3 mai 2012

Diana Georgia Ionescu şi concursul Youth American Grand Prix la balet

Diana a fost pentru mine dragostea aceea frumoasă la prima vedere şi prima auzire. Este un copil cum rar mi-a fost dat să cunosc. Talentată, veselă, inteligentă, deosebit de senină, frumoasă şi cu mult, mult bun simţ.
Am simţit-o aproape de inima mea de prima dată şi, sper ca într-o zi, departe cu mult de asta, să stau într-un fotoliu de catifea...aşa ca şi sufletul ei cald şi blând şi să privesc la Prima Balerină a României, iar ea...să strălucească! Succes copila mea cu ochi de cer! Vezi că la tine zborul e ceva firesc şi natural? Să nu te mai temi copil minune...Eşti atât de iubită!!!

  (Sursa foto: Diana Ionescu)

Diana Georgia Ionescu are 12 ani, învaţă la Colegiul de Arte “Regina Maria” din Constanta, sectia “Coregrafie” şi are săptămână de săptămână în orar 10-15 ore de balet, pe langa celelalte discipline din programa scolara.

1. Diana, am aflat că de curând te-ai întors din SUA. Eu ştiu de ce ai fost acolo, deoarece atât eu, cât şi Vrancea Media ţi-am susţinut talentul şi am scris ori de câte ori s-a ivit ocazia despre tine. Totuşi, poate ne vei spune mai pe larg ce a făcut balerina de porţelan a României în SUA?

Am fost la New York unde am participat la etapa finala a concursului Youth American Grand Prix, unul din cele mai mari concursuri de balet pentru elevi . A fost o experienta deosebita,m-am intalnit cu copii din toata lumea,am participat la Work-shopuri tinute de profesori de balet cu experienta , la Grand-Defile si la Gala .

2. Odată aflată acolo, care ar fi impresiile tale pesonale legate de această experienţă fericită?

E o lume complet diferita de a noastra. Daca in Europa baletul se axeaza pe gratie si dans aici am vazut executii tehnice grele si in forta .
Am castigat foarte multe din acest concurs,am fost alaturi de concurenti din toata lumea,am vazut fata adevarata a unui concurs de talie mondiala,am dansat intr-un teatru cat un stadion si am avut public ca la un meci de fotbal ! Este incredibil ce se intampla in aceasta tara ! Lumea iubeste baletul ,publicul cunoaste orice miscare si respira impreuna cu dansatorii ! Este emotionant sa ai asemenea public care apreciaza efortul si arta in general.

3. Cât de strânsă a fost competiţia şi care au fost rezultatele tale? Câte ţări s-au aflat acolo, Diana?

Concursul a fost foarte greu,au venit competitori din toata lumea,de pe toate continentele,cu o pregatire tehnica deosebita,ceea ce nu prea vezi in Europa. La grupa mea de varsta au fost 145 concurenti,din care 45 de americani,20 de japonezi,10 coreeni…pe cand echipa noastra a fost compusa doar dintr-un concurent si un profesor.Am obtinut un punctaj foarte bun,92,8 pc din 100 pc,dar nu a fost suficient sa urc pe podium .Concursul a fost castigat de asiatici si americani,care au o vasta experienta ,baza materiala deosebita si o vointa nativa de a castiga !

4. Ce însemnă pentru tine bursa “KIROV ACADEMY OF BALLET OF WASHINGTON”? Cât timp vei sta departe de noi?

Un vis care poate deveni realitate.Este o bursa pe care am primit-o cu 2-3 zile inainte de a pleca la New York,dupa o vizionare pe care am avut-o in iarna.Este o bursa integrala ,pana la 16 ani.Depinde doar de mine daca ma pot acomoda si integra in programul scolii.Ar trebui sa plec la Washington de la 1 septembrie,daca ma hotarasc sa accept bursa .

5. În ţară, în afara părinţilor tăi, a profesorilor şi a prietenilor care te-au susţinut mereu pentru a reuşi să ajungi aici, cine te-a mai susţinut? A existat vreodată o ofertă clară a unei burse, a unei susţineri?

Ca sa ajung la concursul din New York am fost sustinuta material de Consiliul Judetean Constanta si Cluburile Rotary. Am mai obtinut o bursa de vara la Academia de balet din Monaco ,dupa concursul YAGP Paris.

6. Odată aflată acolo, exersând, perseverând, plutind aşa cum numai tu ştii să o faci draga mea…te gândeşti să revii în ţară, lângă marile nume ale baletului românesc?

Grea intrebare ! Normal ca vreau sa vin acasa,dar nu stiu ce se va intampla.Vreau sa plec sa invat la o scoala buna si sa revin sa dansez in Romania !

7. Diana, mai poţi să ne spui o dată câţi ani ai şi câte premii ai câştigat până la această vârstă atât, dar atât de fragedă?

Am implinit 12 ani .Am participat la multe concursuri in tara si in strainatate,am castigat premii,dar cele mai importante sunt „Premiul pentru cel mai bun talent” la concursul European Star Dance Union din Croatia ( mai ,2011) si Premiul I la Youth American Grand Prix de la Paris (nov,2011) ; si bineinteles calificarea la faza mondiala de la New York.

8. Înainte de a ne despărţi pe calea scrisului [:)] , aici, poate doreşti să ne laşi câteva cuvinte nouă, celor care te iubim şi te dorim să ajungi acolo sus, pe cerul celor mai frumoase stele ale tuturor timpurilor! Eu şi echipa Vrancea Media, îţi dorim mult succes Diana şi să ne zâmbeşti mereu fericită, veselă şi împlinită!

Eu va multumesc tutoror celor care ati avut incredere in mine,m-ati sustinat si incurajat. Indiferent ce se va intampla eu sper sa-mi pot continua visul,acela de a dansa pe scena…e cea mai mare bucurie sa poti transmite sentimente si trairi prin dans…dansul e o nebunie care face bine tuturor !

Interviu realizat de: Ramona-Sandrina Ilie, pentru Vrancea Media








Mai puteţi citi despre Diana Ionescu pe Vrancea Media, AICI!

(Sursa: Vrancea Media, autor Ramona Ilie)

5 comentarii:

Loredana spunea...

Ma bucur din inima pentru ea!
Felicitari!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Mulţumim, Lore! Şi eu mă bucur pentru minunea cu ochii albaştri...

Masini de vanzare spunea...

Bravo!!!Felicitari!!:)

Mobilier la comanda spunea...

Bravo. Succes Diana!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Mulţumesc pentru Diana! E un copil deosebit de talentat care merită toată promovarea şi dragostea noastră!