9 mai 2013

Gânduri - despre copii...


Aşa cum mereu am spus, copiii au o percepţie, o entitatea a lor proprie...pe care noi adulţii o anihilăm în timp prin regulile noastre de cele mai multe ori menite să înhibe întreg spirirtul şi personalitatea!!!

Copiii trebuie doar IUBIŢI, îngrijiţi şi dirijaţi prin educaţie nu puşi şi siliţi să ne devină copii fidele sau roboţi sociali!!!

Oricine ştie când este iubit, respectat să crească mare şi frumos! ~ Ramona-Sandrina


(Sursa foto: internet)

"Această imagine a inceput să circule în februarie. Ar trebui să fie "Imaginea Anului", sau poate, "Imagine Deceniului." Dar nu va fi. De fapt, dacă autorul acestei fotografii nu ar fi păstrat drepturile de autor, această imagine nu ar fi fost făcută public.

Imaginea este cea a unui copil de 21 săptămâni, nenăscut, pe nume Samuel Alexandru Costache, care este operat de către chirurgul Joseph Bruner. Copilul a fost diagnosticat cu spina bifida și nu ar supraviețui dacă nu ar fi fost scos din pântecele mamei sale. Mama micuțului Samuel, Marlena Costache, este o asistenta medicala obstetrica în București. Ea știa de remarcabila procedură chirurgicală a Dr. Bruner . Practicând la Centrul Medical Universitatea Vanderbilt din Nashville, el efectuează aceste operațiuni speciale în timp ce copilul se află încă în uter.

În timpul procedurii, medicul îndepartează uterul prin intermediul unei cezariene și face o mică incizie pentru a opera pe copil. În timp ce Dr. Bruner finaliza interventia chirurgicală pe Samuel, micuțul a întins mânuța lui mică, dar pe deplin dezvoltată, prin incizie și a strâns ferm degetul chirurgului. Dr. Bruner a declarat mai apoi că, atunci când i-a fost prins degetul, a fost momentul cel mai emotionant al vieții sale, și că, pentru o clipă în timpul operației a fost înghețat, complet imobil, din cauza emoțiilor.

Fotografia surprinde acest eveniment uimitor, cu o claritate perfectă. Editorii au denumit imaginea, "Mâna Speranței". "Mâna mică a fătului de 21-săptămâni, Samuel Alexandru Costache iese din uterul mamei pentru a strânge degetul Dr. Joseph Bruner pentru ai mulțumi medicului pentru darul vieții."

Mama lui Samuel, Marlena, a spus că "a plâns zile întregi", când a văzut poza. Ea a spus, "fotografie ne amintește că sarcina nu este despre persoane cu handicap sau o boală, este vorba despre un sâmbure de persoană". Samuel s-a născut în stare de sanatate perfecta, operațiunea a fost un succes. Vedea acum imaginea reală, și este minunat ... incredibil .... si hei, să-l dați mai departe! Lumea are nevoie să vadă asta!"

Niciun comentariu: