19 mai 2013

Să ne cunoaştem - gânduri şi sentimente din mine...

(Sursa foto: internet)


De ceva vreme, urmăresc pe internet, la televizor un curent foarte periculos şi ciudat în acelaşi timp: extremismul şi etichetarea! Spun asta, deoarece tot ceea ce trece un anumit prag al normalului asta este,. iar noi trăim nişte vremuri periculoase. Începând de la extremism religios, naţional, politic şi chiar social...românii au început să le încerce pe toate. Este foarte clar că nu suportăm deloc schimbările şi ceea ce nu este aşa cum ne aşteptăm noi să fie! Când se întâmplă asta, întoarcem spatele oricărui om şi nici măcar nu mai contează faptul că acesta ar fi un român care ne reprezintă în ceva anume!

Azi, am citit cu mâhnire o postare a unui prieten...Istvan care a fost jignit doar pentru că se numeşte Istvan.

Aşa cum am scris şi în comentariul său, am să scriu şi aici...pentru că vreau ca oamenii să citească şi să înţeleagă, să drămuiască şi poate să cugete.

"Istvan, eu am un articol care se numeşte: "Românii ar trebui să îşi schimbe sportul naţional din oină în aruncatul pietrei" şi ştii de ce? Ne pricepem cel mai bine la datul cu părerea despre viaţa altora, la etichetare, la bătutul cu pumnul în piept, iar eu pur şi simplu detest aceste atitudini. Prefer să tac dacă nu am ceva bun de spus sau să nu fac nimic dacă ceea ce aş face ar însemna să fac ceva rău. Este un gest extrem de nesimţit ceea ce a făcut acest individ şi uneori mă întreb de ce se împart oamenii în naţii, rase, culori şi nu simplu în: oameni??? Pentru mine atât contează: ca interlocutorul meu să fie om! Eşti un om deosebit! Ignoră astfel de persoane!"

Mereu am crezut că problemele omenirii au pornit când a început marea scindare în: negri, albi, români, maghiari, americani, indieni, ortodocşi, catolici, reformaţi şi nu doar CREŞTINI, etc!

În momentul în care apare clasificarea, apare şi ideea de superioritate, de competiţie, de etichetare, iar asta, nu poate însemna nimic bun. De aceea, vreau ca toată lumea să înţeleagă că eu, nu am să îmi permit niciodată să arat pe cineva cu degetul numai pentru că nu cântă pe gustul meu, că nu are aceeiaşi culoare, religie sau naţionalitate cu mine! Eu mă voi întrista numai în momentul în care mi-am pus încrederea în cineva, iar acesta mă va dezamăgi ca OM!

A fi mai bun nu este atât de greu decât dacă nu încerci...Viaţa este cenuşie doar dacă nu încercăm să folosim culorile pe care Dumnezeu ni le-a pus în suflet ca să punem curcubeul în inimile noastre şi ale altora! Puterea schimbării începe cu noi înşine!

Vă doresc tuturor o Duminică liniştită, frumoasă şi plină de înţelepciune şi iubire!

Niciun comentariu: