13 mai 2012

Să ne cunoaştem artiştii şi valorile - Aurelian Andreescu!

 

Oare de câte ori nu ne-am propus noi asta? Şi ce frumos ne cântă el de acolo...de oriunde s-ar afla printre stele. Nu e aşa că muzica nu moare niciodată şi nici cei care o cântă?...Nu au cum! Ei se scriu cu fiecare melodie în noi...

Pe 12 mai, într-o fericită şi binecuvântată zi, în Bucureşti, avea să se nască o voce şi un artist remarcabil...cântăreţul Aurelian Andreescu. În 12 mai 2012, el ar fi împlinit vârsta de 70 de ani.
Din păcate, steaua lui şi-a stins lumina aici pe Pământ, dar continuă să ne uimească de acolo...de oriunde ar fi el. Universul, încă îl aude, pentru că noi nu l-am uitat!
Şi-a făcut debutul în muzică pe scena Festivalului de la Mamaia, în 1963, chiar la prima ediţie a acestuia, cu melodia "În tot ce e mai frumos pe lume", de Elly Roman.
Din 1965 a fost angajatul Teatrului „Constantin Tănase", alături de care a efectuat turnee în mai multe ţări din Europa, dar şi în Israel, Cuba şi Turcia.
În anul 1968 a obținut locul al III-lea la Festivalul Internațional al Cântecului de la Sopot, Polonia, la "Ziua discului".
A făcut parte din echipa României alături de Aura Urziceanu și Mihaela Mihai care a cucerit Cupa Europei la Concursul de la Knokke, Belgia în anul 1971. În anul 1973 Aurelian Andreescu a reprezentat România la Olimpiada Cântecului de la Atena și a deschis recitalul lui Johnny Hallyday. De-a lungul carierei, a înregistrat peste 200 de melodii dintre care amintim: "Copacul", "Tu eşti primăvara mea", "Oameni", "Merit eu", "Un fluture şi-o pasăre", "Dorul", "I`ll never fall in love again"...


10 comentarii:

Inchiriere masini spunea...

Superba voce, chiar nu stiam de el hm

Apartamente de vanzare spunea...

Foarte frumos :)

Agentii de turism spunea...

am avut atatea voci frumoase :|

Scutere de vanzare spunea...

I`ll never fall in love again este preferata mea :X

Oferte revelion spunea...

Ce vremuri..!!!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Agenţii...am avut şi avem încă. Nu ştim însă să le valorificăm. Ne plac mai mult străinii :). Noi nu ne facem marketing artiştilor noştri ci al altora...

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Închiriere...dă un search la artiştii români din anii aceia şi vei rămâne uimit...

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Apartamente..., da este o voce minunată...

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Scutere...:) eşti o persoană romantică, dar de ce mă mir? :)

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Oferte...hehe, nu e aşa? Mai ales programele...Măcar atunci ştiam să râdem mai frumos :D!