26 ianuarie 2013

Un artist pe zi - Grandpa Elliott

 (Artist: Rosy Jackson)

Bunicul Elliott cum este cunoscut acest cântăreţ de stradă, s-a născut în 1944 în New Orleans, Louisiana. El mai este cunoscut de asemenea sub numele de Unchiul Remus Elliot

Instrumentul prefeerat de Bunicul Elliott este muzicuţa, dar cei acre îl aud o dată cântând, rămân uimiţi, iar sufletele lor vor fi atinse pentru totdeauna de timbrul său vocal deosebit şi de muzica sa venită din suflet, din casa tuturor emoţiilor şi sentimentelor frumoase!

El este un exemplu şi o imagine reprezentativă pentru Louisiana, dar şi pentru strada Royal Street, Cartierul Francez şi Piaţa Jackson. A călătorit în cea mai mare parte a Statelor Unite, dar s-a întors acasă în Louisiana, deoarece nicăieri nu e ca acasă.

Toată lumea îl cunoaşte pe Bunicul Elliott şi mulţi vin să îţi viziteze din toată lumea, mai ales după ce l-au auzit cântând "Stand by Me", pentru minunata echipă "Playing for change", oameni care încearcă să unească oamenii şi să facă din acaestă viaţă un cămin în care noi toţi să trăim mai frumos, mai bine, mai plini de îngăduinţă şi iubire unii faţă de alţii!

Pe 30 iunie 2009, Bunicul Elliott a reuşit performanţa de a aduna peste 40.000 de oameni pe Stadionul Dodger, Los Angeles, California, unde a cântat "Star Spangled Banner" și "Dumnezeu să binecuvânteze America."

Pe 3 noiembrie 2009, a fost lansat albumul său solo " Sugar Sweet".

Bunicul Elliott, nu este un star. În jrurul său nu s eface publicitate prea multă şi nu ocupă primele pagini ale ziarelor, dar oamenii care l-au cunoscut îl duc cu ei în suflet peste tot şi recunosc că el reuşeşte să schimbe nu numai suflete ci şi vieţi prin felul lui simplu, dar frumos de a exista! Un suflet mare cu o voce pe măsură!

Pentru mine însă, Bunicul Elliott este un talent cum rar putem întâlni şi de care şi mai rar ne putem bucura. Este minunea şi întâlnirea cu un înger!

God Bless You, Grandpa Elliott!

Vă las în compania lui Grandpa Elliott şi Roger Ridley, o altă voce pe care o iubesc! În clip mai apar: Clarence Bekker, Twin Eagle Drum Group, Francois Viguie, Cesar Pope, Dimitri Dolganov, Roberto Luti, Geraldo&Dionisio, Junior Kissangwa Mbouta, Pokei Klaas. În total, 35 de muzicieni pentru această melodie cântată în mai multe colţuri ale lumii odată...fără ca ei să se întâlnească :)!



Mai multe detalii, aici:

http://playingforchange.com/journey/musicians/36

Niciun comentariu: