22 martie 2012

“Prietenul adevărat este acela care atunci când cântă îţi atinge inima!” - Stefan Stan

 (Sursa: Stefan)

În ceea ce îl priveşte pe Ştefan, citatul ar putea fi reinventat: “Prietenul adevărat este acela care atunci când cântă îţi atinge inima!” şi te învaţă despre tine lucuri pe care nici măcar nu le ştiai.
Muzica, înainte de a fi artă este o formă de terapie. Atinge. Mângâie. Te ajută să depăşeşti anumite stări. Te face să zâmbeşti. Să uiţi. Uneori te ridici fără să vrei şi începi să dansezi. Când faci asta, nici măcar nu te mai simţi singur. Lumea se învârte şi ea acolo cu tine.
Ştefan a înţeles cel mai bine asta. De aceea dăruieşte tot ce are el mai bun prin muzica sa. Vrea oarecum să fie peste tot în acelaşi timp. Lângă oameni. Vrea să le zâmbească prin muzica sa. Să le întindă o mână prietenească. Să le dăruiască o bucăţică de cer. De senin. Se apropie de fiecare şi ne apropie unii de alţii prin frumuseţea sentimentului, a iubirii, a prieteniei.



La Vocea României, a fost singurul concurent care a fost acolo nu doar pentru el. Ci şi pentru cei care l-au ascultat, iar oamenii au înţeles asta. L-au simţit. A fost lângă ei. Acolo în casă. Nu dincolo de ecran…ci acolo, cu ei. A plâns. A râs. A trăit emoţii. A visat. A … dăruit o muzică minunată…ca nimeni altul. Asta nu au înţeles cei care îl combat. Că el nu a făcut nimic altceva să câştige decât să se dăruiască şi să dăruiască. Să cânte din suflet pentru miii de suflete.
Ştefan este un om frumos. Care ştie în toată nebunia să meargă pe linia sa. Să îşi păstreze echilibrul. Constanta. Bunul simţ. Umanitatea şi naturaleţea. Bineînţeles că nu va merge cum se aşteaptă alţii, pentru că numai el îşi cunoaşte paşii. Doar el ştie ce se întâmplă în lumea lui. Ce trebuie să facă. Dar, va merge frumos. De asta nu mă îndoiesc nici o clipă.
Deşi uneori mă întreb cum poate rezista să fie el însuşi în lumea aceea frumoasă şi ispititoare? De unde îşi trage puterea?! Gura de aer curat?! Constanta. Nu ştiu, dar categoric este o persoană specială care ştie că înaintea succesului contează el ca şi om. Că succesul poate avea două feţe, dar el doar una singură. Asta îmi demonstrează încă odată cât de echilibrat, matur şi responsabil este. Ca om. Şi faţă de oameni.
Nu trăieşte himera succesului, nu grăbeşte timpul, nu îi e teamă de insucces. El este doar artistul mereu pregătit să cânte. Să dăruiască. Să facă un lucru frumos şi bun prin meseria pe care şi-a ales-o din iubire faţă de muzică. Şi, probabil că acest lucru, va fi şi adevărata sa punte de lansare către succesul acela pe care i-l dorim cu toţii. Faptul că tot ce face, face din pasiune şi dragoste!
Indiferent câte controverse vor fi la adresa lui sau a clipului său, el va avea puterea nu doar să le depăşească, nu doar să înveţe din ele ci, să apară mereu cu ceva nou, ceva la care nimeni nu s-ar fi gândit, ceva care să-l propulseze din nou în lumea aceea unde toţi se întreabă, se miră şi ajung să îşi răspundă prin a-l respecta, preţui şi admira.
Este un artist complex, complet şi de mare efect! Controversat şi frumos, tocmai pentru că are curajul de a fi natural şi el însuşi.
Ştefan niciodată nu va putea rămâne în umbră, pentru că oriunde merge şi orice face aduce o rază de zâmbet şi lumină, iar lumea îl iubeşte.
Cum spuneam…Ştefan este asemeni “unui râu care dă pe dinafară de frumuseţe, emoţie, căldură şi bunătate…un râu frumos pe care emoţiile mele, ale noastre celor care îl ascultă navighează liniştit…”!”

Niciun comentariu: