatea cazurilor dincolo se pot face mult mai multe. Atât eu cât şi soţul meu am fost plecaţi dincolo şi ştiu din proprie experienţă că dacă munceşti (şi nu mai mult ca şi aici), din două salarii, poţi trăi mult mai mult decât decent.

Dincolo, dacă îţi vezi de treaba ta, de muncă şi ai bun simţ şi responsabilitate civică după o vreme poţi chiar să te ridici din mediocritate, pentru că legea îţi permite şi te ajută, pentru că acolo intelectul şi creativitatea sunt respectate şi încurajate, iar statul a înţeles deja demult că orice "mică afacere" înseamnă profit şi pentru ei!

Iubita, viaţa este oarecum aşa cum ţi-o faci, dar în atingerea ţelurilor, a viselor, din păcate uneori întâmpinăm prea multe piedici care în mod LOGIC nu ar trebui să existe! Sunt absurde!

Modul de gestionare al problemelor şi necesităţilor acestei ţări sunt absurde, sunt o bătaie de joc la adresa intelectului uman!

ASTA mă doare pe mine Cher!
De răzbit în viaţă la modul la care mi-am propus o să răzbesc deoarece am încredere în inteligenţa şi perseverenţa mea, în faptul că ştiu că pot...atâta vreme cât trăiesc!