31 mai 2012

Blogoziua, copiilor autişti! - Campanie iniţiată de Blogosfera Vrancea

"Fiţi atenţi, nu dau nici prelegeri şi nici caritate ieftină. Atunci când dau ceva mă dau pe mine însumi. - Walt Whitman"


În lumea lor, totul este mai profund. Totul are un înţeles mai puternic. Ei simt, doar că nu exprimă la fel de repede ca alţi copii. Nu sentimental. Nu emoţional. Dar sentimentele şi emoţiile lor sunt acolo. La locul lor. În sufletele şi inimile acelea micuţe care aşteaptă să fie deschise. Să fie iubite. Să fie înţelese. Să fie acceptate.
Faptul că nu se exteriorizează ca alţi copii, nu înseamnă că nu simt copilăria, iubirea şi afecţiunea! Nu înseamnă că nu şi-o doresc!

Ca să ajungem la ei, trebuie să intrăm noi în lumea lor, iar mai apoi vor veni şi ei în lumea noastră!

Şi, pentru că vineri este 1 Iunie, Blogosfera Vrancea va fi din nou alături de copiii cu autism. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, "blogosfericii vrânceni" au devenit Moş pentru o zi copiilor de la Centrul Prâslea și Harap Alb.Totul pornise de la un gând frumos, care s-a continuat cu dragoste, entuziasm şi s-a materializat printr-o vizită de neuitat la cele două centre. Au găsit acolo copii plini de dragoste, de entuziasm. Copii care îşi refuză stigmatul de autişti, de bolnavi, de marginalizaţi! A fost dragoste la prima întâlnire şi şi-au propus să devină Moş ori de câte ori se va mai putea. Vor să revină pe 1 Iunie, dar, împreună, ne dorim să demarăm şi această campanie ce se vrea a fi una umanitară prin care să strângem lucruşoare utile pentru cei mici!

Pornind de la iniţiativa unor colegi de blogosferă, m-am gândit să demarez o campanie care să vină în ajutorul unor copii apăsaţi de griji, de boală, marginalizaţi şi trişti, pe care îi găsiţi în centrele Prâslea şi Harap Alb din Focşani!

Fiecare gest de omenie şi de atitudine este un punct câştigat atât pentru bucuria noastră, utilitatea noastră, dar şi în folosul întregii comunităţi locale şi nu numai. La urma urmei, un gest de bunătate este un gest de suflet, pentru suflet!

Pentru ca această campanie să poată fi una de succes, avem nevoie de sprijinul dvs. La cele două centre sunt copii cu vârste cuprinse între 8 -18 ani şi au nevoie de aproape tot ce are nevoie un copil: hăinuţe noi/purtate, rechizite, jucării, încălţăminte, produse de igienă personală, şerveţele, culori, dulciuri, fructe, legume, alimente, etc

Absolut totul este binevenit!

Cei care doriţi să ajutaţi sau să ne sprijiniţi, ne puteţi contacta pe pagina oficială de facebook:

BLOGOSFERA VRANCEA 
sau pe mail:

sandrina_ilie@yahoo.com
BlogosferaVrancea@gMail.

Ne mai puteţi ajuta mediatizând şi promovând această campanie!
Vă mulţumim!

Blogosfera Vrancea:


"Spune-mi şi voi uita. Arată-mi şi îmi voi aminti. Implică-mă şi voi înţelege. - John Gay"

8 comentarii:

Dan Trofin spunea...

multumim frumos pentru ajutorul dat si speram sa avem o noua actiune reusita la acesti copilasi autisti fata de care ne-am atasat mult !
o zi buna, cu zambete si soare :)

Camere supraveghere spunea...

Felicitari pentru initiativa ;)

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Mulţumesc şi eu Dane :)! Sper să fie într-un ceas bun şi să reuşim să strângem cât mai multe lucruşoare pentru cei mici, deoarece au nevoie!
O zi senină şifrumoasă şi ţie!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Camere, mulţumesc!

Scoala soferi spunea...

Foarte frumos!:)

Garsoniere de vanzare spunea...

ce dragut! si piesa este foarte frumoasa!

Parfumuri online spunea...

O idee foarte buna. Ma bucur ca se mai fac asemnea actiuni...

Tratamente naturiste spunea...

Jos palaria in fata Dvs.Acesti copiii sunt si ei ca toti altii ,niste suflete.se joaca,mananca,dorm..niste ingeri..!:)